Vihjeet 13.7.2019

VIHJEET PDF-MUODOSSA / PDF-TIPS

 

Lähtö 1 - A: 15,11,1 B: 16,6,13,12,8,3,10,14,2,9

Kaksi aiempaa starttiaan laukkoihin polttanut 15 Siron Peli kulki Ylivieskassa koko matkan ravia ja puski porukan hänniltä pitkällä kirillä kakkoseksi. Vauhti oli maalin kohdalla vielä kovaa, ja varaa jäi varmasti paljon. Lähtörata paranee voltin vitosesta kutoseen, ja juoksuradan paikka lienee alun ravaamisen kannalta etu. Suosikki on mennyt tällä kaudella paljon eteenpäin, ja kehityksen voi olettaa vielä jatkuvan 11 Vaarao avasi kautensa Vieremällä tätä hieman tasokkaammassa lähdössä, eikä pystynyt ensimmäisen takasuoran laukan jälkeen merkittäviin parannuksiin. Starttiväli on edelleen pitkä ja hevosen kunto sen myötä arvoitus, mutta viime kauden huippukunnossaan Vaarao olisi tässä vakava voitontavoittelija

 

1 Vieskaus matkasi Killerin ylivauhtisessa lähdössä valtaosan matkasta toisella ilman vetoapua ja saa taipumisestaan huolimatta puhtaat paperit. Avauskierros mentiin kuitenkin 24-vauhtia. Jo edelliskerran nelossija lähtölaukan jälkeen kertoi nousukunnosta. Näistä asemista luvassa on viime kilpailuja helpompi juoksunkulku, ja Tuomas Pakkanen saattaa yrittää ajaa takamatkan kovanaamoilta karkuun heti aja-komennosta saakka. Reilun kuukauden tauolta palaava 16 Tokumentti kulki kevään starteissa vahvasti, mutta laukka oli edelleen herkässä. Ori on ominaisuuksiltaan hyvin Vaaraon kaltainen ja jaksaa tarvittaessa tehdä töitä kirikaistoilla. 6 Aavan Superi on sortunut viime kilpailuissaan alkumatkan laukkoihin, mutta edellisten voittostarttien veroinen meno riittäisi tässäkin totokamppailuun.

 

 

Lähtö 2 - A: 9 B: 5,4,7,1,6,3,11,2,12

9 Ditchback Duke kohtasi Vieremällä Cartivet Meetingin karsinnassa laadukkaan vastuksen ja teki lupaavan suorituksen. Ruuna sai neljännestä sisältä loppukurvissa kiritilaa takakautta ja kiri ulkokautta tuulispäänä maaliin, mutta tehtävä oli 13,5-lopetuksessa toivoton. Ruuna nappasi edellisissä pari voittoa sopivissa porukoissa ja on tässäkin kirivaiheessa vaikea pideltävä. 5 Proud Miss Cantab taipui Vieremällä keulasta 09-avauksen rasittamana, ja myös edellisessä kilpailussa bensa loppui johtopaikalta maalisuoralla. Taulun voittostartissa paras ruuti säästyi kirivaiheeseen, ja Iikka Nurmonen kaasutteli keulasta ylivoimavoittoon. Johtopaikan saaminen ei välttämättä maksa tässä eturivissä liikaa, ja silloin tamman osakkeet nousisivat urakalla.

 

Kesäkuussa kaksi voittoa selkäjuoksuilla napannut 4 Samuel Von Bentz jäi Bodenissa toiselle ilman selkää ja taipui jo loppukurvin alussa. Ruuna olisi voinut sinnitellä 17,5-vauhtisen avauskierroksen jälkeen pidempäänkin, mutta laitetaan epäonnistuminen vielä tässä vaiheessa juoksupaikan piikkiin. Voittostarttien veroinen kirikyky riittää tässäkin kärkeen. 7 Gagarin eteni Rovaniemellä kirilenkin alussa keulaan, mutta lähdön voittanut Frank osoittautui paremmaksi jo loppukurviin mentäessä. Jouko Kangas on loihtinut tulokkaansa heti ennätyskuntoon, ja lisäparannusta on syytä odottaa. Tauolta palaava 1 Yanru kokeili maaliskuussa Pilvenmäki Specialin karsinnassa, mutta ei riittänyt uusilla ennätyslukemillaan kärkipäähän. Tammassa on vielä ainesta isoon parannukseen, ja huippupaikalta menestystä voi olla luvassa jo tässä.

