Vihjeet 21.7.2021

Lähtö 1 - A: 1,3 B: 6,7,4,2,5
Kajaanissa kolmannessa sisällä juossut 1 Outfield Kelly menetti loppukaarteessa asemiaan kärkipariin verrattuna ja kiri maalisuoralla ulkokautta kolmanneksi. Tamma kiihdytti vauhtia maaliin saakka, eikä ollut linjan ylittäessään lainkaan väsynyt. Lähtö ei ole nyt tasoltaan sen kummempi kuin uran avauksessa, ja kolmevuotias on loistoasemista lähellä kärkisijaa. 3 Laurenne jäi Kemijärvellä lähtölaukan myötä liian kauas ja teki taustalla oman suorituksensa. Tamma kiri kahdessa edellisessä startissa loppua hyvin ja oli molemmilla kerroilla sijoitustaan parempi. Tässä tehtävässä tärkeintä on ravilla käynnistyminen, ja sen onnistuessa kolmevuotias pääsee heti mukaan kärkiporukkaan. 6 Sweetman avasi Lapissa voittamalla pienen lähdön ensimmäisen kaarteen laukasta huolimatta. Matkavauhti oli korostetun rauhallista ja rata kurainen, eikä loppuaikaan kannata kiinnittää paljon huomiota. Ruunassa vaikuttaa olevan ainesta pohjoisen alasarjoihin.

Lähtö 2 - A: 7 B: 4,8,3,6,5,1,2
7 Pärttyl on lähellä jatkaa tappiotonta kauttaan, vaikka vastassa on muutama muukin hyväkuntoinen hevonen. Ruuna on tehnyt Sanna Loukusan käsistä täydellistä työtä, eikä laukoista ole ollut tietoakaan. Tuoreimmassa Kemijärven voitossa Jukka-Pekka Niskanen otti alun voltin neloselta varovaisesti, eteni kaukaa takaa toisella puolikkaalla kohti kärkeä ja lipui päätössatasella keulan rinnalta helppoon voittoon. 3100 metrin matka lienee pelkkää plussaa, ja pienessä lähdössä riskit ovat juoksunkulun osalta minimissä. 4 Suvimyrsky Ram laukkasi Kemijärvellä lähtösuoralla ja kierrosta myöhemmin. Tornion voittostartissa tuli pieni laukka loppukurviin mentäessä, mutta ruuna ehti vielä varmaan voittoon. Toukokuun lopussa Oulussa Suvimyrsky Ram eteni puolimatkan jälkeen ykkösenä maaliin, mutta hylättiin jälkikäteen. 8 Hurjaharja on tehnyt pitkiä ja vahvoja kirejä, ja kolmen kierroksen matka voi olla sille selkeä etu. Kemijärvellä saumat paloivat kirikierroksen alun laukkaan. Kesäkuun starteissa Pärttyl jäi selvästi edelle, ja sama vaara on tässäkin.

Lähtö 3 - A: 1,6 B: 5,3,4,7,8,9,2
1 Roughenough Vice otti taulun kolme voittoaan selkäjuoksulla, johtavan rinnalta ja keulasta. Viime Kajaanin startissa ruuna nousi kirikaistalle jo 1200 ennen maalia ja puski väkevästi mukaan kärkirintamaan. Sisäradan paikka on pieni kysymysmerkki, koska ruunalla ei ole merkittäviä näyttöjä lähtönopeudesta. Tilat saadessaan Roughenough Vice on mukana taistossa melkein juoksulla kuin juoksulla. 6 Hypnotique eteni viimeksi aikaisin keulan rinnalle ja otti vakuuttavan voiton. Ruuna teki vahvat suoritukset myös kahteen edelliseen starttiin ja on tässäkin kuntonsa pitäessään korkealla. 5 Frozen A.F. pakitteli viimeksi alkumatkasta taustalle ja tuli sisäradalta kirivaiheen tasaisesti. Ruuna teki edellisissä kahdessa ehjässä startissa hieman paremmat suoritukset ja palaa nyt vajaan kuukauden tauolta tositoimiin. Kuskinvaihdos saattaa piristää hevosta.

