Vihjeet 27.9.2020

PDF-VIHJEET TÄSTÄ LINKISTÄ

 

Tallitipsejä kotiradan valmentajilta:

 

L1/11 Ego Hoss: ”Viime startti jäi vähän harmittamaan, kun mielestäni olisin voittanut sen toista rataa pitkin ajamalla. Ruunalla on ollut ongelmia kaarrejuoksun kanssa, ja päätin siksi ajaa sisärataa pitkin. Lopussa ei saatu vaihtaa rytmiä lainkaan. Tuo startti mentiin takakengittä, ja se tuntui muuttaneen hevosen askelluksen täysin. Samalla balanssilla jatketaan, ja uskon hevosen pystyvän tekemään kiriä myös ulkoradoilla. Ojanperän suosikki voi olla näistä asetelmista paha voitettava, mutta kyllä me heti siinä seuraavien joukossa mielestäni ollaan” (Petteri Joki)

 

L4/1 Enigma Sisu: ”Tamma on suorittanut tasaisen varmasti jo pitkään. Viimeksi Oulussa tuli pitkä kiri ja keulahevonen sai tehdä omaa juoksuaan. Ihan yhtä hyvä hevonen oli kuin edellisissä. Rovaniemellä alku meni pitkäksi, mutta tämä hevonen tykkää mennä kovaa eikä mene herkästi hapoille vauhdin vuoksi. Tällä on hyvä lähteä takamatkan sisäradalta. Pystyy mielestäni kärkeen tässäkin.” (Kari Alapekkala)

 

L6/3 Only Eyes Broline: ”Ori jää tästä startista pois kavio-ongelmien vuoksi. Se ei ollut viimeksi sellainen kuin odotin, vaikka on se ennenkin alisuorittanut lyhyellä starttivälillä.” (Petteri Joki)

 

L6/6 Forastero: ”Ruunalla oli alkukesästä ongelmia kavioiden kanssa, mutta ne on nyt selätetty ja viime starteissa on nähty parempaa menoa. Viime kolmossijan suoritus oli mielestäni paljon parempi kuin pistelähdön voiton. Harkitsen takakenkien pois ottamista, jotta ruuna saisi vähän lisää nopeutta. Hyvillä odotuksilla matkaan.” (Iida Lantto)

 

L7/3 Baretta Boko: ”Ruuna tuntui oikein hyvältä ohjiin viimeksi, ja jäi siinä vähän jossiteltavaakin. Hevonen lähtee nykyään auton takaa ihan hyvin, mutta viivalla näyttää olevan nyt monta muutakin nopeaa. Sisäradalle pääsy olisi tärkeää, ja haetaan juoksun sujuessa hyvää sijoitusta kärkipäästä” (Kari Alapekkala)

 

L7/5 Callela Leonard: ”Kärki tuli Oulussa maalisuoran varmaan alle kasia, eikä tällä vain riittänyt vauhti parempaan. Ohjastaja sanoi hevosen tuntuneen hyvältä, mutta saumoja parempaan ei ollut. Ei ruuna ole silti ollut vähään aikaan omalla tasollaan, ja nyt sisäpuolella on monta nopeaa avaajaa. Alkuun on pakko ladata asemien saamiseksi, mutta tässä eturivissä voi käydä myös kylmät. Matalalla profiililla, vaikka ei tämän kanssa totosija tavallaan yllätä koskaan.” (Petteri Joki)

 

L7/10 Remote Control: ”Ruuna teki viime montélähdöissä hienot esitykset, ja valmentajan mukaan selästä ajaminen on piristänyt hevosta. Se on näkynyt kärrylähtöjen suorituksissa. Taustavoimat odottavat tästä kisasta paljon, mutta takarivin paikka on miinus. Ruunalla kokeillaan mahdollisesti uusia kärryjä tähän starttiin.” (Iida Lantto)

 