 

 

Lähtö 3, Troikka - A: 7,8,6 B: 2,1,10,9,4,5,12,3,11

7 Kivarin Raindance täräytti viimeksi maalisuoran täysin omaa vauhtiaan ja päästeli 14-lopetuksesta viimeisen satasen vielä sekuntikaupalla kovempaa – kuskin istuessa takakenossa maisemia katsellen. Vastus oli kevyttä tasoa, mutta tamman suoritusta ei voinut kuin ihastella. Nyt nopeutta on syytä käyttää heti auton takaa, eikä sekään takaa tässä eturivissä juoksun onnistumista. Lahjakas nelivuotias on silti suosikki. 8 Lovely Easy teki Kaustisella uransa parhaan suorituksen kirittyään neljännestä ulkoa lujaa aivan voittajan ulkopuolelle. Tamma latasi päätöspuolikkaan 12,5-vauhtia ja vaikutti saaneen avojaloin juoksemisesta lisää nopeutta. Sitä todellakin tarvitaan näistä asemista.

6 Fancy Creek on ottanut tällä kaudella tallikaveriaan kiinni pitkin harppauksin ja saattaa mennä ennen kauden päättymistä voittosummassa edelle. Kaustisella Lovely Easy oli kirissä hieman terävämpi, mutta ero sijoituksissa ei anna oikeaa kuvaa hevosten voimasuhteista.

2 Lady Charm nappasi Skellefteåssa juoksuradalta keulat, mutta menetti paikkansa jo loppukurvin alussa ja väsyi maalisuoralla taustalle. Suomen ohjelmatietoihin tammalle saatiin arvontakoneesta neljäs sija ja uudet hienot ennätyslukemat, mutta sillä ei ole mitään tekemistä totuuden kanssa. Nopea menijä on maililla ja kakkosradalta vaarallinen, jos oma paras taso löytyy. 1 Sunday’s Robertta on tehnyt luotettavaa työtä jo pitkään ja voi yltää nappiasemista tototaistoon. Viimeksi tapahtui paluu voittokantaan, kun tamma kiri neljännestä ulkoa selityksittä parasta vauhtia. Vastus on nyt tasokkaampi.

 

 

Lähtö 4 - A: 2,3 B: 7,6,5,4

Kylmäveristen Nordic Cupissa on hevospulaa, ja kenties viime osakilpailujen rajut vauhtijuhlat ovat karsineet potentiaalisia osallistujia. A-kaksikko 2 Marti – 3 Pofori jatkaa isot ennätysparannukset allaan, eikä kumpikaan antanut viime Kaustisen kilpailussa kaikkeaan. Pofori lasketteli maalisuoralla kolmatta pitkin selvään voittoon, eikä taaempaa terävästi lopettanut Marti ehtinyt kuin lähituntumaan. Kajaanissa kaksikko otti yhteen jo matkalla, ja keulassa juossut Marti piti rinnallaan rummuttaneen Poforin varmoin ottein kurissa. Nyt lähtöasetelmat enteilevät samanlaista juoksunkulkua.

 

Muusta porukasta 7 E.V. Arto pystyi Kajaanissa A-kaksikon vauhtiin, mutta ohitukseen ei ollut maalisuoralla mitään asiaa. Kaustisella ori juoksi pääosin toisella ilman vetoapua ja laukkasi maalisuoralla kesken tototaiston. Pofori oli jo tulossa vauhdilla rinnalle, mutta ainakin kakkossijaan olisi ollut ravilla hyvät saumat. 6 Hissun Turbo kirjasi samassa Kaustisen lähdössä uudet ennätyslukemat, mutta mitäpä sillä tekee kun kaverit juoksevat pari sekuntia kovempaa karkuun. Voitto vaatii isoa parannusta, eikä Vieremän laukkailustartti nosta odotuksia.

 

 

Lähtö 5, Toto75-1 - A: 6,2,11 B: 3,5,1,10,7,8,4

Kaustisella yllättäneet ja ennätyksiään reilulla kädellä parantaneet 6 Svartsjöfax ja 2 Erehys jatkavat hieman helpommassa tehtävässä suosikkiparina. Raju ylivauhti hyydytti suosikit maalisuoralla, ja Svartsjöfax kiri ulkokautta varmaan voittoon ennen Erehystä. Se teki lähtölaukan jälkeen rankan suorituksen porukan perältä ja osoitti aiempaan nähden aivan eri tason vauhteja.

