Laivakankaan ravirata

Pelit ja vihjeet

Pelit ja vihjeet

Suomessa ravien rahapelitoimintaa ylläpitää Veikkaus. Klikkaa tästä veikkauksen kotisivulle

Laivakankaan raveissa Veikkauksen totopäätteet palvelevat paikalla olevaa yleisöä totohallissa sekä Kallen Kurvissa.

VIHJEET 24.9.2023

Lähtö 1 – A: 5 B: 4,2,1,8,6

5 Minto's Star One voitti Rovaniemellä keulasta ylivoimaisesti 15,5-lopetuksella ja teki suuren vaikutuksen. Tammalle jäi runsaasti varaa, ja ehjä suoritus tässä porukassa kantaa sen todennäköisesti voittoon. Pohjoisessa avaava 4 Lapland Teno voi pystyä suosikin vauhteihin. Ruunan pari viime esitystä olivat vaisuja, mutta kevään starteista etenkin kolmossijaan päättynyt Vermon kilpailu oli positiivinen. 2 Daisy Nimbus on vauhtiensa puolesta riittävä hevonen edellisiä vastaan, mutta nappionnistuminen antaa odottaa itseään. Oulun välistartissa alkumatka sujui nätisti ravilla, mutta tamman keskittyminen herpaantui ensimmäisen kurvin jälkeen, ja tuloksena oli pitkä laukka.


Lähtö 2 – A: 5,6 B: 8,2,7,4,3,1

5 Sopun Solu teki syyskuun starteissa plusmerkkiset suoritukset ja on samanlaisena lähellä voittokantaan paluuta. Ruuna puhkaisi Oulussa tähtirajan onnistuneella juoksulla ja oli Kajaanissa hyvä kakkonen keulasta. 6 Fairi sai Seinäjoella myöhäiset kiritilat sisäradalta ja ylitti maalilinjan voimia tallella. Edelliskerralla kävi paremmat tuurit, kun toisessa sisällä juossut tamma peri voiton keulahevosen laukattua päätössatasella. Nykykunto riittää voittoon tässä porukassa. 8 Lemmen Tulikasson on porukan selvästi kokenein kilpuri, eikä pitkä takamatka ole paha miinus pienessä lähdössä. Ori teki ennen taukoaan kelpo suorituksen mailin matkalla sisäradalta.


Lähtö 3 – A: 4,9 B: 6,10,3,2,11,1,8,7,12

4 Mr Max ei voinut Ylivieskan kaatosateessa mitään yhdelle ylivoimaiselle vastustajalle, mutta nappasi varmat kakkosrahat. Vastus näyttää nyt sopivalta, ja lähtöpaikka suosii terävää avaajaa. Lähtöasemien turvin suosikki parin kuukauden tauoltakin. 9 Jalumba jää takarivistä haastajan rooliin, vaikka sillä on alla tuoreempi kuntonäyttö. Tamma juoksi kahdessa viime startissaan keulassa, eikä pystynyt kovavauhtisissa lopetuksissa parhaiden vauhtiin, mutta saa molemmista suorituksista puhtaat paperit. 6 Hillbilly Jolene on vahva tamma, joka täytyy huomioida peleissä suoraan pitkältä paussiltakin. Tamma esitti ennen taukoa parempaa nopeutta kuin alku-uran starteissa ja avaa nykyään auton takaa ihan hyvin.

Lähtö 4, Toto4-1 – A: 2,6,3 B: 5,12,1,7,8,4,11,10
2 Livi Passport jäi viimeksi painamaan keulassa nyöreille ja kesti siihen nähden ihailtavan hyvin. Ruunan edellinen voitto tuli vakuuttavalla tavalla, kun se osallistui rajuun kiihdytykseen ja kiri jatkossa kärkihevosten takaa ykköseksi. Nyt tie keulaan näyttää avoimelta, eikä vastassa ole yhtään liian kovaa. 6 Noble Ale ohitti viimeksi Livi Passportin maalisuoralla ja teki positiivisen suorituksen. Ruunassa on ainesta vielä parempaan, ja se nousee mukaan A-ryhmään, vaikka juoksun onnistumisesta ei ole mitään takeita.

