Vihjeet 17.6.2020

VIHJEET PDF-MUODOSSA

 

 

Lähtö 1 - A: 2 B: 9,4,1,10,3,6,7,5

2 Amaranth vakuutti Härmän keulavoitossaan ja on sopivan näköisessä tehtävässä ainoa A-hevonen. Tamma sai toisella puolikkaalla pienen väliprässin, mutta kiihdytti lopussa vauhdin 16-lukemiin ja voitti kymmenillä metreillä. Varaa jäi jonkin verran, eikä tämän lähdön voittamiseen vaadita välttämättä isoa parannusta. Selkeä ykköshaastaja on kaksi positiivista suoritusta koronatauon jälkeen tehnyt 9 Boulder Illusion. Se yritti kiriä viimeksi ulkokautta, mutta oli aseeton kärjen painellessa koko kirikierroksen noin 15-vauhtia. Nyt vastus on suosikki poislukien helpompi, ja ruunalla voi ajaa tässä porukassa aikaisin kohti kärkeä.

 

4 Arctic Iceman seuraili Oulun kovatasoisessa lähdössä minkä pystyi ja kellotti uudet ennätyslukemat täydellä matkalla. Ruunan kunto riittää tässä totoon, ja lähtöpaikka tietää selkäjuoksua kärjen tuntumassa. 1 Survival Sherif avasi Ylivieskassa plusmerkkisellä suorituksella kirimällä kolmannesta ulkoa mukaan voittomatsiin. Vastus on nyt parhaiden osalta kovempi, joten parantaa täytyy. Isokokoisessa ruunassa näyttää olevan vielä paljon kehittymisen varaa. 10 Fantome Journey avasi Rovaniemellä pohjoisen uransa ja taipui toiselta ilman vetoapua aikaisin. Etelän suoritusten perusteella ruuna parjää Lapin lähdöissä ennen pitkää. Nyt se on hieman vaikea arvioitava. Hankala tapaus on myös 3 Big Arthur, jolla on kilpahevosen raamit, mutta uran avaus pilaantui ensimmäisen kaarteen laukkaan. Sarja ei ole aloittelevalle kolmivuotiaalle kovinkaan suotuisa. Rovaniemen vauhtijuoksussa kakkoseksi puristanut 6 Mr Dredd parantanee tauon jäljiltä, ja tässä totoon nouseminen vaatiikin viime kertaa enemmän.

 

Lähtö 2 - A: 8,3,11,16 B: 1,6,9,5,10,12,13,2,7,4,15,14

Kolmen kilometrin kylmäverivoltti on erittäin vaikea pelilähtö, jossa valtaosalla pelihevosista on merkittävä laukkariski. Rovaniemellä kaksi kertaa laukannut 8 Leijan Liito menetti jälkimmäiseen hyppyyn mahdollisuutensa, mutta osoitti jatkavansa hyvässä kunnossa pakkoloman jälkeen. Ruuna oli tuohon kisaan iso suosikki alkuvuoden hyvien suoritusten ansiosta ja riittää kyvyiltään tässä hieman kovemmassa porukassakin. Juostava matka on pieni kysymysmerkki, kuten monella muullakin osallistujalla. 3 Tilun Taru kulki Seinäjoella kahden laukan lomassa vauhdilla, ja Kajaanissa päätöspuolikkaan alussa tullut hyppy saattoi viedä voiton. Kunto riittää paalulta varmasti, ja tamma voi päästä viime voittostarttinsa tapaan aikaisin keulaan. 11 Kevinin Tähti on saattanut taulunsa risaiseen kuntoon, mutta viime suorituksen perusteella hevosen kunnossa ei ole vikaa. Avauskierroksen taustalla tahkonnut ruuna yritti edetä 75-lähdössä ulkokautta, mutta levisi laukalle 200 jäljellä. Ravilla ruuna olisi yltänyt lähelle ennätyslukemiaan. Kevinin Tähti voitti viime syksynä 3100 metrin lähdön Vermossa saatuaan tasaisen juoksun toisella radalla. Laatutallista tuleva 16 Pankeri saa pitkästä tauosta huolimatta paikan A-ryhmästä. Ruunalta löytyy pari hyvää suoritusta 2600 metrin matkalta, eikä kaikkien kiertäminen olisi yllätys paussista huolimatta.

