Laivakankaan ravirata

Pelit ja vihjeet

Pelit ja vihjeet

Suomessa ravien rahapelitoimintaa ylläpitää Veikkaus. Klikkaa tästä veikkauksen kotisivulle

Laivakankaan raveissa Veikkauksen totopäätteet palvelevat paikalla olevaa yleisöä totohallissa sekä Kallen Kurvissa.

VIHJEET LA 10.9.2022

Lähtö 1 - A: 4 B: 3,7,1,8,12,11,2,10,9,6,5

4 Meadow de Lux eteni viime voitossaan kasiradalta terävästi keulaan ja voitti ylivauhdista huolimatta hallitusti. Aiemmissa kilpailuissa tuli laukkoja, jotka veivät usein kärkipään sijoituksen. Jos lähtötohinat sujuvat tässä ravilla ja tamma pääsee aikaisin keulaan, on se vaikea voitettava näille vastustajille. 3 Alef Q.L. laukkasi viime kilpailussaan ensimmäiseen kaarteeseen ja hylättiin. Tamma jäi edelliskerralla keulan taakse pussiin ja teki tätä ennen vahvat suoritukset johtohevosen rinnalta. Ehjä suoritus kantaa tässäkin korkealle. 7 Amazing May sai viimeksi kiritilat porukan perältä loppukurvissa ja ohitti ulkokautta valtaosan vastustajista. Tamma ei ollut maalin kohdalla väsynyt. Lähtönopeutta löytyy kohtuullisesti, ja kunto riittää tässä seurassa kärkisijoille, jos juoksnkulku sen mahdollistaa.


Lähtö 2 - A: 11 B: 6,1,7,5,3,2,8,10,4,12,9

11 Velvet on noussut kolmentoista vuoden kypsässä iässä jättikuntoon ja on ainoa A-hevonen takarivin paikasta huolimatta. Ori starttaa rahallisesti lievässä ylisarjassa, mutta vastus näyttää silti hieman viime Vermon voittokisaa kevyemmältä. Velvet eteni tuolloin avauspuolikkaan täyttyessä keulaan ja vastasi 24,5-lopetuksessa ainoalle uhkaajalleen varmasti. 6 Hissun Pamela lähti Mikkelissä haparoiden matkaan, otti lyhyen laukan ja teki jatkossa tosi vauhdikkaan suorituksen. Tammalta löytyy kova kapasiteetti voittosummaan peilattuna, mutta epävarmuus riivaa edelleen vauhtiruuvin ollessa tapissa. 1 Noriina tsemppasi viimeksi suosikkiparia vastaan hienosti ja teki vahvasti nousukuntoisen suorituksen. Sisärata ja mailin matka sopivat nopealle tammalle hienosti. Vahva totoehdokas.


Lähtö 3 - A: 1,4,8 B: 10,9,2,5,7,12,6,3

1 Shackhills Flash voitti Rovaniemellä kierroksen kirillä varmoin ottein ja näytti jäävän päätössatasella odottelemaan muita. Ruuna kohtaa nyt tasokkaamman vastuksen kuin kolmeen viime starttiin, mutta on sisäradan lähtöpaikalta silti ykkössuosikki. Keulajuoksu lienee taktiikkana, tai sitten johtopaikka on tarjolla tallikaverille. 4 Rose Run Voyage kiri Bodenissa lopun porukan parasta vauhtia ja eteni ulkokautta voittoon. Marginaali ei venynyt kovin suureksi, mutta oriille näytti jäävän voimia varastoon. Iso totosauma, jos suoritustaso säilyy edes samanlaisena. 8 Livi Passport olisi paremmista lähtökuopista suosikki, sillä viime näytöt kestävät vertailun keneen tahansa vastustajaan. Ruuna eteni viimeksi johtavan takaa voittoon, vaikka alkumatkan kinasteluun paloi ylimääräistä ruutia. Lähtönopeus on kunnossa, mutta eturivissä on muutama muukin nopea avaaja.

Lähtö 4, Troikka – A: 1,9 B: 5,10,2,8,3,4,6,11,7
1 Vauhti-Teppo on ehjällä juoksulla vaikeasti voitettavissa. Ruuna eteni viimeksi Killerin 75-lähdössä avauskierroksen aikana hiljalleen ulkokautta keulaan ja piti hevosenmitan voittoon. Lahjakkaan kilpurin starteista yli puolet ovat päättyneet totosijaan, vaikka laukat ovat olleet riesana kaiken aikaa. Lähtösuoran selvittäminen ravilla olisi tässä tehtävässä iso asia. 9 Järvsö Nilsingemar lopetti viimeksi ulkokautta terävästi ja hävisi kolmosrahat niukasti. Suoritus oli jopa hieman parempi kuin edellisessä voittokisassa. Viisivuotias pystyy parantamaan edelleen. 5 Erehys avaa auton takaa kovaa, hakee tarkkaa selkäjuoksua ja pystyy terävällä loppukirillä kärkipäähän. Oriin vire on pieni arvoitus kuukauden tauolta ja yhden laukkastartin jälkeen.