3 Luxus Vice teki Kajaanissa hieman tasaisen suorituksen kolmannesta sisältä, mutta voi olla selvästi lyhyemmällä starttivälillä parempi. Ori on nopea auton takaa, mutta ei välttämättä pääse sisäpuolen hevosista ohi. Tuskin juoksu kuitenkaan vaikeaksi menee. 5 Rose Run Voyage eteni Skellefteåssa 16,5-vauhtisella kierroksen kirillä neljänneksi ja oli varovaisen lupaava. Ruuna ei ole yltänyt tällä kaudella parhaalle tasolleen, mutta suunta on nyt oikea. 12 Special Selection vartoo piippuhyllyn paikaltaan ylivauhtia. Tamman tuorein ehjä suoritus sisäradalta oli aivan hyvä, kun vastassa oli muutama liian kova.

Lähtö 5, Toto4-2 – A: 9,2,10,7 B: 4,6,1,5,11,8,12

9 Sisunautti juoksi viimeksi toisen kierroksen keulan rinnalla ja saa suorituksestaan puhtaat paperit, vaikka näytti jäävän seurustelemaan maalisuoralla. Edellinen voittostartti kertoi oriin kapasiteetista paremmin, kun se eteni kolmannesta ulkoa 500 metrin kirillä varmaan voittoon. 2 Diesel Diva aloittaa Sanna Loukusan tallista ja on heti pelihevosia. Tamman taukoa edeltäneet suoritukset olivat sen uran parhaita, ja potentiaalia isompaan parannukseen lienee olemassa.

10 Markantti tekee hiljalleen paluuta pitkän tauon jälkeen, ja viime suoritus oli varovaisen lupaava, vaikka parhaiden kyydissä pysyminen ei onnistunut. Tamma on parhaimmillaan oikein vauhtikestävä tapaus, eikä piittaa lisämetreistä. 7 Aavan Tarina on tehnyt parhaat suorituksensa keulasta ja voi päästä nappistartilla aikaisin ohi ainoan paaluhevosen. Tamma hieman kainostelee ohittamista toisten takaa, mutta pystyy totosijalle, vaikka ei pääsisi porukan vetäjäksi. 4 Eskils Joker aloittaa Mika Jauholan käsistä arvoituksena. Ruunan tuoreimmat ehjät suoritukset kestävät vertailun näihin vastustajiin, eikä sitä voi unohtaa kokonaan peleistä.

Lähtö 6, Toto4-3 – A: 5,6 B: 1,7,8,4,3,9,2

5 No Limit Royalty ei ole pystynyt jatkamaan kesän voittokulkuaan, mutta vaikea viime suorituksia on mennä moittimaan. Viimeksi ruuna vietti noin puolet matkasta kirikaistoilla ja oli oikein hyvä, vaikka ei pystynyt haastamaan kärkiparia maalisuoralla. Edelliskerralla vauhdinjako oli pahasti vastaan, ja kolmanneksi nouseminen vaati pippurisen loppuvedon. Nyt juoksupaikka löytyy lähempää kärkeä. 6 Armani Press eteni Kajaanissa puolimatkassa keulan rinnalle, antoi painetta ja oli oikein hyvä, vaikka ohi ei ollut asiaa. Ruunan normisuoritus riittää tässä korkealle, eikä juoksupaikalla ole isoa merkitystä.

1 Torrent d'Inverne palasi viimeksi omalle tasolleen nousemalla 900 metrin kirillä kakkoseksi. Ruuna avaa auton takaa sen verran hyvin, että sisäradan paikkaa täytyy pitää mielummin etuna kuin haittana. Voitto vaatii huippusuorituksen. Ari Aatsingin tallista avaava 7 Maze Runner hankki kilpailuoikeuden takaisin ilman mitään ongelmia ja on päivän mielenkiintoisin seurattava. Ruuna saattaa olla luokaltaan koko porukan paras, mutta vire tuskin on vielä huipussaan. 8 Mr Golden Quick on ailahdellut hieman ja jää tässä kasiraiteelta yllättäjäosastolle.

