Vihjeet 8.8.2021

Huom! Laivakankaan käsiohjelmassa ja 7 oikein -lehdessä on väärät ohjelmatiedot kolmannen lähdön numeron 6 Eloy d'Avignere ja kahdeksannen lähdön numeron 9 Araw Hoss kohdalla. Kummankin taulusta puuttuu hevosen viisi viimeisintä starttia. Virhe on korjattu Heppa-järjestelmän ja Veikkauksen käsiohjelmatietoihin.

Lähtö 1 - A: 10,16,13 B: 14,12,5,9,8,11,1,15,6,7,4,3,2
Kajaanissa uransa avannut 10 Bone's Royal teki reippaassa vauhdissa OK-suorituksen ja eteni lopussa ulkokautta kolmanneksi. Ruuna saa nyt rattailleen Jarmo Saarelan ja on jo viime startin tasoisella suorituksella kiinni kärkisijassa. 16 Sweetman pystyy jatkamaan voittokannassa huonosti istuvasta sarjamäärityksestä huolimatta. Molemmat Lapin voitot tulivat erittäin hitaan avauskierroksen jälkeen, eikä voittoaikoihin kannata kiinnittää huomiota. Ennätys paranee tässä startissa luultavasti useammalla sekunnilla. 13 Laurenne juoksi viime Laivakankaan raveissa toisella ilman selkää, kaatoi keulahevosen ja hävisi vain Sweetmanille. Tamma oli edellisiin startteihin joka kerta sijoitustaan parempi. Ilman alkulaukkaa totosija häämöttää.

Lähtö 2 - A: 8 B: 2,1,5,10,9,3,6,4,7
8 Harjan Merivirta kulki maanantaina Rovaniemellä koko matkan ravia ja näytti oikeaa osaamistaan. Ruuna eteni pitkältä takamatkalta toisen kaarteen jälkeen ulkokautta keulaan, kiihdytti tahtia ja pudotti kaikki vastustajat kannoiltaan jo loppukurvissa. Edellinen voitto tuli lähtösuoran laukasta huolimatta, ja ruuna on ottanut muutenkin herkästi hyppyjä juuri lähtötilanteessa. Vauhtivarat ovat näihin vastustajiin verrattuna kovaa tasoa, eikä mahdollinen alkulaukka ole lopullinen este voitolle. 2 Siirin Liisi kamppaili Kajaanissa voitosta maaliin saakka ja hävisi vain toiselle lupaavalle aloittelijalle. Tamma viimeisteli keskiviikkona virettään Oulun hiittiravien 40-vauhtisessa sarjassa ja näytti moitteettomalta. 1 Lennon Venkula avasi uransa kahdella kakkossijalla ja vaikutti ihan lupaavalta, mutta viisivuotiskauden kisat ovat pilaantuneet laukkoihin. Ori kuuluu paalupaikaltaan aikaisin mukaan peleihin, vaikka mitään varmaa tietoa iskukyvystä ei ole.

Lähtö 3 - A: 5,9 B: 3,6,8,4,7
5 Ariston palasi viime Tornion raveissa voittokantaan vakuuttavalla suorituksella ja jatkaa suosikkina. Ruuna eteni kovavauhtisessa Lady Cupissa avauspuolikkaan täyttyessä keulaan, jatkoi väliprässin jälkeen johtavan takana ja eteni kirivaiheessa uudelleen kärkeen. Ruuna tykkää kovasta matkavauhdista ja on viime kerran tason pitäessään kiinni keulavoitossa. Suoritukset ovat välillä ailahdelleet, ja etukenkien riisumisella on hevoselle iso merkitys. 9 Fifth Avenue Vice on tehnyt luotettavaa työtä jo pitkään. Ruuna teki viimeksi Oulussa pitkän ja vahvan kirin ulkoradoilla, mutta ei päässyt Giro Stingistä lopussa ohi hyvästä yrityksestä huolimatta. Hevonen ei ole tarkka juoksusta, ja kaksariputken jatkumiseen on hyvät mahdollisuudet. 3 B.G. Emma meni viimeksi sisärataa pitkin ennätyksensä ja oli hyvä myös aiemmissa ehjissä starteissaan. Suosikkiparin lyöminen vaatii hieman parannusta, mutta muulle porukalle tamma riittää jo oman tason pitäessään.