L8/5 Jepulis: ”Viime laukka menee omaan piikkiini, kun menin käskemään hevosta etusuoralla. Jatkossa se kulki hyvin ja luultavasti menetti hyppyyn rahasijan. Ruuna on tosi nopea voltista, ja yritetään käyttää sitä hyväksi. Tämä pystyy onnistuessaan ihan neljän sakkiin” (Kari Alapekkala)

 

L8/6 Vaellus: ”Ori jätti itsestään Kirppu-ajossa hyvän kuvan. Sen piti käyttää reipas pätkä viimeisellä takasuoralla, mutta jaksoi kärkiparin tuntumassa maaliin asti. Hyvähän se on ollut myös seuraavissa starteissa. Nyt voltin kutonen epäilyttää etukäteen. Santtu Raitala vinkkasi minulle Rovaniemellä, että ori ottaa voltissa herkästi laukan, jos sitä pitää vetää vasemmasta ohjasta. Juoksuradan kääntymissuunta on sen kannalta hankala. Jos startti onnistuu, niin ori pystyy kärkitaistoon” (Petteri Joki)

 

L9/3 Listas Hector: ”Skellefteåssa päästiin ajamaan vain 200 metriä ja hevoselle jäi oikeastaan kaikki talteen. Oulussa tuli pitkä väliprässi, mikä näkyi maalisuoralla sen verran että pari vastustajaa kiri ohi. Ruuna jatkaa tosi hyvässä iskussa, ja ajan sillä tässä heti eteenpäin. Reipas matkavauhti sopii tälle, ja tarvittaessa paikka johtavan rinnalla käy. Tähän on luottoa ennakkoon.” (Kari Alapekkala)

 

 

L9/4 Global Wildlife: ”Ruuna tuntui viimeksi lämmityksessä kengät jalassa hyvältä ja rennolta, mutta meni startissa etukengittä vähän kuin tulisilla hiilillä ja oikeaohjaisena. Tällä on ollut paljon lihaksisto-ongelmia, eikä se ole pystynyt starteissa parhaimpaansa, vaan mennyt jumiin etenkin selästä. Sitä hierottiin keskiviikkona ja kaikki vaikuttaisi olevan kunnossa, joten odotan siltä tässä ihan oikeaa suoritusta. Alussa ei ehditä nopeimpien mukaan, ja haetaan hyvää sisäradan paikkaa jos mahdollista.” (Petteri Joki)

 

 

 

 

 

Lähtö 1 - A: 5 B: 4,3,1,11,2,7,10
5 Uncia on venyttänyt voittoputkeaan matalan profiilin raveissa, mutta oikein vakuuttavilla suorituksilla. Santtu Raitala on ottanut nelivuotiaalla alkumatkan järjestäen rauhassa ja ratkaissut lähtöjä myöhemmin. Viimeksi Uncia pääsi kierros jäljellä ulkokautta keulaan ja hallitsi 14-lopetuksessa helposti. Edellisissä voitoissa ori puski yli kierroksen kireillä vakuuttaviin voittoihin. Vastus ei merkittävästi tiukkene viime kilpailuista, ja Uncia on lähellä laittaa taulunsa täydelliseen kuntoon.

 

4 G.I.Joe Sisu ei aina pysty parhaimpaansa, kuten viime kerran suorituksessa keulan takaa. Ori näytti parhaita puoliaan Nordic Cupin osakilpailussa Kaustisella, kun se kiri sujuvan juoksun jälkeen päätöspuolikkaan ulkokautta 13-vauhtia. Vastus on nyt suosikki poislukien selvästi tuota kisaa helpompi. 3 Herman Star palaa reilun kuukauden tauolta Kaukosen plusmerkkisen suorituksen jälkeen. Ruuna piti keulan rinnalla hetken aikaa tempoa yllä, mutta joutuikin itse lopussa tiukoille kakkossijan suhteen. 1 Lilian Arrow ei ollut Oulussa vieraalla kuskilla ollenkaan menopäällä. Edellisen startin suoritus oli parempi, mutta vielä parempaa menoa nähtiin taulun voittostartissa maililla. Nyt rattaille istuu aktiivinen kuski, ja tiedossa on säästöjuoksu sisäradalla.