 

1 Kilmisteri pääsi Kaustisella sujuvasti keulaan, mutta sortui viimeisellä takasuoralla yllättäen laukkaan. Ruuna esitti Seinäjoella tasaisen kirin kolmatta pitkin ja pääsee nyt matkaamaan lähempänä kärkeä. 6 Shamaanitar sai viimeksi myöhäiset kiritilat ja ehti terävällä spurtilla kakkoseksi. Ruutia jäi käyttämättä paljon, ja samanlaisena tamma voi yllättää tässä, ellei sitten viime kerran terävyys johtunut uudesta kuskista. 9 Tarun Tuhkimo teki Shamaanittarelle viimeksi kiritilat laukkaamalla pois tieltä 100 jäljellä. Tarun Tuhkimo oli etenemässä kakkoseksi ja jatkaa tauluaan parempana tähän normaalia kovempaan tehtävään. Kajaanissa koko matkan hätäiseltä näyttänyt 5 Hissun Feeniks oli viittä vaille ikäluokkahevonen, eikä voittosumma vastaa sen kykyjä lainkaan. Ei kuumimpia suosikkeja ison laukkariskin vuoksi, mutta isoilla kertoimilla mukaan peleihin.

 

Lähtö 3 - A: 7 B: 6,4,5,1,3,2

7 Vilma Lyydia on montén SM-karsinnan suursuosikki ja istunee pitkästä takamatkasta huolimatta keulassa jo ensimmäisellä takasuoralla. Tamma eteni Mikkelissä kaukaa takaa johtoon ennen toista kaarretta ja tuli lopussa selässä vaanineen Rikassonin ohittamaksi. Jo samanlainen suoritus riittänee tässä voittoon, ja tamma saattaa parantaa startti alla muutaman kuukauden tauon jälkeen.

 

Muu porukka on kovin vaikeaselkoinen, sillä viime aikojen montésuoritukset ovat vähissä. 6 Niemen Eemil on hyvä hevonen Lapin kylmäverilähtöihin ja debytoi nyt montéssa. Kevään voittostartissa kelpo suorituksen tehnyt 4 Vilkkaan Tuuri kokeili tätä lajia vuonna 2018 pari kertaa. Kuntopuoli on Kajaanin laukkakisan jälkeen arvoitus. Montéssa avaava 5 Bofori pärjäsi viime kaudella pohjoisen kärrylähdöissä hienosti. Tauko vaikeuttaa arviointia.

Lähtö 4, Toto65-1 - A: 5 B: 6,8,2,1

Vuoden 2018 derbyvoittaja 5 Herra Heinämies on tehnyt kaksi lupaavaa suoritusta kauden alkuun ja jatkaa nappisarjassa selkeänä suosikkina. Ori otti kauden avauksessaan Äimärautiolla lähtölaukan ja eteni kakkoseksi painelemalla loppumatkan 23-vauhtia. Mikkelissä ori eteni toisesta ulkoa puolimatkan jälkeen keulahevosen kimppuun, muttei päässyt Kujanpään Jyräyksestä 18-lopetuksessa ohi. Viime näytöt ovat tämän porukan selvästi parhaat, mutta mitään helppoa keulakävelyä suosikille tuskin on luvassa. Siitä pitänee huolen 6 Iikori, joka on parhaimmillaan vapaalta radalta ja reippaalla matkavauhdilla. Viimeksi ori oli sisäradan syövereissä kovin haluton ja otti kirikierroksen alussa turhan laukan. Iikori nappasi viime kesänä kovia päänahkoja ja on oikeana päivänään vakava uhka suosikkivoitolle.

 

8 Jepulis jäi Kajaanissa toiselle ilman selkää, mutta se ei ollut hidastempoisessa lähdössä kovinkaan suuri haitta. Ruuna teki maalisuoran taistossa voitavansa ja puristi niukasti kolmanneksi. Ylivieskassa lähtö oli ykköspalkintoon nähden ihan hyvätasoinen ja voitto maltillisen avauskierroksen jälkeen varma. Nyt lähtönopeutta tarvitaan molempien suosikkien ulkopuolelta. 2 Julianne Dahlia on loistoasemissa, mutta parhaista näytöistä on jo aikaa, eikä edelle rankatuille taida olla tässä vaiheessa mahdollisuuksia pärjärä. Tuskin on muillakaan.