 

11 Vilivillis lähti Kaustisella lujaa matkaan, mutta paikkaa parijonosta ei löytynyt ja raju spurtti kohti paikkaa keulan rinnalla päättyi laukkaan. Tuon startin voi unohtaa, ja hevosen aiemmat voittosuoritukset pitää sen sijaan muistaa. Takarivistä etu on muilla A-hevosilla. 3 Valtroks sai Kaustisen vauhtijuhlassa tasaisen juoksun sisäradalla ja eteni lopussa ulkokautta tototrion tuntumaan. Ruuna osoitti vauhtiensa riittävän tällaisissa tehtävissä ja voi saada kolmosradalta vielä viime kertaa paremman juoksun.

 

5 Lorutyttö kilpailee vaihteeksi sopivassa sarjassa ja on onnistuessaan vaarallinen. Mikkelin alle 23-vauhtinen maili osoitti tamman vauhtien riittävän, vaikka kyse on enemmän tasatahtisesta hevosesta. 1 Rupeltaja on vääntövoimaltaan ja lahjoiltaan porukan paras, mutta maili ja ykkösrata ovat laukkaherkälle hevoselle isoja miinuksia. Jos ravisävel soi alusta loppuun ja kiriladut pysyvät auki, pystyy ori menemään mailin tasaisen kovaa läpi.

 

 

Lähtö 6, Toto75-2 – A: 1 B: 3,4,8,2,5,11,9,12,10,7,6

Hienotasoinen lähtö, jossa suosikeilla on keskinäiset kohtaamiset vähissä ja odotettavissa on raju kiihdytys. 1 Juliet Ale olisi keulasta kova luu, ja pitkästi alle 10-avaukseen pystyvä tamma onkin sisäradalta suosikki porukan vetäjäksi. Ulkopuolelta lähtee useampi terävä avaaja, ja keulapaikan hintalappua on hankala ennustaa. Teivon voitossa tamma piti sisältä keulat kovassa avauksessa, otti rauhoituttuaan vauhtia pois ja karkasi maalisuoralla muilta hienolla tyylillä. Viimeksi Porissa tuli tappio suosikkina, kun Millstone’s Vivid pääsi hitaan matkavauhdin jälkeen kirissä karkuun.

 

3 Saxoi voitti Rovaniemellä rankasti ylivauhtisen lähdön saatuaan sujuvan reissun sisäradalla. Tulinen avaaja on saanut vaihteeksi kelpo lähtöasemat, ja alkuun varmasti satsataan laukan uhallakin. Kunto on lähellä uran parasta, ja se riittää tässä pitkälle. 4 Marciano on mielenkiintoinen vieras Pohjois-Ruotsista, ja kaksiosaisen Lyckselepokalenin suoritusten perusteella kunto on kohdallaan. Karsinnassa tuli alkulaukka, ja ruuna oli jatkossa ulkokautta sijoitustaan parempi. Finaalissa Marciano iski loppukurvissa neloskaistalle ja tavoitti keulan karkulaisen heti maalilinjan jälkeen. Nopea avaaja hakee alussa asemia.

 

Yli 40 000 euron tilipussin tällä kaudella juossut 8 Roberto Diver on löytänyt omat sarjansa ja jatkaa ajallisesti tasaisessa vireessä. Viimeksi tuli kakkossija kelpo suorituksella toisesta ulkoa, ja edelliskerralla ruuna luovutti keulasta prässättynä loppukurvin alussa. Kasirata on iso miinus näin laadukkaassa lähdössä. 2 Orlando Knick sai Vieremällä sujuvan reissun toisessa ulkona ja iski maalisuoralla voittajan tuntumaan. Vaikea ruunan edellisiäkään suorituksia on moittia, mutta kauden avausvoitto antaa edelleen odottaa itseään.

 

Lähtö 7, Toto75-3, Troikka - A: 7 B: 13,12,11,8,15,2,16,10,6,9,5,3

Porukan selvästi vähiten tienannut 7 Exaucio Vici on sen oloinen lahjakkuus, että voittosumma kannattaa unohtaa pelimietinnöissä kokonaan. Alla on kolme helppoa voittoa 3100 metrin lähdöistä, ja viimeksi Kaustisella ruuna joutui keulassa kirikierroksella jo hieman töihin. Päätöspuolikas sujui alle 12-vauhtia, ja ruuna olisi jatkanut samaa tahtia vielä pitkään. Voltin juoksurata voi tuoda mukanaan ongelmia keulaan pääsyn suhteen, mutta se tuskin on elinehto voittoa ajatellen.