Lähtö 2 - A: 8 B: 6,3,2,14,4,1,10,9,7,11,13,5
Antti Ojanperän tallista avaava 8 Profiili on yksi päivän kiinnostavimmista seurattavista. Ori joutui kulkemaan uransa kahden ensimmäisen voiton eteen päätöskierroksella tähtivauhteja, mutta sille näytti jäävän lopussa varaakin. Kolmas tolppa tuli sujuvammalla reissulla, kun lahjakkuus peri keulapaikan 1300 jäljellä ja pisteli päätöspuolikkaalla alle 30-vauhtia karkuun. Profiili ei ole näyttänyt vielä mitään heikkouksia ja voittaa viime starttien tasoisena tämän lähdön raskaallakin juoksulla.

 

6 Noriina teki Ylivieskassa ehjän suorituksen ja pääsi näyttämään hyvän syyskuntonsa. Tamma eteni reipastempoisessa lähdössä kirivaiheen kolmatta pitkin, ajautui maalisuoralla aina viidennelle radalle saakka ja oli lähellä totosijaa. Tamma antoi viitteitä hyvästä kunnosta jo edellisissä starteissa, mutta laukat estivät kärkikahinoihin yltämisen. 3 Anitar laukkasi viimeksi lähtöön ja kulki jatkossa alle edelliskerran ennätystuloksen. Tamma on antanut taulun starteissa tasaisia kuntonäyttöjä ja on tässä sopivassa sarjassa samanlaisena pelihevosia. 2 Sialia Sialis teki viime Laivakankaan vierailullaan positiivisen suorituksen keulasta ja on edellisen tapaan mukana edullisessa sarjassa. Oulun startti oli Nuorten Sarja, ja tamma oli kahdelta pakilta kovassa porukassa aseeton, mutta osoitti pystyvänsä 33-tulokseen. Sellainen voi riittää tässä totoon.

 

Lähtö 3 - A: 6,5,2 B: 9,4,1,11,10,7,8
6 Wanttera on Vermon suorituksen voimin suosikki ylisarjassakin. Ori nousi toisesta ulkoa kirikaistalle reilu kierros jäljellä, pääsi loppukurvissa keulaan ja taistelu voitosta päätösmetreille saakka. Härmän voitto irtosi toisesta ulkoa 600 metrin kirillä, jonka Wanttera kellotti aikaan 27,0. Lähtönopeudesta ei ole vielä kunnollisia näyttöjä, eikä juoksun onnistumisesta ole takeita. 5 Toivotuli löysi Kajaanissa keulan takaa vapaat väylät maalisuoralle tultaessa ja ohitti pari selvästi enemmän tienannutta. Edellisessä voitossa ruuna lopetti keulasta 26-vauhtia. Edessä on vastuksen puolesta kauden haastavin tehtävä, mutta tässä hevosessa on paljon ainesta parannukseen. Nopea avaaja on suosikki porukan vetäjäksi.

 

2 Hilma Hilpeämieli voitti Kajaanissa hienolla suorituksella karattuaan 28,5-vauhtisella kirikierroksella muilta aikaisin. Tamma teki Oulussa hyvän lopetuksen ulkokautta, muttei kyennyt kiihtyvässä vauhdissa aivan kärkeen. Tasaisempi matkavauhti sopii tammalle paremmin, ja Jarmo Saarela rattailla on mielenkiintoinen muutos. 9 Sopu-Ellu otti Lappeenrannassa selvien tasoerojen lähdössä keulakakkosen. Edellinen keulajuoksu Kuopiossa toi voiton, ja Vemossa puolestaan matkavauhti oli tammalle turhan reipasta tasokkaassa lähdössä. Viime näytöt etelän lähdöistä ovat käypää valuuttaa tässä porukassa. 4 Pelin Sälli on oikein nopea ruuna, eikä ollenkaan viime tasapaksujen sijoitusten veroinen. Juoksunkulut olivat enemmän tai vähemmän vastaan, ja etenkin vauhdinjakojen osalta. Jos Pelin Sälli pääsee iskemään kirissä kärjen takaa voimissaan, pystyy se nopeudellaan paljoon.