 

Lähtö 5, Toto65-2 - A: 5,7,1 B: 4,6,2,10,9

Hankalan oloinen lähtö, sillä osallistujat ovat juosseet viime aikoina pitkin Suomea sekä Ruotsia, ja keskinäiset kohtaamiset ovat vähissä. Kuopiossa ilman kenkiä vakuuttanut 5 Edfromed nousee tuon yhden esityksen perusteella suosikiksi. Kolmannessa sisällä juossut ruuna sai päätöspuolikkaalla sujuvasti tilaa ja eteni kolmannen kautta pitkin askelin voittoon. Vastus on nyt hieman kovempi, eikä juoksun onnistumisesta keskeltä rataa ole takeita. 7 Fade to Black voitti Mikkelissä keulasta lopulta ilman mitään ongelmia. Jo edellinen suoritus oli lupaava, kun ruuna jäi kirivaiheen alussa pussiin ja lopetti taustalta selvästi parhaiten. Keulaan pääseminen on näin ulkoa pitkässä kuusessa, mutta eiköhän Tuomas Pakkanen hankkiudu jonkinlaisiin kiriasemiin.

 

1 Queen Adele yllätti vajaa kuukausi sitten Solvallassa kirimällä maalisuoran ulkokautta aivan omaa vauhtiaan. Edessä on avaus uudesta tallista, ja kunto lienee samalla tasolla kuin parissa viime kilpailussa. Nopea avaaja pystyy puolustamaan keulaa, mutta taktiikka voi olla tallinvaihdoksen jälkeen myös passiivinen. 4 Livi Mystery jäi Kajaanissa keulasta kakkoseksi, kun ulkoa rymistellyt Orlando Knick oli päänmitan parempi. Vauhtikestävä ruuna on saanut koko ajan lisää lähtönopeutta, mutta omin avuin johtoon pääseminen tuskin onnistuu. 6 Re Love pullaili Bodenissa rajulla ylivauhdilla osoitti kuntonsa kestämällä taipumisesta huolimatta kakkoseksi. Viivalla on nyt kovempi vastus, eikä samanlaiseen vauhdinjakoon ole varaa. Vapaa rata ja reipas matkavauhti sopivat joka tapauksessa tammalle. 2 Gun de Chanlecy aloitti kolmevuotiaana lupaavasti, mutta pariin viime kisaan ei ole tullut menestystä. Ruuna pysyi Bergsåkerissa alusta asti taustalla, mutta ohitti kuitenkin maalisuoralla pari väsynyttä. Vastus kevenee ja lähtöpaikka paranee merkittävästi. 10 Mas Dominant kesti Kuopio Stakesissa keulan rinnalta finaalipaikalle ja oli finaalissa mahdottoman tehtävän edessä viidennestä ulkoa. Ruuna on periaatteessa kova luu tavalliseen rahasarjaan, mutta nyt viivalla on muutama kova ja lähtöpaikka vastustaa tuntuvasti.

 

Lähtö 6, Toto65-3, Toto4-1 - A: 12,3 B: 1,8,5,6,2,11,9,10

Yhdeksän voiton putkessa jatkava 12 Asterisque joutuu heikoista lähtökuopista todellisen testin eteen. Vastassa on paljon voitokkaita rahasarjalaisia ja jopa ikäluokkatasolla riittäneitä hevosia. Mauri Jaaran suojatti osaa tehdä oman juoksunsa, ja ainakin paikka toisen radan veturina lienee tarjolla, jos suosikilla ajetaan alusta asti kohti kärkeä. Selkäjuoksu olisi tuuriin luottamista. 3 Exploding Belle teki erittäin lupaavan suorituksen Seinäjoella ja nousee selvästi paremman lähtöpaikan vuoksi voittokoneen rinnalle A-ryhmään. Tiina Koskisen suojatti eteni ensimmäisellä takasuoralla kolmatta pitkin keulaan ja vastasi 11-lopetuksessa ainoalle uhkaajalleen vakuuttavasti. Nopea tamma ei välttämättä ole tässä suora keula, mutta sinne voi päästä voimalla.

