Laivakankaan ravirata

Pelit ja vihjeet

Pelit ja vihjeet

Suomessa ravien rahapelitoimintaa ylläpitää Veikkaus. Klikkaa tästä veikkauksen kotisivulle

Laivakankaan raveissa Veikkauksen totopäätteet palvelevat paikalla olevaa yleisöä totohallissa sekä Kallen Kurvissa.

VIHJEET 6.5.2024

Lähtö 1 – A: 12,8,1 B: 3,11,9,5,10,4,2,6,7

12 Pandora Beyonce voitti maaliskuussa Oulussa ylivoimaisesti ja oli viimeksi Bodenissa vähintään yhtä hyvä, vaikka jäi toiseksi. Tamma jäi keulassa turhan ahkeraksi ja tsemppasi siihen nähden hyvin perille asti. Vastaava suoritus riittää tässä kärkeen kahdelta pakiltakin. 9 Enge Ville ei vakuuttanut kauden avauksessaan, mutta paransi toiseen starttiin merkittävästi ja osallistui keulajuoksulla voittomatsiin. Ruuna avaa voltista hyvin ja voi päästä etenemään keulaan saakka. 1 Sirius Star juoksi kaksivuotiaana yhden startin, jossa ravi oli haparoivaa oikeastaan koko matkan. Tammalta näytti löytyvän hyvin vauhtia, eikä alle 20-aika yllättäisi, jos askellus on saatu kuntoon tauon aikana.


Lähtö 2 – A: 1,9,3,7 B: 4,6,10,5,2,8

1 Nipori koki uran avauksessaan suuria käynnistymisvaikeuksia ja laukkaili sekä peitsaili itsensä hylkäykseen. Ruuna kulki aiemmin harjoitusraveissa reilusti alle 40-vauhteja ja pystyy ehjällä suorituksella voittamaan nämä vastustajat. 9 Iiwari lähti viimeksi tahmeasti matkaan ja olisi saattanut ehtiä paremmalla startilla mukaan voittomatsiin. Ehjä suoritus oli joka tapauksessa positiivinen asia, ja ruuna pystyy vielä paljon kovempiinkin vauhteihin, kun suoritusvarmuus saadaan kohdalleen. 3 Meno-Antti haki viimeksi laukkaa useaan otteeseen, eteni 700 jäljellä keulaan ja sortui pian laukkoihin. Ori pystyy ehjällä suorituksella alle 40-aikaan, millä pärjää tässä tehtävässä pitkälle.


Lähtö 3 – A: 10,1 B: 3,11,5,2,6,9,4,7,8

10 Away juuttui viimeksi kolmoskaistalle ja pääsi pudottamaan sisemmäs vasta kolmannessa kaarteessa. Kärkeen ei ollut mitään asiaa, mutta vaikea suoritusta on mennä moittimaan. Viime kaudella 9 kertaa voittanut ruuna kohtaa normaalia helpomman vastuksen ja pystyy palaamaan kultakantaan. 1 Huron Bro jäi Oulun starteissa ensin pussiin ja voitti sitten kierroksen kirillä vakuuttavasti. Bodenin suoritus keulan rinnalta ei ollut aivan yhtä hyvää tasoa. Ori osaa avata hyvin auton takaa, eikä pussitusriski tunnu kovin suurelta. 3 Tagquer voitti Ylivieskassa sopivat vastukset sekä kärryillä että ilman. Viime lähtö oli liian kovaa tasoa, ja laukka ensimmäisessä kurvissa vei loputkin saumat. A-hevosten lyöminen vaatii huippusuorituksen.

Lähtö 4 – A: 12,9,4,3 B: 2,8,7,10,6,5,7,13,1
12 Williolli voitti toissa kerralla Bodenissa alkulaukasta huolimatta ja paransi viime torstaina ennätystään, vaikka sortui kaksi kertaa laukalle. Ruuna menee koko ajan eteenpäin ja on ehjällä suorituksella vaikea voitettava, mutta laukkariski on edelleen merkittävä. 9 Lilium Lex teki Ylivieskassa lupaavan suorituksen ja oli viimeksi Oulussa lähellä voittoa, mutta laukkasi kesken tiukan kaksinkamppailun. Ruuna pystyy parantamaan edelleen ja on ravilla mukana kärkimatsissa. 4 Muiston Aaroni meni viimeksi lähtölaukan jälkeen loppumatkan 31-vauhtia läpi ja vaikuttaa vahvasti nousukuntoiselta. Parannusta ei välttämättä edes vaadita tämän lähdön voittamiseen.