 

 

 

Lähtö 4, Toto5-1 - A: 2,11 B: 10,14,13,4,5,8,3,16,15,1,6
2 Universe Leader juoksi torstaina Ilkka-ajon karsinnassa toisessa ulkona, sai edetä kirivaiheen vapaata toista rataa pitkin ja puristi kakkoseksi, vaikka painoi maalisuoralla sisäänpäin. Tamma teki kuraradalla hyvän suorituksen ja oli hyvä jo edellisissä kilpailuissa. Seinäjoen lähtö oli Kasvattajakruunun alkuerä, ja Universe Leader iski sisäradan uumenista maalisuoran vauhdilla. Tässä voisi olla paikka keulajuoksuun. 11 Amanda Rose lähestyy omaa huipputasoaan. Etenkin Kaustisen suoritus tosi raskaalla juoksulla oli lupaava, eikä tamman viime kerran esitystäkään voi moittia, vaikka se jäi kolmen hevosen kärkitaistossa pronssille. Sarja on oikein sopiva, eikä tamma jääne voltin kakkoselta kovin kauas kärjestä.

 

10 Enigma Sisu juoksi toissa kerralla Oulussa vastaavassa tammalähdössä ja samalta lähtöpaikalta. Tamma sai sujuvan selkäjuoksun ja spurttasi maalisuoralla terävästi kakkoseksi. Viime kilpailussa juoksunkulku ei suosinut, kun lähdön iso suosikki teki keulassa oman juoksunsa ja karkasi lopussa alta pois. Enigma Sisu eteni kierroksen kirillä neljänneksi ja oli ihan yhtä hyvä kuin edellisissä kisoissakin. Rovaniemen voittokisassa tamma ei saanut keuloja alle 10-avauksessa, mutta voitti siitä huolimatta johtohevosen takaa. 14 Emilie K. oli viimeksi paljon sijoitustaan parempi, ja samaa voi sanoa muutamasta edellisestäkin startista. Tamma on vaikea vertailtava tämänkertaisiin vastustajiin nähden, mutta pystyy 15-tulokseen voltista, mikä riittää varmasti korkealle. 13 Luna de Paris on voittanut tällä tasolla ennenkin ja kuuluu parhaiden suoritusten osalta lähdön eliittiin. Tamma pääsi viimeksi pienen alkulaukan jälkeen keulaan ja taipui kiripuolikkaalla tasaisesti. Myös edellinen suoritus keulan takaa oli pettymys, vaikka alla oli ylikova avauspuolikas.


Lähtö 5, Toto5-2 – A: 1,2,6 B: 10,3,7,5
Tämän vuoden Midnight Race on kovatasoisin lähtö Laivakankaalla pitkään aikaan. 1 Whogonow voitti Mikkelissä rajuvauhtisen mailin toisesta ulkoa ja oli kerrassaan loistava. Mikkelin uusi rata vaikuttaa supernopealta, mutta 11-aika maililla toista rataa pitkin on joka tapauksessa kova meriitti hevosen voittosummaan nähden. Ori oli myös edellisissä ehjissä starteissa loistava, ja laukkakisoihin löytyi omat selityksensä. Keulojen pitäminen olisi voiton kannalta iso asia, ja siihen on kaikkien sisäpuolelta hyvät saumat. 2 Mas Champ oli Porissa vaikean tehtävän edessä, kun kärki hidasti kovan avauksen jälkeen tempoa merkittävästi. Ruuna osoitti luokkansa kirimällä neljännestä ulkoa 09-vauhtia maaliin ja voittamalla laadukkaan vastuksen. Tämän lähdön vastus on joka tapauksessa parhaiden osalta vielä kovempi, eikä keulaan ole välttämättä asiaa ohi kovimman haastajan.

