Vihjeet 1.5.2022

Lähtö 1 – A: 5,11,6 B: 2,14,4,8,7,15,10,4,9,16,12,13,1
5 Hevarin Kalle paransi Kaustisella reilusti ennätystään ja oli tappiosta huolimatta tosi hyvä. Ruuna ei päässyt 30-lopetuksessa keulahevosesta ohi, mutta ansaitsee silti kehuja. Laukkariski pitää edelleen huomioda, eikä kyse ole mistään suursuosikista. 11 Sipilä avasi Lapissa ylivoimavoitolla ja oli viimeksikin hyvä, mutta vastassa oli yksi parempi. Ravaavan Hevarin Kallen lyöminen vaatii vielä pykälän tai kaksi lisää. 6 Lennokasko avasi Rovaniemellä uransa voittosaldon vakuuttavasti. Ruuna eteni kiripuolikkaan alkaessa keulaan ja näytti odottelevan muita loppumatkan ajan. Ennätyksestä voi tippua kesäradalla kerralla paljon, ja sitä vaaditaankin voiton eteen.

Lähtö 2 - A: 7,10,13,5 B: 11,1,4,12,6,8,9,3,4,2
7 One Touch joutui ottamaan viime voiton eteen kaksi spurttia ennen maalisuoraa. Ruuna kamppaili hienosti ykköseksi ja kilpailee nyt ensimmäistä kertaa ilman kärryjä. Selkään hyppää huippukuski, joten arvataan kovakuntoinen ruuna suosikiksi, kun vastassa ei ole näiden sarjojen parhaita montéhevosia. 10 Kivarin Merengue on lähdön toinen mielenkiintoinen montédebytantti. Tamma voitti Bodenissa loistosuorituksella ja sai vetää viimeksi porukkaa loppukurviin asti rikollisen hiljaista vauhtia. 13 Explosive Elvis veti Oulussa porukkaa reippaalla liekillä ja näytti taipuvan viimeisellä takasuoralla täysin, mutta jaksoi pitää asemansa viidentenä. Kunto riittäisi tässä kärkeen, mutta ruuna tuhlaa usein voimiaan jo ennen lähtöä.

Lähtö 3 - A: 2,1,3 B: 11,10,7,4,9,5,6,12,8
2 Carmenere avasi nelivuotiskautensa jäämällä keulahevosen taakse voimissaan pussiin. Tamma kilpailee matalalla voittosummalla kykyihinsä nähden ja pystyy sopivassa sarjassa uransa avausvoittoon. 1 Dark Avalanche eteni Bodenissa nopeasti johtavan kantaan, mutta laukkasi ensimmäisellä takasuoralla ja uudelleen kierros myöhemmin. Kunto tuskin on kadonnut mihinkään, ja tamma on loistoasemista vahva totoehdokas. 3 Hilda Price teki tauoltapaluussaan kelpo suorituksen neljännestä ulkoa. Tamma pääsee nyt lähemmäs kärkeä ja pystynee parantamaan otteitaan, vaikka starttiväliä on kertynyt kuukauden verran.

Lähtö 4, Toto4-1 – A: 5,11 B: 1,4,10,2,7,9,6,3
5 Kultaseppä palaa pitkältä tauolta, millä voi olla tämän hevosen kohdalla pelkästään positiivinen vaikutus. Ruuna on menestynyt hyvällä prosentilla starttiviivalle päästessään.11 Suvimyrsky Ram kykenee pystysuoraan sarjanousuun heti kun haparoinnit ja pikkulaukat saadaan pois. Kaustisen esitys kertoi hevosen jatkavan hyvässä iskussa, kun se eteni laukan rasittamana taustalta rahoille. Tuomas Pakkanen epävarman hevosen rattailla on mielenkiintoinen muutos.

1 Kuun Säihke laukkasi Forssassa maalisuoran alussa rintaman takaa ja olisi voinut yltää ravilla totosijalle. Tamma yrittää paalulta pakomatkaa, eikä voitto olisi viime kuntonäytön valossa minkäänlainen yllätys. 4 Niemen Julius on kaikkia edellisiä suoritusvarmempi, mutta motivaatio rakoilee usein ratkaisuhetkillä. Ruuna pääsee nyt kärjen lähelle ja pystyy menestymään nopeutensa turvin, jos taistelutahto on kohdallaan. Pitkiltä takamatkoilta usein starttaava 10 Hullupoika voi päästä startin onnistuessa nopeasti paaluhevosten tuntumaan. Ruuna ei ole esittänyt tällä kaudella aivan parasta osaamistaan, mutta kunto lienee nousemaan päin.