 

1 Main Stage pärjäsi viime vuonna ikäluokkakisoissa asti, mutta ei saanut kerättyä finaaleista kummoista voittosummaa. Ori aloitti Kajaanissa Antti Ojanperän tallista kysymysmerkkejä nostaneella suorituksella. Santtu Raitala ajoi aktiivisesti keulan rinnalle, mutta ruunalle tuli maalisuoran alussa laukka jo hieman taipuneena. Lähtönopeutta löytyy, mutta tässä paikassa ei välttämättä satsata kaikkea, kun yllä leijuu koelähdön uhka. 8 I Feel On Fire eteni Stakesin karsintaneloseksi ulkokautta, mutta finaalissa koneet hyytyivät toisesta ulkoa jo ennen maalisuoraa. Karsinnan suoritus kertoo hevosen kapasiteetin paremmin, ja vain heikko lähtöpaikka pudottaa sen tässä ulos A-ryhmästä.

 

5 Like A Boeing on napsinut paljon voittoja Lapin helpommista lähdöistä, mutta kyllä hevoselle täytyy antaa paljon kehuja. Nopeus on ruunan syömähammas, yleensä joko alussa tai lopussa käytettynä. Viimeksi Rovaniemellä Kari Alapekkala katseli rauhassa tilannetta kolmannessa sisällä, iski loppukurvissa ulkoradoille ja ehti niukasti ohi jo karanneen vastustajan. Tässä voi olla käytössä keulataktiikka, kun tallikaveri on joutunut takariviin. 6 Digital Asset eteni viimeksi pienessä lähdössä toisesta ulkoa voittotaistoon. Ruunan suorituksia on vaikea verrata tämänkertaisiin vastustajiin, mutta tuskin se aivan jalkoihin jää – varsinkaan kiihdytyksessä.

 

Lähtö 7, Toto65-4, Toto4-2, Troikka - A: 8,11,9 B: 5,4,10,7,6,3,2

8 Lastsundayinmay on aloittanut Mauri Jaaran väreistä puhtaalla pelillä ja vakuuttavilla suorituksilla. Tamma voitti Suomen uran avauksensa osittain ylivauhdin ansiosta, mutta kulki kyllä maalisuoralla ihan omia vauhtejaan. Viimeksi nopea avaaja nappasi keulat, veti avauskierroksen 17-vauhtia ja kirilenkin alle kolmeatoista. Tuloksena vuorenvarma voitto, eikä hevosen kapasiteetti ole joutunut vielä testiin uudessa kotimaassa. Nyt eturivissä ei ole kovin lähtönopea arsenaali, ja keulapaikka on ulottuvilla kasiradasta huolimatta.

 

11 Zultanio on vakava haastaja vaikeista lähtöasemista huolimatta. Ruuna voitti toissa kerralla keulasta 10-lopetuksella todella hienoon tyyliin, eikä Mikkelin suoritusta toisesta ulkoa voi tappiosta huolimatta moittia. Keulasta voittanut Sultan Journey olisi tässäkin lähdössä kova tekijä. Nyt pahin vastustaja voi saada ison edun jo lähtösuoran aikana. 9 Hard To Trick kilpaili Bodenin tasokkaassa tammalähdössä, eikä pystynyt vaativalla juoksulla kärkitaistoon. Tamma joutui kirissä neloskaistalle saakka ja ohitti maalisuoralla muutaman vastustajan. Edelliskerran voitto lohkesi keulasta 11-lopetuksella erittäin helposti. Nyt juoksusta voi tulla hankala.

 

5 Nolimitjimmit pilasi viimeksi lähtölaukkaan, ja edelliskerralla huono lähtöpaikka esti kärkitaistoon osallistumisen. Ruuna lopetti sisäkautta asiallisesti ja on tässä nopeana lähtijänä avainasemassa juoksunkulun suhteen. Viime kakkossija tuli johtavan takaa, eikä ruuna saanut missään vaiheessa kunnon kirisaumaa. 4 Bottnas Easy Cash oli Östersundissa vielä maalisuoran alussa viimeisenä, mutta eteni aivan ulkoa mukaan tasaiseen viiden hevosen kärkitaistoon. Edelliskerralla ruuna pääsi aikaisin keulaan, mutta päätössatasen meno oli tahmeaa. Kengät jalassa ajaminen saattoi olla syynä. Vauhtikestävä ruuna voi voittaa ylikovalla matkavauhdilla. 10 Titan As voitti Bodenissa toiselta ilman selkää urhealla suorituksella. Mailin matka on hieman vastaan, ja lähtöpaikka paljon enemmän.