Lähtö 7, Toto4-4, Troikka – A: 7 B: 6,8,1,12,9,10,15,3,5,14,4,16,11

7 B.Sacamano sai vetää viimeksi porukkaa rikollisen hiljaista tahtia ja kaasutteli päätöspuolikkaalla näytösluonteisesti 11-vauhtia maisemiin. Edellinen keulatappio tuli 75-tason hevosta vastaan, eikä nyt viivalla ole läheskään saman tason kilpureita. Ruuna saanee jossain vaiheessa matkaa keulat ja on suuri voittajasuosikki.

6 Scorzone kiri Oulun välistartissa varmaan voittoon ja saanee tässäkin tarvitsemansa tarkan selkäjuoksun. Ruunalta löytyy pippurinen muutaman sadan metrin loppuveto, eikä suosikin haastaminen ole ihan poissuljettu juttu. 8 Edfromed yllätti elokuun lopussa Äimärautiolla tarkalla juoksulla ja oli viimeksi sijoitustaan parempi keulan rinnalta. Kengittä ajaminen on tuonut hevoseen lisää virtaa, eikä totosija ole kaukana tässä porukassa. Edelle rankattujen lyöminen vaatii paljon. 1 Boulder Vulcanus ei ole pystynyt vähään aikaan parhaalle tasolleen, mutta nyt ainakin lähtöasemat ovat tosi suosiolliset. 12 Keegan Trot on periaatteessa kelpo hevonen tälle tasolle, ja nyt alla on laukaton suoritus. Ruuna ei kuitenkaan ollut erikoinen pitkällä kirillä, ja totoon yltäminen tässä edellyttää selkeää parannusta.

Lähtö 8 – A: 3 B: 1,6,5,2,7

3 Arkan kohtaa aiempaa sopivamman vastuksen ja on lähellä voittokantaan paluuta. Ruuna ei kyennyt viimeksi nousemaan divarifinaalissa taustalta kärkikahinoihin, mutta samantasoinen suoritus voi riittää tässä voittoon. Myös 1 Villi-Riikka oli viimeksi aseeton divisioonafinaalissa, mutta nyt porukka näyttää sopivammalta. Tamman tehtävä ei ole helppo, kun isorahaiset hengittävät heti niskaan, mutta totosijaan on silti saumoja. 6 Jepulis teki elokuussa lupaavia suorituksia, mutta viimeksi Kirppu-ajossa meno ei oikein maistunut. Vastus oli toki ihan eri maata kuin nyt.

Lähtö 9, Troikka - A: 3,1,5 B: 10,4,2,6,8,9,7

3 Revince osaa edelleen laukata, mutta otteet ovat varmistuneet merkittävästi rutiinin karttuessa. Ruuna eteni viimeksi avauspuolikkaan täyttyessä keulaan, veti puolireipasta tahtia ja voitti helposti. Saman toistuminen on mahdollista tässäkin. 1 Rehabanero on alkulaukan välttäessään selkeä uhka suosikkivoitolle. Tamma otti viimeksi laukan lähtösuoran päässä ja eteni jatkossa harvassa porukassa neljänneksi. Revincen voittoesitys samassa lähdössä ei ollut merkittävästi parempi. 5 MAS Gunnar ottaa turhan paljon yllättäviä laukkoja, mutta on kapasiteetiltaan vähintään edellisten veroinen. Ruunalla otetaan luultavasti alku varman päälle, ja muut A-hevoset saattavat saada selvästi paremmat juoksut.

Toto4-vihjesysteemit (36 / 100 riviä)

2,6,3 + 5,12 (1,7)

9,2,10,7 + 4,6 (1,5)

5,6,1,7 (8,4)

7 B.Sacamano (6,8)

Troikka L7 (20 riviä)

7 – 6,8,1,12,9 – 6,8,1,12,9

Troikka L9 (20 riviä)

3 – 1,5,10,4,2 – 1,5,10,4,2

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]