Lähtö 5, Toto4-2 - A: 3 B: 9,7,8,4,12,10,5,11,6,1,2
3 Nehemiah juoksi Bodenin välistartissa parijonon keskivaiheilla, pääsi loppukurvissa vapaalle ladulle ja lopetti kohtalaisesti. Suoritus ei ollut mitenkään erikoinen, mutta nyt keulassa parhaiten viihtyvä ruuna voi päästä aktiivisella ajolla mielipaikalleen. Vastus ei ole erityisen kovaa tasoa, ja viivalla on monta muutakin kuntoaan hakevaa hevosta. 9 Scorzone eteni Kaustisella neljännestä ulkoa varmaan voittoon, mutta Oulun kovemmassa tehtävässä yli kierroksen mittainen kiri ei kantanut perille saakka. Esitystä ei voi tuomita, ja eiköhän ruuna jatka nousuvireessä kolme starttia allaan.

Sanna Loukusan tallista avaava 7 Pastorn ei ole antanut vähään aikaan oikein minkäänlaisia näyttöjä. Hevosessa on varmasti tarpeeksi ainesta pohjoisen lähtöihin. 8 Bring Me Bajern juoksi Bodenissa keulahevosen kannassa ja pysyi kirivaiheessa hyvin kärkiparin kyydissä. Ruuna vaikuttaa nousukuntoiselta ja pystyy kasiradan selvittäessään kärkitaistoon. 4 Massive Clout avasi kautensa avoimessa lähdössä, jossa kärkeen ei ollut mitään asiaa takapareista. Ruuna sai startin alle ja kohtaa nyt sopivamman vastuksen paremmista lähtökuopista.

Lähtö 6, Toto4-3 - A: 8,6 B: 5,10,1,11,4,9,12,2,3,7
Talvella avoimella tasolla kilpaillut 8 Koveri kohtaa sopivamman vastuksen, mutta ei tässäkään ole luvassa mitään ilmaista voittoa. Ori palaa vajaan kahden kuukauden tauolta, ja tuorein kilpailusuoritus oli vain tasapaksu. Pieni paussi on luultavasti tehnyt hevoselle pelkästään hyvää. 6 Pärttyl ei saa viime tappiosta moitteita, kun Tinderi oli maalisuoran kamppailussa yksinkertaisesti parempi. Vahva ruuna lienee tässäkin vauhdinpitäjän roolissa, eikä Koverin lyöminen tulisi yllätyksenä.

5 Torpa Pål menestyi viime syksynä Ruotsin puolella 75-tasolla saakka ja palaa nyt tositoimiin reilun puolen vuoden tauolta. Ruunan suoritustasoa on vaikea arvioida, mutta viime kauden näytöillään se on lähdön kärkiosastoa. 10 Niemen Eemil pärjää nopeudellaan tässäkin, jos motivaatio kestää perille saakka. Viime startissa näin kävi, ja ruuna eteni kirivaiheessa kärkikaksikon tuntumaan. Voitto vaatii nappionnistumisen. 1 Tarun Tuhkimo piti viimeksi Niemen Eemilin takanaan ja oli vahvasti positiivinen myös edellisessä voittostartissa. Sarjamääritys ei suosi tammaa lainkaan, ja kaikkien takana pitäminen vaatii loistosuorituksen.

Lähtö 7, Toto4-4, Troikka - A: 8 B: 9,3,4,2,6,5,12,11,7,1,10
8 Sweetman on kasiradasta huolimatta ainoa A-hevonen. Ruuna starttasi viimeksi samoista asemista ja kiri neljännestä sisältä vauhdilla maaliin. Edelle jäi vain neljän voiton putkessa kilpaileva Boulder Predator. Ruunalla oli aiemmin ongelmia ravinsa kanssa, mutta viime kilpailuissa askelrytmi on pysynyt paremmin kasassa. Voitto ei ole kirkossa kuulutettu juoksun mennessä raskaaksi, sillä viivalla on muitakin hyviä.