 

6 Demon Onthe Hill kohtasi viimeksi pienessä lähdössä tulevan derbyvoittaja Hail Maryn ja sinnitteli tämän takaa toisesta sisältä kolmanneksi. Matkalla mentiin rauhassa, eikä ruuna pystynyt maalisuoralla samanlaiseen rytminvaihdokseen kuin keula, mutta voimia jäi selvästi käyttämättä. Nelivuotias on juossut muutenkin tosi kovissa porukoissa ja on tässä seurassa vaarallinen. Lähtöpaikat antavat edelle rankatuille ison edun. 10 Dante Godiva kiersi Bodenissa viimeisestä ulkoa kaikki, ja ennen kaikkea erittäin kevyesti. Vastus oli paljon tämänkertaista helpompi, mutta löytyy nelivuotiaalta voittoja kovemmistakin porukoista. Takarivi on näin laadukkaassa lähdössä merkittävä haitta. 3 Trouble Leader ja 7 Kivarin Raindance ovat hyviä viisivuotiaita Suomen 75-tasolle, mutta tässä tehtävässä voittoon yltäminen vaatisi molemmilta uran parhaan suorituksen.

 

Lähtö 6, Toto5-3 - A: 1,11,9 B: 3,2,6,8,5,7
1 Zultanio on suosikki, vaikka alla on yksi poisjäänti ja hieman normaalia heikompi suoritus. Ruuna teki taulun ylimmissä starteissa hienoa työtä ja on vastaavana tässä kiinni voitossa. Nopea avaaja pystynee pitämään alussa kaikki ulkopuolellaan, tai pääsee vähintään aikaisin ulos hakemaan keulaa. 11 Surprise Leader on juossut viime aikoina keulassa tai kärjen lähellä, mutta nyt tehtävästä tulee väkisin erilainen. Ruuna juoksi Porissa kirikierroksen toisella ilman selkää ja kesti 11-lopetuksessa neljänneksi. Kunto riittää tässä varmasti, mutta juoksunkulun sopivuus epäilyttää.

 

9 Armani Press hävisi Oulussa vain kahdelle hyvälle hevoselle ja teki kolmannesta ulkoa vahvan 700 metrin kirin. Ruuna on ollut muutenkin tosi luotettava erilaisilla juoksunkuluilla. Totoputken jatkumiseen on tässä isot saumat, mutta voitto vaatii takarivistä muiden apua. 3 Only Eyes Broline puski Oulussa kirikierroksen kolmatta pitkin hieman alle 14-vauhtia ja teki loppua kohti kiihtyvässä vauhdissa voitavansa. Bodenissa vastus oli parhaiden osalta rankkaa tasoa, eikä ori pystynyt parantelemaan toisesta ulkoa lopussa. Tasaisen reipas matkavauhti olisi tälle hevoselle paras. 2 Dwight Sisu ei ole pystynyt viime aikoina ihan parhaimpaansa, mutta on loistopaikalta selkeä totoehdokas. Syksyä kohti parantanut 6 Forastero kohtaa aiempaa kovemman vastuksen, eikä taida saada kunnollista juoksua näin ulkoa. kova matkavauhti olisi mieleen, mutta lähtö ei näytä etukäteen sellaiselta. 8 Onboard Broline antoi viimeksi Rovaniemellä positiivisen signaalin kunnostaan etenemällä kaukaa takaa rahoille. Ruuna pystyy tekemään oman juoksunsa ja kirimään pitkään ulkoratoja pitkin, mutta kasiradalta tehtävästä voi tulla liian vaikea.