 

Suosikin kovimmat haastajat löytyvät 20 metrin takamatkalta, ja yksi nimi erottuu muista selvästi. 13 Execute on aloittanut Pentti Kuuselan käsistä loistavasti, ja kuuden startin jälkeen alla on kolmen voiton putki sekä ennätyslukemat maililla. Execute paineli Kaustisella alusta loppuun hieman päälle 12-vauhtia ja selvittää tuon suorituksen perusteella myös 3100 metrin matkan.

 

12 Bajkal Graff oli Lyckselessä sisäradalla umpipussissa vielä 300 jäljellä, mutta sitten ulompaa laukkasi kaksi hevosta ja porukkaan syntyi päätössatasella Jarmo Saarelan mentävä aukko. Tuloksena niukka sekä hallittu voitto, ja ruuna jatkaa ennätysiskussa. Pitkä matka sopii tasatahtiselle hevoselle oikein hyvin. 11 Lionize täräytti Kaustisella keulaan vajaa kierros ennen maalia, mutta hyökkäys maksoi maalisuoralla sen verran, että kolme tuorevoimaista vastustajaa kirivät edelle. Ruuna on parantamaan päin, mutta voitto yllättäisi paria vahvaa nousukasta vastaan.

 

 

Lähtö 8, Toto75-4, Toto4-1 - A: 8,7 B: 2,6,12,10,4,5

8 Hard To Trick on näytöiltään porukan paras ja kasiraiteeltakin selkeä ykköshevonen. Lähtönopeus tuskin riittää suoraan keulapaikkaan, mutta kovin kauas parhaista paikoista tamma tuskin jää. Alla on kolmossija Cartivet Meetingin karsinnasta, jossa Hard To Trick sai keulan takaa myöhäiset kiritilat ja vaihtoi rytmiä tosi terävästi. Edelliset voitot irtosivat keulajuoksuilla ilman suurempia ongelmia.

 

7 Ava on nopea ja hienosti toimiva kilpuri, joka tienaa terveenä pysyessään radoilta vielä pitkän pennin. Viime Skellefteån startissa kirivaihe meni hieman vaikeaksi, eikä tamma päässyt käyttämään porukan keskellä kaikkea ruutiaan. Vastus on nyt helpompi kuin viime aikoina, suosikki poislukien. 2 Dilba Sisu ei pystynyt Lahdessa sisäratajuoksulla parempaan, mutta osoitti jatkavansa ennätysiskussa. Nopea tamma saa rattailleen aktiivisen kuskin, ja näistä asemista totosijaan on isot mahdollisuudet.

 

6 She Is Cecilia jäi viimeksi keulan rinnalle, ja edellisen kilpailun pilasi laukka ensimmäisessä kaarteessa. Nuo kisat voi unohtaa, ja tamma esiintyi aiemmin vahvasti nousukuntoisesti. Lähtönopeus riittää hyvien kyttäysasemien kalasteluun. 12 Ain’t She Sweet ja 10 Luna de Paris jäivät viimeksi taustalle lähinnä lähtöpaikkojensa vuoksi, ja samaan on vaara tässäkin, vaikka molempien alkukesän näytöt riittävät kärkitaistoon. Ennätyskunnossa jatkava 4 Rose’s Nella palaa ennen pitkää totokantaan, mutta sen aika tuskin on tässä ylisarjassa.

 

 

Lähtö 9, Toto75-5, Toto4-2, Troikka - A: 2,3 B: 14,8,9,6,5,1,13,10

Paalulta starttaava hurjakuntoinen nousukasduo saattaa tehdä takamatkan jyrien tehtävän liian vaikeaksi. 2 Koveri teki Kaustisella keulahevosen rinnalta loistosuorituksen, mutta jäi auttamatta Raggarin takana kakkoseksi. Nyt ori voi päästä aikaisin keulaan. 3 Vappuäijä kulki viimeksi lähtölaukkansa jälkeen suunnilleen 22-vauhtia läpi ja osoitti uskomattoman kapasiteettinsa. Voltista lähteminen on ollut iso kompastuskivi ja antaa Koverille mahdollisuuden repiä eroa jo lähtösuoralla.

