Laivakankaan ravirata

Vihjeet 19.3.2023

Vihjeet 19.3.2023

Vihjeet PDF-muodossa

Lähtö 1 – A: 6,1,4 B: 3,2,5,7

6 Harjan Valtias nappasi Oulun Eri-Poika-lähdössä uransa avausvoiton ja on tässä suunnilleen samantasoisessa porukassa suosikki jatkamaan kultakannassa. Ori kulki kirilenkin hieman päälle 36-vauhtia ja voitti puolivaloilla. 1 Paljakan Taika hankki samoissa raveissa kilpailuoikeuden hieman haparoivalla ravirytmillä. Tammasta löytyy varmasti nähtyä enemmän vauhtia, ja pakomatka paalulta voi onnistua. 4 James teki kelpo suorituksen elokuun kolmevuotislähdössä, vaikka tippui kiripuolikkaalla parhaiden vauhdista. Jatkoa seurataan mielenkiinnolla. Muillakin osallistujilla on saumoja voittoon, ja lämmitykset sekä pruuvit kannattaa seurata tarkasti.


Lähtö 2 – A: 4,6 B: 7,3,5,2,1,8

4 Ramsgate juuttui Kaustisella toiselle ilman selkää ja päihitti keulahevosen kiihtyvässä vauhdissa, mutta yksi vastustaja kiri ulkokautta edelle. Suoritus oli oikein hyvä, ja tämä lähtö näyttää pykälän verran helpommalta. Uransa voitolla avannut 6 Pereyra L.A. pystyy parantamaan ja on silloin vakava haastaja suosikille 20 metrin pakiltakin. Ruuna lähti kokeessa tosi tahmeasti matkaan, mutta viimeksi alku sujui paljon jouhevammin. 7 Revince kulki Rovaniemellä kahden laukan välissä vauhdilla ja olisi parantanut ehjällä suorituksella ennätystään tuntuvasti. A-hevosten haastaminen on ravisävelen soidessa mahdollista, mutta hyppyriski on suuri tälläkin kertaa.


Lähtö 3 – A: 2,1,3 B: 8,9,4,6,5,7

Paalun kolmikko vaikuttaa olevan vahvoilla, vaikka takaa tulee moninkertaisesti tienanneita hevosia. 2 Mr Max nappasi kaksi voittoa keulan takaa ja jatkaa tappiottomana hieman vaativampaan tehtävään. Ruunalle jäi molemmissa voitoissa hieman varaa, ja vauhdit riittävät tässäkin kärkeen. 1 Jalumba lopetti uransa avauskisassa keulasta alle 15-vauhtia ja voitti vakuuttavasti. Tuoreimman startin loppuveto kolmannesta sisältä ei ollut aivan yhtä lennokas. Tamma voi yltää suoraan tauoltakin uransa parhaaseen suoritukseen. 3 Dynastie d'Inverne avasi uransa kelpo keulasuorituksella ja kohtasi toisessa startissa kärjen osalta liian kovan vastuksen. Tamma on tauolta arvoitus, mutta eiköhän kantti riitä tässä tehtävässä kärkipäähän.

Lähtö 4, Toto4-1 – A: 12,11,7 B: 4,9,8,10,1,2,3,6,5
12 Darwin P. saa niukat suosikin paineet heikoista lähtöasemista huolimatta. Ruuna starttasi viimeksi samoista asemista, kiri ulkokautta vahvasti maaliin ja ohitti viimeisen vastustajan heti maalipaalun jälkeen. Juoksusta voi tulla nyt haastavampi, vaikkakin kirissä voi olla tarjolla hyvää vetoapua. 11 Black Dog ei pystynyt Kaustisen maalisuoralla kärkikaksikon vauhtiin ja oli hieman tasaisempi kuin edellisissä voittostarteissa. Vastus kevenee hieman, ja totoputken jatkumiseen on suuret mahdollisuudet.

7 Goosebumps huomioidaan peleissä aikaisin, vaikka alla on monen kuukauden tauko. Oriin ravirytmi pysyi taulun starteissa aiempaa paremmin kasassa, ja tulokset olivat hevosen kykyjen mukaisia. Myös 4 All Wild Dreams pystyy jatkamaan viime kaudella alkanutta sarjanousuaan. Nopea avaaja on pitkästä aikaa kunnon lähtökuopissa, eikä koko matkan johto olisi minkäänlainen yllätys. 9 Spotlight puristi Bodenissa keulan rinnalta hienosti ykköseksi, mutta Rovaniemellä nähtiin selkeä alisuoritus. Jos ruuna palaa takaisin huipputasolleen, pystyy se tässä tehtävässä kärkikolmikkoon.