 

Lähtö 8, Toto65-5, Toto4-3, Duo-1 - A: 13,14 B: 10,16,15,9,3,2,4,12,11,6,8,7

13 Special Promise saa lämminveristen kolmen kilometrin lähdön niukat suosikin paineet. Kauden avaus Ylivieskassa ei mennyt sataprosenttisen putkeen, kun kierros ennen maalia voimalla keulan rinnalle edennyt ruuna taipui maalisuoralla. Vaikea suoritusta on mennä moittimaan, ja hevoselta löytyy jo vahvat näytöt pidemmiltä matkoilta. 14 Stonecapes Pro juoksi Kajaanissa koko matkan porukan perällä sisärataa pitkin ja piti lopussa vauhtinsa. Edelliskerralla tarjolla oli kolmatta rataa ja pakittelua taustalle, mistä kärkipäähän nouseminen oli liikaa vaadittu. Ruuna voitti aiemmin pitkillä matkoilla ja kohtaa suosikki poislukien sopivan näköisen vastuksen. Jukka-Pekka Niskanen ajanee mahdollisuuksien mukaan aikaisin kohti kärkeä.

 

10 Don Defender sai Vermossa sujuvan sisäratajuoksun ja eteni 12,5-vauhtisella kirillä ulkokautta kakkoseksi. Ruuna oli hyvä myös edellisessä 3100 metrin lähdössä hyvin samankaltaisella juoksunkululla. Reissun luonatessa tototaistoon. 16 Mr Sånna ei menestynyt viime starteissa, mutta vika oli paljon enemmän juoksunkuluissa kuin hevosen kunnossa. Ruuna nappasi viime Suomen visiitillään kolmossijan 75-lähdöstä ja klaaraa 3100 metrin matkan. 15 Willy Fog polki Oulussa tasaista 15-vauhtia ja ohitti kirikierroksella ylivauhtiin väsyneitä. Alla oli pieni tauko ja suoritus oli siihen nähden selvästi positiivinen. Pitkä matka on ruunalle selkeä plussa. 9 Peppe Roc otti taulun voittonsa keulasta juoksemalla muilta jalat alta jo ennen maalisuoraa. Ruuna juoksi keulassa myös taulussa näkyvässä 3100 metrin lähdössä, mutta ei jaksanut tuolloin puristaa kirivaiheessa. Otteet ovat ailahdelleet, mutta parhaimmillaan ollessaan Peppe Roc pystyy voittamaan tämän lähdön.

 

Lähtö 9, Toto65-6, Toto4-4, Duo-2, Troikka - A: 5,11,12 B: 10,9,4,6,7,3,2,8

Nimekkäimmät hevoset ovat saaneet pääosin heikot lähtöasemat. 5 Brooklyn Hill on sen vuoksi ykkösrankkaus, vaikka yhdestä voittokisasta ei voi vetää suuria johtopäätöksiä. Ori avasi Bodenissa auton takaa kovaa, mutta joutui tyytymään paikkaan keulan takana. Ulf Ohlsson nosti ajokkinsa kiripuolikkaan alussa toiselle ilman selkää, ja voitto irtosi hallitusti, mutta ei mitenkään ylitsevuotavan vakuuttavasti. Keulavoittoon on nyt hyvät saumat, kun moni ennakkoon kova haastaja lähtee takarivistä. Niistä 11 Selmer I.H. on pitkältä tauolta arvoitus, mutta kovaluokkaisena hevosena heti kuumimpia suosikkeja. Ruuna otti ennen taukoa laukkoja alussa sekä lopussa ja oli ennen kirivaiheen hyppyä ja hiljentämistä jo alakynnessä.

 

12 Gute Band juoksi Kuopiossa avoimella tasolla ja kohtasi tätä kovemman porukan. Alkumatka meni vaikeaksi, eikä ruuna pysynyt maalisuoralla pääporukan tahdissa. Kuntopuoli riittää tässä pitkälle, mutta juoksunkulku on epävarma. 10 Magnifik Brodde jäi ennen pientä taukoaan hetkeksi sisäradalle pussiin, ja saumat kärkeen menivät siinä. Ruuna ei ole statistiikaltaan aivan tallikaverin tasolla, mutta suoritusvarmuutta löytyy enemmän. 9 Rhapsody Ås jäi Bodenissa alusta alkaen taustalle, eikä sille jäänyt taktiikkajuoksussa mitään saumoja. Kunnossa tuskin on tapahtunut käännettä huonompaan. Teräväkirinen ruuna kärkkyy selkäjuoksua ja sopivan kovaa matkavauhtia. 4 Marciano eteni Bodenissa kuudennesta sisältä sujuvasti neljänneksi, eikä ollut kovin paljoa huonompi kuin Brooklyn Hill. Lähtöpaikka on parempi kuin aikoihin.