Lähtö 5 – A: 4,9 B: 5,2,7,1,8,6,10

4 Stoneisle Storm nappasi Ylivieskassa 11-avauksessa keulat ja lasketteli ylivoimaiseen voittoon. Ruuna oli positiivinen myös edellisessä ehjässä startissa, kun se jäi kärkiparin taakse pussiin. Vastassa on muutama hyväkuntoinen hevonen, mutta ruuna on viime näytön turvin valinta suosikiksi. 9 Kentaurion Sisu eteni viimeksi puolimatkassa keulan rinnalle ja hävisi tälle hyvän taistelun jälkeen vain päänmitalla. Esitys oli tauko huomioituna erittäin lupaava, ja ruunan uran avausvoitto saattaa napsahtaa jo tässä tehtävässä. 5 Rusty Cage oli viimeksi juoksunkulun uhri ja sijoitustaan parempi. Ruuna pakitteli alussa taustalle, ja vauhdinjako oli selvästi takahevosia vastaan. Nyt ruuna pääsee lähemmäs kärkeä ja pystyy menestymään vaikka johtavan ulkopuolelta.

Lähtö 6, Toto5-1 – A: 7,2 B: 1,4,8,3,5

7 Vinnas Oberon voitti huhtikuussa Bodenissa keulasta varmaan tyyliin ja alitti samalla tähtirajan. Torstain välistartissa ruuna eteni toisesta ulkoa keulaan loppukurviin mentäessä ja tuli ohitetuksi hieman ennen maalia. Näiden vastustajien lyömiseen on saumoja, jos uran ensimmäinen autolähtö ei tuota ongelmia. 2 Sohvin Voitto nappasi Ylivieskassa uransa avausvoiton toisesta ulkoa ja oli Vermossa vielä parempi vastaavalla juoksunkululla. Tuorein startti pilaantui ensimmäisen takasuoran pahaan laukkaan. Ehjällä suorituksella kärkimatsiin.

1 Stormi tarjosi Ylivieskassa vetoapua Sohvin Voitolle, eikä pystynyt vastaamaan sille maalisuoran taistossa. Suoritukset olivat suunnilleen yhtä hyvät. Tuoreimmassa Joensuun startissa ei nähty parasta Stormia, joten iskukyky on pieni arvoitus. 4 Appesnabb starttaa suosikin tapaan ensimmäistä kertaa auton takaa. Ruuna on venynyt koko ajan vastuksen mukaan, ja sitä vaaditaan ilman muuta tässäkin. 8 Lennokasko riittää vauhtiensa puolesta tässä kaikkia vastaan, mutta laukkoja tulee valitettavan herkästi. Ruuna otti viimeksi pienen laukan kierros jäljellä, eikä enää tavoittanut kärkinelikkoa.

Lähtö 7, Toto5-2, Troikka – A: 8,10 B: 9,12,4,5,2,11,14,13,6,15,3,1,7

A-kaksikko erottuu muusta porukasta melko selvästi. 8 Rivercapes Way saa suosikin paineet, vaikka viimeisin startti päättyi ensimmäisen takasuoran pahaan laukkaan. Tamma voitti kaksi edellistä starttia vajaan kierroksen mittaisilla kireillä ja on vastaavana kärjessä myös tässä tehtävässä. 10 Millie de Veluwe juoksi Seinäjoen divarifinaalissa koko matkan toista rataa pitkin, teki tasaisen suorituksen ja jatkaa yhtä hyvässä vireessä kuin aiemmin. Kaustisen voitto tuli terävällä 400 metrin kirillä.

9 Chrissies Symphony voitti Bodenissa pistelähdön ja vaikutti nousukuntoiselta, mutta Rovaniemen tammadivarissa tuli väsy keulan rinnalta heti, kun vauhti kiihtyi päätöskierroksella. Tamma on kyvyiltään samaa tasoa A-hevosten kanssa, mutta arvailuksi menee tässä vaiheessa. 12 Like di Serafino ei pystynyt nousemaan viimeksi ulkokautta kärkeen, kun keulassa painettiin kaasua juuri kiriinlähdön kohdalla. Suoritus oli ihan OK, ja tamma pystyy tässä korkealle, jos voltin vitonen ei tuota liikaa ongelmia. 4 Zola Beat rankataan paaluhevosista ensimmäisenä, vaikka alla on pitkä tauko. Vuoden 2022 väliin jättänyt tamma teki viime kaudella hyvää työtä ja pystyy jatkamaan sarjanousuaan.

Lähtö 8, Toto5-3 – A: 2,3 B: 5,1,6,9,8,7,4

2 Fix You S teki alkukeväällä kolme hyvää suoritusta Bodenissa, mutta ei pystynyt viimeksi aivan samalle tasolle. Ruuna jäi kirikierroksella huonoihin selkiin, ja tehtävä oli erittäin haastava, mutta menossa ei silti ollut samanlaista potkua kuin menestysstarteissa. Jos kaikki on kunnossa, pystyy ruuna lyömään tämän lähdön vastustajat. 3 Backwood's Brandon jäi viime torstaina rintaman taakse pussiin voimia tallella. Ruuna voitti alkukaudesta kolme lähtöä keulasooloilla ja on nyt hyvissä lähtökuopissa samanlaista taktiikkaa varten. Koko matkan johto ei yllättäisi lainkaan.