Lähtö 4, Toto4-1 - A: 7,4,3 B: 1,2,6,5,8
7 Kivarin Raindance otti kahteen viime starttiin kakkossijat keulahevosen takaa, eikä viivalla ole nyt Stay Alertin tai Armani Pressin kaltaisia jyriä. Nopea tamma saattaa päästä seiskaradaltakin alussa keulaan, mutta sieltä ei välttämättä ajeta, kun hevonen on ollut viime aikoina parempi selästä. Viime kaudella tamma voitti lähtöjä myös johtojuoksuilla, ja siinä mielessä keulasta yrittäminen voi olla pian ajankohtaista. 4 Poulter seurasi viimeksi kolmannesta sisältä totoon, eikä parempaan annettu mahdollisuutta hitaan toisen puolikkaan myötä. Esitys oli samaa tasoa kuin Kivarin Raindancella. Menohaluinen ruuna osaa avata auton takaa lujaa ja tykkää mennä vapaalla radalla reipasta tahtia.

3 Guilty Pleasure seurasi Rovaniemellä ylivoimaista Party Hardia toisessa sisällä ja piti asemansa perille saakka. Aiemmin montéssa menestynyt ruuna antoi hyvän näytön kunnostaan ja saanee tässäkin hyvän juoksupaikan kärkiryhmästä. 1 Bajkal Graff ei sen sijaan pysty hyödyntämään lähtöpaikkaansa, mutta voi yltää silti mukaan totokamppailuun. Ruuna pakitteli viimeksi porukan perälle, kiri lopun ulkokautta hyvin ja saavutti Guilty Pleasurea hieman.

Lähtö 5, Toto4-2 - A: 10,2,12 B: 11,5,1,3,8,9,6,4
10 Goncourt Dairpet eteni heinäkuun lopussa Oulussa 1200 metrin kirillä kolmanneksi, kulki päätöskierroksen alle 14,5-vauhtia ja oli kaikin puolin hyvä. Edellinen startti oli 75-tason maili, jossa viisivuotias juuttui alussa kolmoskaistalle, taipui jatkossa keulan rinnalta ja laukkasi. Ranskalaisoriilta löytyy monta hyvää näyttöä kahta kilometriä pidemmiltä matkoilta. Viime kuntonäyttö nostaa sen suosikiksi saakka.

2 B.Sacamano voitti kesäkuussa Laivakankaalla matalan lämminverivoltin ja on nostanut sen jälkeen voittosummansa Ruotsin puolella reiluun viiteentonniin. Ruuna on mennyt paljon eteenpäin ja oli viimeksikin aivan hyvä, mutta porukan perältä kärkeen nouseminen olisi vaatinut jättisuorituksen. Nelivuotias joutui viimeiseltä sijalta kirissä aikaisin neloskaistalle saakka ja saavutti kärkeä hieman, vaikka ei ohituksiin pystynytkään. 12 Love In Vain on laatuhevonen tälle tasolle ja tälle matkalle, mutta viime suoritukset eivät lukeudu hevosen parhaimpiin. Bodenissa kiri ei kantanut perille saakka, ja myös Kemijärven kolmossijassa paras potku oli kateissa ratkaisuhetkillä. 11 Artie B.Zet menee kunnossa ollessaan matkan kuin matkan. Kajaanista lohkesi varma voitto tätä helpommassa porukassa, ja viime startin pilasi kirikierroksen alussa tullut laukka. Hypyt ovat olleet ruunan riesana läpi uran.

Lähtö 6, Toto4-3 - A: 7,5 B: 8,9,1,3,6,2,4
Reilun kahden kuukauden tauolta palaavat 7 Vaellus ja 5 Sjö Kongen ovat hyviä hevosia Lapin yläsarjoihin ja majoittavat A-karsinan pausseista huolimatta kahdestaan. Vaellus eteni Nordic Kingin varjolähdössä tasaisella suorituksella viidenneksi, eikä ollut parhaimmillaan, mutta jo samantasoinen esitys kantaisi tässä pitkälle. Sjö Kongen oli samassa lähdössä sisäradalta täysin poissa tasoltaan, jäi seuraavan päivän startista pois ja palaa siis nyt tauolta tositoimiin. Ruuna on mennyt parhaiten montén puolella, ja kärrylähdöissä viivalla on usein ollut muutama liian kova.