Lähtö 4, Toto4-1 - A: 4,9,11 B: 10,7,6,12,2,8,1,3,5
4 Helmi-Huki saa paljon etumatkaa muihin kuumiin pelihevosiin nähden ja saa ennätyskuntoisena niukan suosikkiaseman. Tamma teki Oulun kovavauhtisella maililla tasaisen suorituksen toista rataa pitkin ja paransi ennätystään sekuntitolkulla. Edellisessä startissa tuli Tammasarjan voitto. Helmi-Huki on ollut monessa startissa ratkaisuhetkillä tasapaksu, mutta voittokisassa se vastasi rehellisesti ykköseksi. 9 Kultaseppä on jäänyt vain kolme kertaa urallaan toton ulkopuolelle. Ruuna kiri viimeksi keulan takaa loppua kohti kiihtyvässä vauhdissa voittoon ja olisi luultavasti voittanut edellisen startin, jos laukka ei olisi yllättänyt viimeisellä takasuoralla.

11 Oralunastus ottaa etenkin alkumatkasta herkästi laukkoja ja paikkaa erheitään vahvalla kunnollaan. Sodankylässä ravirytmin löytyminen maksoi paljon aikaa ja metrejä, mutta ruuna eteni silti kierroksen kirillä voittoon. Kemijärvellä Oralunastus juoksi lähtölaukan jälkeen pääosin keulan rinnalla ja hävisi vain paremman juoksun saaneelle Kultasepälle. 10 Väylänvarren Heta on edellisistä poiketen ravivarma kilpuri, jota voitot ovat kiertäneet tällä kaudella. Tamma hävisi viimeksi toisesta ulkoa vain Oralunastukselle ja oli edellisessä startissakin positiivinen, vaikka yksi tuli lopussa ohi. Nopea hevonen voi saada pariin edellämainittuun ison edun jo lähtösuoralla.

Lähtö 5, Toto4-2 - A: 2 B: 5,7,3,4,1,6,8
2 Stay Alert kohtaa erittäin sopivan vastuksen ja on viime starttien tasolla suorittaessaan lähellä voittoa. Kemijärvellä ruuna otti toiselta ilman selkää kakkossijan tallikaveri Top of the Worldin tuntumassa. Ruunalla ei tietenkään ajettu ”omia” vastaan hampaat irvessä voitosta, mutta kaksikko lopetti kuitenkin päätöskierroksen hieman päälle 13-vauhtia. Nyt viivalla on vain pari tuttua Lapin avoimien lähtöjen vastustajaa ja muutama ylisarjassa juokseva hevonen. Stay Alert ei ole riippuvainen juoksupaikasta ja kestää tarpeen vaatiessa reippaan matkavauhdin.
5 Danilo Brick ei jaksanut toissa kerralla raskasta juoksua, mutta viimeksi Bodenissa se pääsi etenemään keulaan ja voitti selvällä marginaalilla. Stay Alertin lyöminen vaatii hieman lisää, mutta muiden päihittämiseen on viime kuntonäytön pohjalta hyvät mahdollisuudet. 7 Maffioso Face otti viimeksi toisesta ulkoa kolmosrahat kiihtyvässä vauhdissa. Edellisessä startissa keulassa vauhtia tasaisesti kiihdyttänyt 1 Poulter oli liian vaikea tavoitettava. Maffioso Face pystyy viime startteja parempaan, ja sitä vaaditaankin voiton eteen.

Lähtö 6, Toto4-3 - A: 3,8,5 B: 1,10,4,9,6,12,11,2,7
Intersport Mäkimaan Lady Cup on tänä vuonna vaikean näköinen pelilähtö. 3 Ariston ei ole onnistunut pariin viime starttiin, mutta rankataan silti ensimmäisenä, sillä ruuna voi olla oikeana päivänään tähän porukkaan täysin pitelemätön. Viime hyvä päivä nähtiin toukokuun lopussa Rovaniemellä, kun ruuna voitti keulasta puolireippaalla matkavauhdilla vakuuttavasti. Seuraavan Bodenin startin sijoitus menee lähtöpaikan piikkiin, eikä hevosta voinut moittia. Viimeisin kisa ajettiin kengät jalassa, eikä Ariston saanut itsestään parastaan irti.