 

 

 

Lähtö 10 - A: 4,1,6,3 B: 2,5,9,10,12,11,7,8

Illan päättävässä Nordic Cupin osalähdössä on mukana monta voitokkaasti uransa avannutta hevosta. 4 Father Christmas hävisi viimeksi loistoesityksen tehneelle Diamond Lordille, meni uuden ennätyksensä ja oli vähintään yhtä hyvä kuin edellisissä voittostarteissa. Ruuna ei avannut viimeksi auton takaa kovaa, ja tässäkään tuskin satsataan voimalla keulapaikka mielessä. Hevosessa vaikuttaa olevan vielä paljon kehittymisen varaa – tosin saman voi sanoa monesta muustakin osallistujasta.

 

1 Hillbilly Pete eteni Ylivieskassa voimalla keulaan ja kesti ylikovan matkavauhdin muita paremmin. Esitys oli heittämällä hevosen uran paras, ja vielä parempaa voi olla luvassa lyhyemmällä starttivälillä. Keulojen pitämiseen on saumoja, mutta ulkoa tulee alussa varmasti painetta. 6 Zola Soft hävisi toissa kerralla Hillbilly Petelle, mutta viime voittosuoritus ja 13-lopetus oli oikein hienoa katseltavaa. Edessä on uran ensimmäinen autolähtö, ja vastus on kovempi kuin koskaan aiemmin. 3 Outfield Ozzy avasi Kajaanissa kautensa lupaavalla suorituksella. Ruuna eteni toisesta ulkoa loppukurviin mentäessä keulan kimppuun ja piti uusilla ennätyslukemilla kakkoseksi. Vastus on nyt kova, mutta jo samantasoinen suoritus kantaa pitkälle.

 

2 Herman Star paineli Rovaniemellä keulassa avauskierroksen alle 15-vauhtia ja voitti pienestä hiljentämisestä huolimatta sadalla metrillä. Ei ruuna ollut aivan kaikkensa antanut maalissa, mutta tässä porukassa saman toistaminen yllättäisi hieman. Keulataktiikka lienee käytössä tässäkin. 5 Janegartner sai vetää Kaustisella keulassa ensimmäisen mailin rauhassa ja voitti 14-lopetuksessa varmasti. Nyt keulaan ei taida olla asiaa, ja totosijalle kiriminen edellyttää parannusta viime kilpailusta. Sitä lienee luvassa pienen tauon jäljiltä. 9 Mr Mccool ei voinut viimeksi Zola Softille mitään, mutta avasi kesäkautensa plusmerkkisellä suorituksella. Rima nousee tuntuvasti.

 

 

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]

T65-vihjesysteemit (36/288 riviä)

5 + 6 (8,2)

5,7,1 + 4,6,2 (10,9)

12,3 (1,8)

8,11,9 (5,4)

13,14 + 10,16 (15,9)

5 Brooklyn Hill (11,12)

 

Troikka L7:

 

8,11

8,11

9,5,4,10,7

 

10 riviä

Troikka L9:

 

5

11,12,10,9,4

11,12,10,9,4

 

20 riviä

T4-vihjesysteemit (12/48 riviä)

12,3 + 1,8 (5,6)

8,11,9 (5,4)

13,14 + 10,16 (15,9)

5 Brooklyn Hill (11,12)

 

Duo L8-9:

13,14,10,16

5

 

4 riviä

 

Puheenjohtaja

Markku Sadinmaa 
040 740 1107

 

Nuorisovastaava

Katja Blomberg
040 538 8943

Ratamestarit

Hannu Keskitalo 
040 687 2299

Martti Jänkälä 
0400 396 478

Länsi-Lapin Hevosystävät ry

Laivakankaan ravirata
Valtatie 961
95440 TORNIO

Puh. 0400 246 015
Sähköposti: info@laivakangas.fi