 

14 Vixen palasi Härmässä ansaitusti voittokantaan ja jatkaa nousussa kohti Kuninkuusraveja. Ori on tottunut tekemään pitkiä kirejä, ja tässä tehtävässä ei taida olla paljoa aikaa takajoukoissa majailemiseen. 8 Menoks kulkee omintakeisella tyylillä ja ottaa etenkin kengät jalassa herkästi pieniä laukkoja. Toissa kerralla ori laukkasi kärkitaistosta 75-tasolla ja viimeksi meno oli kengät jalassa takkuista alusta alkaen. Avojaloin Menoks pystyy jopa voittoon. 9 Myr Faksen palaa puolustamaan viimevuotista voittoaan, eikä pätkänopea ori ole aivan ulkona tänäkään vuonna. Vastus on tosin tasokkaampi. Ori jäi viimeksi reipasvauhtisella maililla toiselle ilman selkää ja tippui kärjen tahdista loppukurvissa. Suoritus oli silti varovaisen lupaava.

 

6 Enon Vilppi ei tavoittanut Kaustisella Koveria ja Raggaria, mutta terävä kiri ulkoratoja pitkin riitti nelosrahoihin. Nopea avaaja pääsee nyt keulaan tai Koverin selkään, jos johtopaikalta ei haluta ajaa. 5 Tuulenpoju saattaa toimia ravia lähtiessään juoksun pelintekijänä, ja viime kerran rataennätysjuoksun perusteella kunto voi riittää vaikka mihin. Suoritusvarmuudesta ei voi puhua tämän hevosen kohdalla. 1 Jepulis avaa niin ikään hyvin, mutta näin kovassa lähdössä suojajuoksu sisäradalla kelvannee taustavoimille. Ruunalla on alla ennätysjuoksu mailin matkalla, mutta sen otteista tuntuu silti puuttuvan se viimeinen silaus.

 

 

Lähtö 10, Toto75-6, Toto4-3 - A: 7,8 B: 10,1,2

Taulun ylimmissä starteissa loistavaa työtä ja vahvaa nousua kohti kansainvälisiä lähtöjä tehnyt 7 Selmer I.H. otti viime kilpailuissa erikoiset laukat ja palaa nyt tauolta. Lähtö on tasoltaan kirjava ja yhtä vastustajaa lukuunottamatta suosikille todella sopivaa tasoa. Tämä siis, jos kunto on suoraan tauolta kohdallaan. Viime aikoina säännöllisesti kilpaillut 8 Hesiod kulki Kaustisen Isla-ajossa kirikierroksen 12-vauhtia ja teki ulkokautta voitavansa. Bodenin keskiyön huippulähdössä Hesiod seurasi hyvin vetänyttä sisärataa pitkin viidenneksi ja täytti paikkansa Euroopan huippuhevosten seassa. Hevosen parhaat suoritukset eivät ole aivan Selmer I.H.:n tasolla, mutta tuoreet näytöt painavat vaakakuppia toiseen suuntaan.

 

10 Everest de Ginai on juossut jatkuvasti Suomen 75-tasolla ja menestynyt ajoittain vahvuudellaan. Suosikkiparin lyöminen edellyttää tasonnostoa tai molempien epäonnistumista eturivin uloimmilta lähtöpaikoilta. 1 Capitol Hill avaa auton takaa lujaa ja hakee tarkkaa sisäratajuoksua, mahdollisesti toisessa sisällä jomman kumman suosikin takana. Ruunan nopeus voi riittää yllättävän lähelle kärkeä, ja etenkin jos matkalla mennään rauhallista tahtia. Viime vuonna kotimaisissa tammakisoissa pari isoa arvovoittoa napannut 2 Rose’s Tara ei pystynyt Isla-ajossa keulasta aivan kärkeen. Tamma jatkaa parista kutossijasta huolimatta elämänsä iskussa, mikä voi riittää tässä porukassa totosijalle. Jonkun muun voitto olisi jättiyllätys.