Lähtö 5, Toto4-2 – A: 1,13 B: 9,12,11,7,2,8,10,6,4,3

1 Kairan Kurvaus on suosikki suoraan tauoltakin, sillä nopealla kilpurilla on loistosauma vetää porukkaa alusta loppuun. Taulussa näkyvä Rovaniemen voitto tuli johtopaikalta pienessä lähdössä, ja ori nykäisi loppuun näytösluonteisen 32-lopetuksen. Tauko ja hevosen taipumus ailahteluun tarkoittaa, että kyse ei ole kovin selvästä suosikista. 13 Vilinän Varma palasi viimeksi tauolta, sai keulassa painetta lähes koko matkan ja luovutti loppukurvissa. Suoritus antoi väärän kuvan hevosen osaamisesta, ja nyt motivaatio säilynee paremmin perille saakka, kun luvassa on selkäjuoksu. Ihan sattumaa ei kuitenkaan ole, että ruuna on voittanut vain kerran ja napannut 13 muuta totosijaa.

9 Ainutkertainen voitti viimeksi nätin sisäratajuoksun jälkeen kirimällä maalisuoran ulkokautta porukan parasta vauhtia. Viimeisenä kaatui toisessa ulkona juossut 12 Lennokasko, joka sai niin ikään odotella kiriinlähtöä maalisuoran alkuun saakka. Kumpikin pystyy vastaavilla suorituksilla kärkipäähän tässäkin lähdössä. 11 Vilimun Vihellys on tehnyt viime aikoina kelpo suorituksia ja nasautti toissa startissa uransa ensimmäisen naulan. Voitto tuli toiselta ilman selkää hallitusti, ja ruuna oli viimeksi samalta juoksupaikalta suurinpiirtein yhtä hyvä, vaikka taipui parhaiden vauhdista.

Lähtö 6, Toto4-3 – A: 5 B: 3,12,8,6,4,7,11,2,10,1,9

5 Al's Boozy Suzy palasi Kaustisella parin kuukauden paussilta hyvällä suorituksella. Tamma eteni kolmannesta ulkoa 700 metrin kirillä kolmanneksi ja hävisi voittajalle vain puoli hevosenmittaa. Nopean avaajan viimeisin voitto irtosi komealla keulasoololla. Tämänkertainen vastus on normaalia hieman helpompi, ja koko matkan johtoon pitäisi olla hyvät saumat. Ylivauhtikaan ei välttämättä vie tamman voittosaumoja.

Oulussa keulasta hitaan avauskierroksen jälkeen voittanut 3 Zola Soft kiersi Rovaniemen 75-lähdössä kaikki paitsi keulahevosen. Kunto pienee edelleen nousussa, ja suosikin lyöminen luultavasta vaatiikin vielä nähtyä parempaa menoa. 12 Diamond Lord avasi Rovaniemellä keulaan, jatkoi suosikin takana ja otti vuorenvarmat kakkosrahat. Ruuna voi parantaa kaksi starttia alla ja pärjää tässä jo viime kilpailun suoritustasolla, jos juoksunkulku sen vain mahdollistaa. 8 Peppe Roc on sen verran nopea avaaja, että pystyy saamaan kelpo asemat kasikaistaltakin. Tuorein suoritus keulan kannasta ei ollut mitenkään erikoinen, ja ruuna on muutenkin hakenut parasta kuntoaan.

Lähtö 7, Toto4-4, Troikka – A: 12,10 B: 1,5,2,9,8,3,6,11,4

12 Governor Hoss eteni Rovaniemen 75-kierroksella aikaisin toiselle ilman selkää ja päihitti lopulta keulahevosen, mutta yksi kirihevonen tuli maalisuoralla selityksittä ohi. Suoritus oli joka tapauksessa positiivinen, ja kovaluokkainen ruuna pystyy vielä parempaan. 10 Some Come tehtäili viime kaudella nopean sarjanousun ja pystyy tämän vuoden suoritusten perusteella menestymään jatkossakin. Ori nappasi viime Bodenin startissa keulat, mutta ei saanut vetää omaa tahtiaan ja tippui lopulta kolmanneksi. Suoritus oli joka tapauksessa positiivinen

