Laivakankaan ravirata

Tiedote 9.7. Ponilähtö 2 tapahtumista

Tiedote 9.7. Ponilähtö 2 tapahtumista

Tiedote 10.7.2024

Laivakankaan ravitapahtuma 9.7. toisessa ponilähdössä aiheutunut tilanne ja siitä herännyt kiivas keskustelu sosiaalisen median kanavissa.

Laivakankaan raveissa toisessa ponilähdössä osallistuja koki suurta mielipahaa saadessaan palautteen tuomaristolta liittyen ponin suoritukseen.

Tuomaristo oli toimihenkilön välityksellä viestittänyt valmentajalle selvittääkseen ponin kilpailukuntoa. Tuomariston ajatus ei ollut missään tapauksessa syyttää tai latistaa ketään, vaan selvittää tilannetta hevosen hyvinvointinäkökulmasta yleisesti. Toimihenkilön viedessä viestiä sanamuoto on ymmärretty eri tavalla. Tästä syystä viestin sisältö kokonaan on ymmärretty eri tavalla.

Tilanteessa oli käytetty sanamuotoa virittää, joka myöhemmin liitettiin väärin väkivaltaisuuteen tai muuhun epäasialliseen hevosenkäsittelyyn keskusteluissa. Ajatus edelleenkään ei ollut loukata ketään. Tilanteessa pienemmälle huomiolle sattui jäämään valjakon tämänhetkinen kokemus kilpailemisesta.

Tuomaristo ei ole kehoittanut vaihtamaan ohjastajaa.

Valmentaja ei ole tiedoksiannon / selvityksen jälkeen ottanut yhteyttä radan henkilökuntaan eikä tuomaristoon.

Keskuteluissa tilanne on kärjistynyt ja tuomariston yhteydenotto tilanteineen on liitetty vahvasti epäurheilijamaiseen käyttäytymiseen.

Tapahtuneen myötä on kuultu kaikkia osapuolia tilanteen selvittämiseksi.

Laivakangas pahoittelee aiheutunutta mielipahaa ja koko tilannetta.

Laivakangas toivottaa pelkkää hyvää tuleviin kilpailuihin ponille sekä taustavoimille.