 

 

Lähtö 11, Toto75-7, Toto4-4, Troikka - A: 2,5,9 B: 7,3,6,1,10

2 Edward Ale on nappiasemista suosikki keulaan ja sitä kautta myös voittajakehään. Suur-Hollolan finaali oli ruunalle tekemätön paikka, kun se joutui pakittelemaan lähtösuoralla taustalle. Ulkokautta lopussa kirineellä ruunalla jäivät ohitukset vähiin, mikä oli lähdön taso huomioituna täysin ymmärrettävää. Välierässä juoksunkulku suosi, ja 09-vauhtia sisäradalta kirinyt Edward Ale nappasi varman finaalipaikan. Härmän maili on suosikin viimeisin keulajuoksu, ja tuloksena oli pieni pettymys etupainotteisen vauhdinjaon jälkeen. Ylikovaan kiihdytykseen on vaara tässäkin.

 

5 Callela Leonard on yksi suosikin tapaan alkuun satsaavista, ja ruunalla voi nykyään ajaa huoletta myös vapaalta radalta. Lahdessa tuli ikävä lähtölaukka, ja saumat finaaliin menivät käytännössä siihen. Petteri Joen suojatti kulki askelvirheen jälkeen kaksi kierrosta 12,7-vauhtia ja osoitti jatkavansa huippuiskussa. 9 Turno di Azzurra aloittaa Ossi Nurmosen valmennustallista ja huomioidaan välittömästi pelikupongeilla. Ori avasi Suomen uransa pienellä pettymyksellä, kun kirikierroksen alun väliprässi keulahevosta vastaan napsahtikin omaan nilkkaan. Ruotsin starttien perusteella Turno di Azzurra on erittäin kovaluokkainen kilpuri näihin ympyröihin.

 

7 Mr Golden Quick tipahtaa lähtöasemiensa vuoksi B-kategoriaan. Eskilstunassa vastus oli tämänkertaista hieman kovempi, ja taustalta maalisuoran alussa kiritilat saanut ruuna spurttasi tiiviin pääporukan mukana maaliin. Härmässä ruunalla jouduttiin pakittelemaan alussa taustalle, mistä se oli tekemässä kelpo kiriä ennen loppukurvin laukkaansa. Maili ei taida olla Mr Golden Quickin paras matka, mutta kuntonäytöt kestävät vertailun keneen tahansa. 3 Te Quiero Grif ei päde lähtönopeudellaan, mutta kirii yleensä loppua sitäkin pontevammin. Danneron kahden hiitin kilpaiusta oli tuloksena pettymys, kun ori hiipui finaalissa toisesta ulkoa viimeiseksi. Pari edellistä ilman kenkiä juostua kilpailua kertovat hevosen osaamisesta paremmin. 6 Baretta Boko ja 1 Maffioso Face ovat kelpo sotaratsuja Lapin tavallisiin lähtöihin, mutta tässä porukassa voitto yllättäisi. Baretta Boko jatkaa 11-vuotiaana elämänsä iskussa, ja Maffioso Face vaikuttaa piristyneen parin kuukauden takaisesta tallinvaihdoksesta. Sairauspaussilta palaava 10 Magnifik Brodde kärsii nopeana avaajana takarivin lähtöpaikasta, ja voittomatsiin yltäminen heti tauolta tulisi yllätyksenä.

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]

 

Toto75-vihjesysteemit (160/1568 riviä)

6,2,11,3,5 + 1,10 (7,8)

1 Juliet Ale (3,4)

7 Exaudio Vici (13,12)

8,7 + 2,6 (12,10)

2,3 + 14,8,9,6,5 (1,13)

7,8 (10,1)

2,5,9,7 (3,6)

 

Toto4-vihjesysteemit (16/56 riviä)

8 Hard to Trick (7,2)

2,3 + 14,8,9,6,5 (1,13)

7,8 (10,1)

2,5,9,7 (3,6)

 

Troikka L3:

7

8,6,2,1,10,9

8,6,2,1,10,9

30 riviä

 

Troikka L7:

7

13,12,11,8,15

13,12,11,8,15

20 riviä

 

Troikka L9:

2

3,14,8,9,6,5

3,14,8,9,6,5

30 riviä

 

Troikka L11:

2,5,9

2,5,9

2,5,9,7,3,6,1,10

36 riviä

 

 

Puheenjohtaja

Markku Sadinmaa 
040 740 1107

 

Nuorisovastaava

Katja Blomberg
040 538 8943

Ratamestarit

Hannu Keskitalo 
040 687 2299

Martti Jänkälä 
0400 396 478

Länsi-Lapin Hevosystävät ry

Laivakankaan ravirata
Valtatie 961
95440 TORNIO

Puh. 0400 246 015
Sähköposti: info@laivakangas.fi