8 Cover Princess kiri Kemijärvellä keulan takaa terävästi voittoon ja oli positiivinen, vaikkakin juoksunkulku ja matkavauhti suosivat nopeaa hevosta. Nyt tamma joutuu käyttämään nopeuttaan jo alussa, tai tiedossa on hankala kirivaihe takajoukoista. 5 Ypäjä Lamborghini ei ole vielä pystynyt tällä kaudella parhaalle tasolleen, mutta alkaa saada starttirytmistä kiinni. Ruuna piti Kemijärvellä ylivauhtisessa juoksussa oman tahtinsa ihan hyvin maaliin saakka. 1 Miss Senorita on juossut pääosin tätä kovemmissa porukoissa. Taulun kakkossijassa se pysyi parhaiten voittaja Aristonin peesissä. Viime suoritukset eivät lukeudu hevosen kauden parhaisiin.

Lähtö 7, Toto4-4, Troikka - A: 11,5,1 B: 7,8,9,2,4,6,10,3
11 Amanda Rose on juossut tätä kovemmissa porukoissa ja olisi hyvältä lähtöpaikalta iso voittajasuosikki. Nyt tamma on väkisin hieman muiden armoilla, vaikka nopeus riittää kärkitaistoon nousemiseen vähän kauempaakin. Niin kävi maanantaina Oulussa, kun tamma nousi viimeiseltä sijalta maalisuoralla kakkoseksi ja lähestyi voittajaa kaiken aikaa. Viime näytöt ovat muutenkin kovaa valuuttaa näihin vastustajiin peilattuna. 5 Lord of Tooma jatkaa tulosriviään parempana. Kahdessa viime startissa ei nähty ihan huippusuorituksia, mutta molemmilla kerroilla vauhdinjako oli hieman vastaan. Ruuna teki viime mailin startissaan lupaavan suorituksen, eikä kohtaa nyt Amanda Rose poislukien liian kovia.

1 Roofer juoksi viimeksi avoimessa sarjassa, taipui kovan matkavauhdin jälkeen ja laukkasi. Edellisen Härmän lähdön voitti Amanda Rose, ja Rooferille jäi siinä startissa jossiteltavaa pussituksen muodossa. Paikka on ihan hyvä, vaikka keulan puolustaminen tuskin onnistuu. 7 Silver Wing palasi Kemijärvellä pitkältä tauolta ja teki lupaavan suorituksen, vaikka kärki karkasi jo ennen loppusuoraa. Ruuna prässäsi keulaa koko avauskierroksen ajan, eikä luovuttanut missään vaiheessa kokonaan. Kuski vahvistuu, ja mailin matka sopii nopealle hevoselle hyvin.

Lähtö 8, Troikka - A: 3 B: 6,1,9,8,2,7,5,10
3 Rocy Stars hakee neljättä keulavoittoa putkeen. Ori sai vetää Kurtakon pienessä lähdössä ensimmäisen mailin korostetun rauhassa ja piti kuraisella radalla varmasti pintanta. Voittoaikaan ei tarvitse kiinnitää huomiota. Myös edellisessä voitossa hevoselle jäi voimia varastoon. Takamatkan haastajista 6 Destiny Brodda on antanut viime starteissa kelpo kuntonäyttöjä. Tamma sai viimeksi viiden hevosen lähdössä kiritilat keulan takaa vasta päätössatasella, eikä ehtinyt käyttämään kaikkea kiriruutiaan. 1 Gideon Star on kärsinyt epäonnesta juoksunkuluissa ja saanee nyt nappijuoksun suosikin takana. Siitä kakkossijalle on hyvät mahdollisuudet.

 

Toto4-vihjesysteemit (21 / 168 riviä)
4,9,11 + 10,7,6 (12,2)
2 Stay Alert (5,7)
3,8,5,1,10,4,9 (6,12)
11 + 5,1,7 (8,9)

Troikka L7 (20 riviä)
11
5,1,7,8,9
5,1,7,8,9

Troikka L8 (20 riviä)
3
6,1,9,8,2
6,1,9,8,2

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]

Puheenjohtaja

Markku Sadinmaa 
040 740 1107

 

Nuorisovastaava

Katja Blomberg
040 538 8943

Ratamestarit

Hannu Keskitalo 
040 687 2299

Martti Jänkälä 
0400 396 478

Länsi-Lapin Hevosystävät ry

Laivakankaan ravirata
Valtatie 961
95440 TORNIO

Puh. 0400 246 015
Sähköposti: info@laivakangas.fi