9 Credit Line laukkasi Bodenissa loppukaarteeseen ja eteni vielä nelosrahoille. Kärkikolmikon tavoittaminen olisi ollut ravillakin kova urakka. Ruuna on kaiken ollessa kunnossa kova tekijä tälle tasolle. 3 Redberry juoksi viime vuonna neljätoista totosijaa ja yli 11 000 euron tilipussin. Tamma vastasi sarjanousuun hyvin ja jatkaa menestystä tälläkin kaudella. 4 Callela Lionel sai viime kauden loppupuolella laukat pysymään poissa ja menestyi rajan molemmin puolin. Viisivuotiaalla on kapasiteettia lisäparannukseen.

Lähtö 8 - A: 2,3,5 B: 4,1,6,8,7
2 Diamond Lord veti viimeksi keulassa ylivauhtia ja tippui päätössatasella ulos voittomatsista. Edellisessä voittokisassa vauhdinjako oli hyvin samanlainen, ja neljännestä sisältä sujuvasti keulan rinnalle päässyt ruuna eteni varmaan voittoon. Tässä lienee luvassa selkäjuoksu. 3 Ariston ei ollut Bodenin montélähdössä lainkaan kohdillaan. Keulassa aloittanut ruuna tippui muiden kyydistä jo päätöskierroksen alussa. Normaalina ruuna kestää kovaa vauhtia pitkään. 5 Rocking Flax eteni viime Bodenin kärrylähdössä toisesta ulkoa kakkoseksi ja kadotti lopussa hieman raviaan. Ruuna sortui viimeksi montéssa laukkoihin ja on kuukauden paussilta pieni arvoitus.

Lähtö 9, Troikka - A: 9,3 B: 1,8,2,10,7,4,12,5,11,6
9 Boulder Vulcanus lipui Bodenissa keulan rinnalta eleettömästi voittoon ja teki uransa parhaan suorituksen. Ruuna on vastaavana vaikea lyötävä näillä hevosvoimilla, vaikka myös 3 Kai Greenwood teki viime kilpailussaan nousujohteista työtä. Ruuna hallitsi johtopaikalta perille saakka ja nykäisi maalisuoralla pienen raon pääporukkaan. Varaa näytti olevan vielä. 1 Some Come jäi viimeksi Bodenissa vaikean juoksunkulun jälkeen taustalle. Ori pääsi näyttämään aiemmissa starteissa osaamistaan ja saa nopeana avaajana tässä juoksun kärkiporukassa. Troikan perushevosia.

Lähtö 10 - A: 1,7 B: 6,3,2,5,4
1 Armani Press kohtaa kolme selvästi enemmän tienannutta, mutta on silti lähdön voittajasuosikki. Ruuna juoksi viimeksi Bodenissa kolmannessa ulkona, eikä näyttänyt kirivaiheessa kovin halukkaalta, mutta jäi kuitenkin maalisuoralla vaille vapaata latua. Ruuna juoksi puolitoista viikkoa sitten Oulun hiittiraveissa ja veti nyörit tiukalla ylimääräisen kierroksen hiitin päätteeksi. Vireystila oli ihan eri tasoa kuin viime kilpailussa. 7 Stay Alert eteni viimeksi pitkällä kirillä kolmossijalle. Ruuna on tottunut menestymään Lapin avoimissa lähdöissä ja hyötyy kesäkeleistä sekä avojaloin ajamisesta merkittävästi. 6 Cupido Sisu on saattanut taulunsa rapakuntoon, mutta hevosessa on riittävästi luokkaa tällaisissa lähdöissä menestymiseen.

Toto4-vihjesysteemit (6 / 42 riviä)
5,11,1 (4,10)
3 Nehemiah (9,7)
8,6 (5,10)
8 + 9,3,4,2,6,5 (12,11)

Troikka L7 (20 riviä)
8
9,3,4,2,6
9,3,4,2,6

Troikka L9 (20 riviä)
9
3,1,8,2,10
3,1,8,2,10

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]

Puheenjohtaja

Markku Sadinmaa 
040 740 1107

 

Nuorisovastaava

Katja Blomberg
040 538 8943

Ratamestarit

Hannu Keskitalo 
040 687 2299

Martti Jänkälä 
0400 396 478

Länsi-Lapin Hevosystävät ry

Laivakankaan ravirata
Valtatie 961
95440 TORNIO

Puh. 0400 246 015
Sähköposti: info@laivakangas.fi