8 Niemen Eemil ei osallistunut montén SM-finaaliin ja palaa kilparadoille kolmen viikon tauolta. Ori teki Kurtakossa hyvän suorituksen alkulaukan jälkeen, mutta ei saanut paalulta karkuun ajanutta kaksikkoa kiinni. Edellisissä voitoissa nähtiin huippukuntoinen Niemen Eemil, ja vastaavana menestystä tulee tässäkin. 9 Faste Viking hävisi kesäkuussa Laivakankaalla mailin voltissa vain edellä mainitulle. Mikkelin startissa sekä vastus että vauhti olivat liian kovaa keittoa. Ori meni lähelle ennätystään ja jatkaa kesäkauttaan vajaan kuukauden starttivälillä.

Lähtö 7, Toto4-4, Troikka - A: 6 B: 7,4,9,3,11,8,2,10,1
6 Kultaseppä haparoi Rovaniemellä lähtökiihdytyksessä, selvitti ajoissa takaisin ravirytmiin ja hallitsi lähtöä maaliin saakka parastaan antamatta. Ruunan askellus rakoilee ajoittain, mutta tulosten puolesta se on oikein suoritusvarma tapaus. Uran 20 startista peräti 16 on päättynyt totosijaan. 7 Liimatan Väiski sai Kajaanissa johtopaikalla painetta alusta asti ja taipui loppumatkasta pahoin. Myös edellinen suoritus oli odotuksiin nähden tasainen. Viime voittostartissa Liimatan Väiski kesti pari väliprässiä hienosti ja olisi samanlaisena tässä vakava voitontavoittelija.

4 Larvan Pramia teki heinäkuussa kelpo työtä terävimmän kärjen takana ja kohtaa nyt eri hevosia kuin noissa starteissa. Viimeksi ori puski yli kierroksen kirillä neljänneksi ja kulki päätöskilometrin hieman alle 30-vauhtia. 9 Väylänvarren Heta on tehnyt luotettavaa työtä Lapin kesässä. Tamma kiri viimeksi päätöskierroksella ulkokautta, eikä pystynyt haastamaan Kultaseppää lopussa. Sama vaara on tässäkin, jos pahin kilpakumppani ravaa alusta loppuun. Nopea tamma pystyy joka tapauksessa varmuudellaan totoon.

Lähtö 8 - A: 3 B: 1,5,8,7,4,2,6,9
3 Stay Alert jatkaa Suomen puolella isona suosikkina, vaikka viimeksi ei menestystä herunutkaan. Ruuna kohtasi tämänkertaista selvästi kovemman vastuksen, eikä pystynyt parantelemaan taustalta ulkokautta. Edellinen voitto tuli keulasta vakuuttavaan tyyliin, ja johtopaikalle etenemiseen näyttäisi olevan hyvät saumat tässäkin. 1 Capitol Hill pystyy nopeaan starttiin, mutta sillä ei välttämättä puolusteta keulapaikkaa täysillä, kun alla on lähes kahden kuukauden mittainen tauko. Ruuna teki alkukesästä hyvää työtä ja on tässä sisäradalta tiukasti kiinni kakkossijassa. Voittoonkin on maililla mahdollisuuksia, jos kunto on kohdallaan suoraan tauolta.

5 Maffioso Face ei ole yltänyt vähään aikaan samalle tasolle kuin parhaissa pohjoisen starteissa. Ruuna oli viimeksi aivan hyvä toisesta ulkoa sisäradan vetäessä ja saanee nopeudellaan hyvät asemat kärkiporukasta. Sujuvalla juoksulla totosijaan on hyvät saumat. 8 Venerdi rankataan seuraavana, mutta sen kohdalla voitto olisi jo iso yllätys. Ruuna ei ole löytänyt Lapissa parasta virettään, mutta ei viime suoritus toista rataa pitkin mikään huono ollut. Lähtönopeutta löytyy, mutta kasiradalta hyville paikoille pääseminen vaatii ison satsauksen.