Lähtö 5, Toto75-1 - A: 7,1,3 B: 5,9,4,2,10,8,11,6,12

7 Amongst Stars hävisi Derbyn karsinnassa vain piikki-selkäparille, mikä on jo itsessään rankka näyttö alle 25000 euroa tienanneelle hevoselle. Ruuna olisi paremmista lähtökuopista iso voittajasuosikki, mutta nyt juoksusta uhkaa tulla kuluttava. Muut A-hevoset pystyvät torjumaan suosikin alussa, mikä tekee sen tehtävästä hankalan, jos alkuvauhti ei mene liioittelun puolelle. 1 Sunrise Valkyria kiri Killerillä open stretchin kautta varmaan voittoon. Tamma teki edellisessä 75-lähdössä avojaloin vielä paremman suorituksen ja hakee tässä sisäradalta koko matkan johtoa.

Viimeksi sisäkaistalta keulat pitänyt 3 Dainamin ei voinut maalisuoralla Sunrise Valkyrialle mitään, mutta saa suorituksestaan hyvän arvosanan. Edellisessä startissa tamma jäi keulan taakse pussiin. Yksitoistavuotias on pelihevosia etenkin kuskinvaihdoksen myötä, vaikka vastus on tasokkaampi kuin aiemmissa kilpailuissa. 5 Torrent d'Inverne ei onnistunut elokuun starteissa, ja syy löytyy lähinnä haastavista juoksunkuluista. Voitokasta ruunaa ei kannata unohtaa vielä peleistä. 9 Some Come on tehnyt tällä kaudella nopean sarjanousun ja riittää tässäkin porukassa, jos saa sopivat avut juoksunkulkuun. Ori otti viime voittonsa reippaassa ylisarjassa ja otti arvokkaassa finaalissa yllättävän alkulaukan. Kunto tuskin on kadonnut mihinkään.

Lähtö 6, Toto75-2 - A: 8 B: 1,10,7,2,11,5,3,12,6,9,4

8 Bond Eagle meni viimeksi keulan rinnalta ennätyksensä, mikä ei riittänyt kivenkovassa porukassa kärkisijoille. Voitokas ori kilpailee jälleen ylisarjassa, eikä kasirata auta asiaa yhtään, mutta hevosen luokka kantaa sen silti ainoaksi A-hevoseksi. Jopa keulaan pääseminen on mahdollista aktiivisella ajolla. 1 Enter Mayweather on saanut lisää lähtönopeutta, eikä ykkösrata ole sille automaattinen loukkupaikka. Ruuna oli lähellä pitää viimeksi keulasta 75-voittoon. Suora keulapaikan pitäminen ei taida onnistua tässä eturivissä.

10 Father Christmas eteni viimeksi maalisuoralla ohi edellä mainitusta ja teki yhden uransa parhaista suorituksista. Ruunan ravirytmi on rakoillut usein ratkaisuhetkillä, mutta viimeksi meno näytti suht sulavalta alusta loppuun. Kova matkavauhti olisi iso plussa, ja ruunalla voi lähteä tarvittaessa aikaisin reissuun. 7 Scorzone oli viimeksi hieman sijoitustaan parempi. Ruunan loistava lähtöratatuuri loppui tähän kilpailuun, mutta se voi saada silti kalasteltua kelpo kiriasemat. Voitto vaatii aivan nappionnistumisen. 2 Party Hard on tehnyt ylivoimaisesti parhaat suorituksensa ilman etukenkiä ja jenkkikärryt perässä. Viimeisin esimerkki asiasta nähtiin Tornion ylivoimavoitossa. Jos optimaalinen varustus on käytössä, on vauhdikas ruuna mahdollinen voittaja tällä tasollakin.

Lähtö 7, Toto75-3, Troikka - A: 1 B: 10,5,11,2,3,14,16,12,4,6,15,9,8,7

1 Chrissies Symphony laukkasi Bodenissa loppukaarteessa noususta ja ehti vielä taustalta viidenneksi. Molemmat taulussa näkyvät Tornion voitot tulivat keulajuoksuilla, ja tuoreimman ykkössijan tuonut suoritus kantaisi tässäkin pitkälle. Tamma pitänee sisäradalta keulat ja on ravilla pysyessään vaikea ohitettava. 10 Clover Meadow on tehnyt luotettavaa työtä jo pitkään. Viimeksi tamma ei pysynyt loppuun asti parhaiden mukana, ja Torniossa Chrissies Symphony oli hyvästä yrityksestä huolimatta ohittamaton. Voitto vaatii viisivuotiaalta nappisuorituksen tai hieman epäonnea A-hevoselle.