5 One Touch teki toissa kerralla Ylivieskassa lupaavan suorituksen. Kiritilat sisäradalta avautuivat vasta maalisuoralla, ja ruuna spurttasi terävästi ohi pääporukan. Tuorein startti pilaantui alkumatkan laukkaan. Ehjä suoritus kantaa ruunan tässä kärkipäähän, jos kunto on säilynyt. 1 Imperatore Doc palasi Rovaniemen 75-lähtöön tauolta, eikä pystynyt parhaalle tasolleen. Edellinen suoritus pidemmältä paussilta oli puolestaan oikein hyvä. Edelle rankattujen lyöminen vaatii ruunalta huipputason menoa. 6 Hercules Star on tehnyt kauden alkuun kaksi varovaisen lupaavaa esitystä. Vauhtikestävä ruuna voi olla tässä yllättävän korkealla, jos Backwood's Brandon pitää keulassa huolen reippaasta matkavauhdista.

Lähtö 9, Toto5-4, Troikka - A: 10 B: 9,4,11,5,6,2,7,3,1,8

10 Hissun Turbo starttaa oikein sopivan näköisessä tehtävässä ja on kiinni voitossa jo rutiinisuorituksella. Ruuna epäonnistui Bollnäsin visiitillään pakitettuaan ensin porukan perälle ja laukattuaan vajaa kierros juostuna. Märät olosuhteet olivat ruunaa vastaa, ja startin voi suosiolla unohtaa. Aiempien kisojen veroinen meno riittää tässä pitkälle. 9 Koveri palasi Rovaniemen 75-lähtöön pitkältä tauolta ja teki siihen nähden positiivisen suorituksen. Ori riittää luokkansa puolesta Hissun Turboa vastaan, mutta kuntopuoli tuskin on vielä huipussaan.

4 Juhannes ei pystynyt uhkaamaan viimeksi kärkiparia saatuaan kiritilat vasta maalisuoran alussa. Pidempi kiri sopii ruunalle paremmin, kuten nähtiin esimerkiksi tuoreimmassa voittostartissa. Ruunan nopeus ei riitä pitkän takamatkan kovanaamoja vastaan, joten sillä täytyy yrittää karkumatkaa jo ennen kiripuolikasta. 11 Arkan teki viime kesänä monta hyvää suoritusta ja on pelihevosia suoraan pitkältä tauoltakin. Hissun Turbon lyöminen voi olla tässä vaiheessa liikaa vaadittu. Muiden voitto olisi jo jättiluokan yllätys. 5 Eskils Joker on tehnyt tällä kaudella hyvää työtä Bodenin kylmäverilähdöissä, mutta nyt vastus on parhaiden osalta kovaa tasoa.

Lähtö 10, Toto5-5, Troikka - A: 6,7,2,1 B: 9,4,5,8,3

6 Bluejeans Bi kilpaili talven Ruotsin puolella, eikä saavuttanut isompaa menestystä, mutta tuoreimman startin esitys oli lupaava. Kyseessä oli pistelähtö, jonka ori hoiteli kiertämällä kurakelissä päätöskierroksella koko porukan. Ihan kaikki ei ollut edes pelissä. 7 Torrent d'Inverne juuttui viimeksi kolmoskaistalle ja eteni toiselle ilman selkää. Ruuna näytti taipuvan ulos kärkikuvioista jo ennen maalisuoraa, mutta tsemppasi hyvin perille ja piti kolmanneksi. Suoritus oli lupaava, ja hevosessa on ainesta vielä parempaan.

2 Cover Prince istui viimeksi keulan takana pussissa ja sai lopussa pienet kiritilat, kun johtohevonen ajautui ulospäin. Vaikea sanoa, kuinka paljon varaa jäi, mutta tankki ei ollut maalissa ihan tyhjä. Ruunalla on jälleen hyvät saumat saada onnistunut selkäreissu. 1 Ivar Journey palasi viime torstaina tauolta Bodenissa ja teki positiivisen suorituksen johtavan takaa, vaikka ei pysynyt kiripuolikkaalla kärkiparin kyydissä. Ruuna juoksi ilman kenkiä ja avasi auton takaa kovaa, mutta edellisessä startissa lähtönopeutta ei löytynyt sisäradalta lainkaan. Pieni parannus viime starttiin nähden voi riittää tässä jopa voittoon. 9 Peppe Roc peruutteli Bodenin välistartissa hännille ja tuli sisäradalla umpipussissa maaliin. Nopea ruuna kärsii takarivin lähtöpaikasta, mutta voi silti kiriä kärkipäähän, jos juoksunkulku menee sopivalla tavalla.

Toto5-vihjesysteemit (48 / 192 riviä)

7,2 + 1,4 (8,3)

8,10 + 9,12 (4,5)

2,3,5 (1,6)

10 Hissun Turbo (9,4)

6,7,2,1 (9,4)

Troikka L7 (20 riviä)

8 – 10,9,12,4,5 – 10,9,12,4,5

Troikka L9 (20 riviä)

10 – 9,4,11,5,6 – 9,4,11,5,6

Troikka L10 (20 riviä)

6 – 7,2,1,9,4 – 7,2,1,9,4

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]