Lähtö 9, Troikka - A: 7,10 B: 8,6,4,11,1,2,12,9,5
7 Zola Soft ei pystynyt Bodenissa selkäjuoksulla aivan parhaimpaansa, mutta viime keulavoitto maililla tuli tosi jämäkällä tyylillä. Tamma on tehnyt viime aikoina parhaat suorituksensa Suomen puolella. Nyt lähtöpaikka on hieman ulkona, mutta se ei välttämättä ole iso este keulaan etenemisen kannalta. Tamma avaa kovaa ja pääsee mukaan kärkiporukkaan, vaikka keulapaikka ei irtoaisikaan. Viime suorituksen perusteella voittoon on saumoja keulan rinnaltakin. 10 Party Hard teki Tornion voitossaan huippusuorituksen ja oli Rovaniemellä vielä parempi. Ruuna paineli keulasta muilta ajoissa karkuun ja ylitti maalilinjan pitkällä askeleella ja vauhtiaan kiihdyttäen. Nyt takarivin peikko iski, ja tämä startti ajetaan ennakkotietojen mukaan kengät jalassa. Ruuna kuuluu joka tapauksessa viime starttien perusteella pelihevosiin. 8 Enjoy's Paycheck palaa vuoden mittaiselta tauolta ja kilpaili viime vuonna vain kerran. Ori on luokaltaan hirmuinen peli tähän lähtöön ja on palannut ennenkin tauolta iskussa, kuten viime startissa. Vastassa on kaksi loistokuntoista hevosta ja kasirata rasittaa.

Lähtö 10 - A: 8,9 B: 2,7,3,5,6,4
Huipputamma Venicen sisko 8 Wallis teki Seinäjoella vahvasti plusmerkkisen suorituksen ja on Nuorten Sarjan suosikki. Tamma pakitteli kasiradalta porukan perälle sisäradalle, sai kirimerkin loppukurviin mentäessä ja suoritti ison nipun ohituksia. Lähtö oli parhaiden osalta tätä tasokkaampi. Alla on yksi poisjäänti, mutta starttiväli on silti lyhyt ja viime kuntonäyttöön voi luottaa. 9 Cabin Crew on sen sijaan vaikea arvioitava, kun alla on kahden kuukauden tauko. Ori ei ole päässyt tällä kaudella kunnolliseen starttirytmiin. Suoritukset ovat olleet silti positiivisen puolella. 2 Revolution Wheels teki Oulun kovavauhtisessa Nuorten Sarjassa parhaansa ja riitti nelossijalle uusilla ennätyslukemillaan. Tamma hakee edelleen uran avausvoittoaan, ja se voi jäädä kahta hyvää takamatkalaista vastaan haaveeksi tällä kertaa. Totosijalle on nappiasemista täydet mahdollisuudet.

Lähtö 11, Troikka - A: 8 B: 4,7,5,6,1,3,2
8 Aiming To Win voitti viimeksi kovavauhtisen montémailin ja kellotti samalla uudet ennätyslukemat. Ruunan monténäytöt ovat muutenkin betoninkovia näihin vastustajiin verrattuna, vaikka viivalla on muutama pohjoisen montélähdöissä menestynyt hevonen. Lauantaina välistarttaavan 4 Zulamit täräytti Seinäjoella kanuunakirin ja voitti isolla kertoimella. Tamma meni aiemminkin montéssa hyvin ja on sopivan juoksun saadessaan vaarallinen. 7 Lassic Point otti Lapin kesäradoilta kolme montévoittoa putkeen ja laukkasi viime startissa lähtöön. Ruuna kohtaa kovemman vastuksen kuin voittokisoissaan, mutta on silti vahva totoehdokas. Rajusti nousukuntoinen 5 Staro Kung Fu osoitti Kurtakossa taitavansa montén ja pystyy hyvästä vastuksesta huolimatta kolmen joukkoon.


Toto4-vihjesysteemit (24 / 96 riviä)
7,4,3,1 (2,6)
10,2,12 + 11,5,1 (3,8)
7,5 + 8,9 (1,3)
6 Kultaseppä (7,4)

Troikka L7 (20 riviä)
6
7,4,9,3,11
7,4,9,3,11

Troikka L9 (20 riviä)
7
10,8,6,4,11
10,8,6,4,11

Troikka L11 (20 riviä)
8
4,7,5,6,1
4,7,5,6,1

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]

Puheenjohtaja

Markku Sadinmaa 
040 740 1107

 

Nuorisovastaava

Katja Blomberg
040 538 8943

Ratamestarit

Hannu Keskitalo 
040 687 2299

Martti Jänkälä 
0400 396 478

Länsi-Lapin Hevosystävät ry

Laivakankaan ravirata
Valtatie 961
95440 TORNIO

Puh. 0400 246 015
Sähköposti: info@laivakangas.fi