5 All Wild Dreams eteni Bodenissa porukan perältä kakkoseksi ja lähestyi voittajaa kirivaiheessa koko ajan. Tamma kohtaa aiempaa tiukemman vastuksen ja voi olla vitosradalta ongelmissa heti kättelyssä. Viime kuntonäyttöjen puolesta viisivuotias on selkeä totoehdokas. 11 Lillamaggan taipui viimeksi keulan rinnalta, eikä saa täyttä tuomiota. Aiemmat suoritukset olivat nouskuntoisia, vaikka aivan kärkisijoille ei ollut mitään saumoja. A-hevosten lyöminen vaatii uran parasta jälkeä. 2 Mimmi Model teki viimeksi hyvän suorituksen toiselta ilman selkää ja meni aiemmin mailin vielä kovempaa läpi. Kolmevuotias kohtaa nyt paljon kokeneempia kilpureita, mutta ei vaikuta olevan niitä näyttöjen puolesta ollenkaan jäljessä.

Lähtö 8, Toto75-4 - A: 7 B: 3,4,6,12,1,2,11,8,9,5,10

Vuoden 2020 kokonaan missannut 7 Zogo Match on saatu tällä kaudella kunnon starttirytmiin, ja tulosta tulee hevosen kykyjen mukaisesti. Tuorein voitto irtosi 11-vauhtisella kirillä parijonosta, ja sitä edellinen puolikovalla matkavauhdilla johtopaikalta. Ruuna ei taida päästä tässä keulaan ilman parin vastustajan suostumusta, mutta pystyy voittoon muualtakin. Pahin haastaja 3 Mandela Zon voi pystyä pitämään suosikin ulkopuolellaan lähtösuoralla, mikä olisi iso askel kohti voittoa. Ori avasi viisivuotiskautensa kelpo suorituksella toiselta ilman selkää ja pystyy parantamaan vielä merkittävästi.

4 Indyana Joness on isokokoinen ja -liikkeinen hevonen, jolle tasaisen reipas matkavauhti ja mahdollisimman vähän kiertelyä on paras resepti menestykseen. Ruuna katkaisi viime kilpailussa laukkaputkensa ja teki väkevän suorituksen pitkällä kirillä. 6 Ilos Silmarillion on saanut pari starttia kroppaansa kahden kuukauden tauon jälkeen ja pystyy ylisarjassakin totosijalle, jos juoksunkulku sen mahdollistaa. Ruuna osaa avata auton takaa puolireippaasti ja hakee kiriasemia mahdollisimman läheltä kärkeä. 12 M.T.Oberon joutuu tekemään surkeista asemista oman juoksunsa, mihin ruuna on kyllä tottunut. Viime voitto tuli tätä helpommassa tehtävässä parin kuukauden tauolta. Otteiden voi olettaa parantuvan tähän, ja sitä kärkeen nouseminen taatusti vaatiikin.

Lähtö 9, Toto75-5, Troikka - A: 1,5,11 B: 3,6,4,10,9,7,8,2

1 President Lindy pitänee sisäradalta keulat, eikä paikan pois luovuttaminen taida tulla maililla kysymykseen. Ori otti viimeksi suursuosikin takaa sen mikä otettavissa oli ja seurasi niukalla marginaalilla kakkoseksi. Kauden aiemmissa keulavoitoissa matkavauhti oli maltillista, mutta nyt mennään luultavasti alusta loppuun kovalla tempolla. Asemien turvin suosikki, muttei kovin suuri sellainen.

5 Tapiro Jet kiri viimeksi kolmannesta ulkoa hyvin ja hävisi kakkossijan maalikameran kuvassa. Ruuna on kuntonäyttöjen puolesta hieman President Lindyä edellä, mutta tässä tehtävässä juoksun onnistuminen on hieman tuurista kiinni. Keulan rinnalta voittaminen vaatisi laatusuorituksen, vaikka paikka ei sinänsä ole ongelma monipuoliselle kilpurille. 11 Farzad Boko on juossut tällä kaudella yli 50000 euron tilipussin ja pärjännyt ajoittain tätä selvästi kovemmissakin porukoissa. Lähtöpaikka on synkkä, ja aikainen kiriinlähtö voi olla pakollinen asia, mikäli voitosta puhutaan. Pohjoisen avoimissa sarjoissa hyvin menestynyt 3 Cupido Sisu ei taida päästä alussa suosikista ohi, mikä mutkistaa tilannetta merkittävästi. Tarkka juoksu kärjen tuntumassa voi poikia totosijan, eikä voittokaan ole mahdoton ajatus.