1 True Noice sai Bodenissa hieman myöhäiset kiritilat sisäradalta ja tuli voimia tallella maaliin. Nopeuden puute on ruunan heikkous, mitä se paikkaa vahvuudellaan hienosti, kuten parissa aiemmassa kilpailussa nähtiin. Reipas matkavauhti olisi plussaa. 5 Sagredo Hanover oli Rovaniemellä sisäradan syövereistä vailla todellisia mahdollisuuksia, mutta pääsi sujuttelemaan rahasijalle, eikä ollut maalin kohdalla väsynyt. Puolessa starteistaan kahden parhaan joukkoon sijoittunut ruuna vaikuttaa olevan taas tuloillaan. Lapissa avaava 2 Beamer on päivän mielenkiintoisimpia seurattavia. Ruunan viime kauden totosijat tulivat montélähdöistä, ja kärryt perässsä menestystä ei kertynyt lainkaan.

Lähtö 8 – A: 4 B: 3,1,5,7,2,6

Rovaniemen avoimessa 75-lähdössä loistosuorituksen tehnyt 4 Mr Golden Quick jäi Oulussa lähes koko matkan ajaksi pussiin. Ruunan tuoreimmat kuntonäytöt ovat lähdön parhaat, ja voitto-odotukset ovat korkealla juoksupaikasta riippumatta. 3 Libertin antoi vahvasti positiivisen näytön viimeksi kolmen kuukauden tauolta kestämällä 75-lähdössä keulan takaa totosijalle. Suosikin lyöminen olisi hienoinen yllätys, mutta kakkossijaan näyttää olevan hyvät saumat. 1 Nehemiah oli viimeksi todella vaikean tehtävän edessä takajoukoissa, mutta ei kiri silti irronnut millään tavalla. Ruuna pystyy paljon parempaan, eikä pärjääminen jää tässä juoksunkulusta kiinni.

Lähtö 9, Troikka - A: 9,11 B: 6,4,8,13,12,10,7,3,1,2,5

9 Gambling Face on hyvätasoisen montélähdön ykkösrankkaus. Ruuna nappasi viime kaudella 18 totosijaa 20 startista ja teki hyvää työtä myös tämän vuoden ehjissä starteissa. Tuorein kärrylähdön voitto tuli toisesta sisältä 700 metrin kirillä. 11 Shotproof on pieni arvoitus uudella ratsastajalla, mutta saa silti paikan A-ryhmästä. Tehtävä näyttää aika samanlaiselta kuin ruunan viime montélähdössä, jossa se eteni pitkältä takamatkalta kakkoseksi. 6 Bean Dead Cert päihitti viimeksi edellä mainitun ja pystyy tässä samaan. Viime kärrylähdössä tuli paha taipuminen sisäradalta reippaan matkavauhdin jälkeen. Montélähdöt vaikuttavat sopivan hevoselle paremmin.

Lähtö 10 – A: 6,1 B: 4,8,5,7,2,3,10,9

6 Rekooli laukkasi Rovaniemellä lähtöön, jatkoi kolmatta rataa pitkin kohti kärkeä ja taipui kirikierroksella sisäradalta. Tämä lähtö on merkittävästi matalampaa tasoa, ja ruuna saattaa voittaa jo viime kerran tasoisella suorituksella. Parannusta on lupa odottaa startti alla. 1 Hajapusa on tosi vauhdikas, mutta valitettavan laukkaherkkä kilpuri. Yli puolen vuoden tauolta palaava tamma on heti pelihevosia, vaikka epävarmuustekijöitä riittää. 5 Atakki teki viime kaudella muutaman hyvän suorituksen, mutta tauoltapaluukisassa ei nähty hevosen parasta osaamista. Parempaa lienee luvassa tähän kilpailuun.

Toto4-vihjesysteemit (24 / 140 riviä)

12,11,7 + 4,9 (8,10)

1,13,9,12,11 (7,2)

5 Al's Boozy Suzy (3,12)

12,10 + 1,5,2 (9,8)

Troikka L7 (20 riviä)

12 – 10,1,5,2,9 – 10,1,5,2,9

Troikka L9 (20 riviä)

9 – 11,6,4,8,13 – 11,6,4,8,13

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]