Lähtö 10, Toto75-6 - A: 9,13,8,10 B: 7,11,12,3,5,1,4,2,6

Takamatkalaiset ovat vahvoilla, mutta niiden järjestäminen rankingiin on vaikeampi homma. 9 Nyland on tehnyt hyvää työtä jo pitkään ja pystyy tekemään oman juoksunsa ulkoradoilla. Viime startin 20-vauhtinen kiri ulkoradoilla kertoi oriin jatkavan hyvässä vireessä, ja myös Oulun suoritus oli tappiosta huolimatta laatutavaraa. 13 Enon Vilppi pääsi Kirppu-ajossa aikaisin keulaan ja sai vetää rauhallista tahtia, mutta maalisuoralla nopeus ei vain riittänyt Evarttia vastaan. Oriin otteet ovat jopa parantuneet kuninkuusravien jälkeen, eikä tässä ole vastassa yhtään ylivoimaista.

8 Landen Paukku voi tosin olla ylivoimainen tähän porukkaan, jos kunto on huipputasoa suoraan pitkältä tauolta. Voittokone on aina viivalle tullessaan varteenotettava menestyjä, vaikka mitään varmaa ei voi mennä sanomaan. Kuninkuusraveissa paikkansa täyttänyt 10 Välkyn Tuisku voitti Joensuussa sopivan tehtävän ilman ongelmia ja jäi Tähtisprintterissä sisäradalle pussiin. Tämä lähtö on tasoltaan kahden viimeisimmän välimaastossa, ja ori pystyy kirimään sopivista selistä voittoon.

Lähtö 11, Toto75-7, Troikka - A: 7 B: 4,2,6,3,9,12,1,5,8,11

7 Hector Sisu on menestynyt Ruotsin 75-lähtöjä myöten ja starttaa sopivassa seurassa jättisuosikkina. Tuorein Bodenin voitto tuli keulaan etenemisen jälkeen helposti. Ruuna on tehnyt muutenkin luotettavaa työtä, paitsi toissa kilpailussa, jonka pilasi toisesta ulkoa viimeisellä takasuoralla tullut laukka. Mika Forss ajanee ylivoimaisella heti eteenpäin, eikä muilla taida olla mitään sanomista suosikin keulaan etenemistä vastaan. Päivän suurin suosikki.

4 Cover Prince ei ollut viimeksi Äimärautiolla aivan parhaimmillaan, mutta nyt siltä otetaan ennakkotietojen mukaan myös takakengät pois. Suosikin lyöminen tuskin onnistuu mitenkään päin, mutta kakkosrahoihin on mahdollisuuksia, jos oma paras taso löytyy. 2 Mahatma Gee kiri viimeksi vaikeista asemista lujaa maaliin ja oli oikein hyvä, vaikka voittoputki katkesi. Ori on pitkästä aikaa hyvällä paikalla eturivissä ja saa nopeudellaan asemat kärkiporukasta. Suosikin selkä olisi varmasti mieluinen paikka matkata. 6 Lady Rock teki taulun ehjissä starteissa hyviä lopetuksia sisäratajuoksuilla. Tammassa tuntuu olevan vielä paljon potentiaalia parannukseen. Näytöt kestävät tässä vertailun kaikkia muita paitsi suosikkia vastaan.

Toto75-vihjesysteemit (72 / 1000 riviä)

7,1,3 + 5,9 (4,2)

8 + 1,10,7,2 (11,5)

1 Chrissies Symphony (10,5)

7,3 (4,6)

1,5,11 + 3,6 (4,10)

9,13,8,10 (7,11)

7 Hector Sisu (4,2)

Toto4-vihjesysteemit (24 / 40 riviä)

7,3 (4,6)

1,5,11 + 3,6 (4,10)

9,13,8,10 (7,11)

7 Hector Sisu (4,2)

Troikka L4 (20 riviä) 1 – 9,5,10,2,8 – 9,5,10,2,8

Troikka L7 (20 riviä) 1 – 10,5,11,2,3 – 10,5,11,2,3

Troikka L9 (20 riviä) 1 – 5,11,3,6,4 – 5,11,3,6,4

Troikka L11 (20 riviä) 7 – 4,2,6,3,9 – 4,2,6,3,9

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]