 

 

Lähtö 7, Toto5-4, Troikka - A: 1,8 B: 7,9,12,4,6,5,10,2
1 Club Nord Elit menetti viimeksi keulat tulisessa avauksessa, jatkoi keulan rinnalla ja taipui aikaisin ulos kärkikuvioista. Juoksunkulusta ei tullut lainkaan helppoa, mutta ei tamma pystynyt omalle parhaalle tasolleen. Tammavaltikan molemmat suoritukset olivat selvästi parempia, ja tamma teki myös Vermon maililla toisesta ulkoa vauhdikkaan kirin. Lähtöratalotto suosi Hannu Torvisen ajokkia merkittävästi muihin kovakuntoisiin nähden, ja keulapaikan pitäminen olisi voiton kannalta iso asia.

 

8 Magnifik Brodde juoksi viimeksi neljännessä sisällä, eikä saanut kirivaiheessa kunnollista mahdollisuutta. Edellinen voitto irtosi keulasta hulppealla tyylillä, ja viivalla oli pari nimekästä vastustajaa. Kasirata on iso ongelma, mutta lähtönopeus voi riittää kunnollisten asemien saamiseen. Vauhtikestävällä ruunalla voi ajaa mailin alusta loppuun kovaa läpi. 7 Cupido Sisu voitti viime Tornion visiitillään keulasta ihan pystyyn ja olisi mennyt kirittäjän kanssa rataennätyksen. Hevosen nykykunnosta ei saatu lisänäyttöjä Oulun selvästi kovemmassa lähdössä, sillä ensimmäisen kurvin laukka vei saumat. Nopeus riittää lähtöpaikan selvittämiseen. 9 Top Of The World juoksi Bodenissa keulan takana ja taipui reipastempoisessa lähdössä loppua kohti. Maili on ruunalle parempi matka, eikä vastus ole ihan niin kova kuin viime kerralla. Takarivistä voittaminen vaatii joka tapauksessa tuuriakin. 12 Brooklyn Hill voitti kesäkuussa Laivakankaalla loistosuorituksella, mutta sen jälkeen on lähinnä vastustanut. Ori on erittäin kovaluokkainen hevonen tähän porukkaan ja olisi kunnollisista lähtöasemista suosikkeja, vaikka kuntopuoli on pieni arvoitus.

 

Lähtö 8, Toto5-5 – A: 8 B: 13,7,3,12,6,10,4,5,

Kylmäveristen Lapin Mestaruus tarjoaa laadukasta raviurheilua. 8 Vixus nappasi Oulussa keulat, sai vetää matkalla rauhassa, eikä voitto ollut missään vaiheessa uhattuna, kun Antti Teivainen pystyi pitämään takanaan juosseen Tähen Toivomuksen maaliin asti pussissa. Edellisen startin kakkossija tuli tavallaan paremmalla suorituksella, kun ori vastasi kuningas Evartille aina päätösmetreille saakka. Juoksunkulkua ei ole helppo ennakoida kahdelta pakilta, mutta nopealla avaajalla voisi olla hyvä paikka edetä aikaisin porukan vetäjäksi. Silloin muiden avoimen tason vastustajien tehtävä muuttuisi tosi vaikeaksi.

 

13 Vappuäijä on ilmoitettu viime aikoina rohkeasti avoimiin lähtöihin, ja ori on vastannut huutoon erittäin hyvillä suorituksilla. Oulussa ei tullut kiritiloja kolmannesta sisältä, ja Vermon voitto puolestaan keulan kannasta hurjalla 16-vauhtisella spurtilla. Rovaniemen Kirppu-ajossa 7 Joriini oli hienossa kaksintaistossa selityksittä parempi, mutta molemmat ansaitsevat suorituksistaan paljon kehuja. Joriini matkasi Oulussa Vixusin rinnalla, eikä pysynyt tämän tahdissa maalisuoralla. Vaikea hevosta on mennä moittimaan. 3 Vilivillis laukkasi Oulussa lähtöön hieman ahtaassa paikassa. Mikkelissä nähtiin hevosen todellinen taso, kun se meni mailin 21,5-vauhtia läpi toista rataa pitkin juoksemalla. Ruunalta löytyy lähes avoimen tason hevosen veroinen nopeus, eikä totosija yllättäisi sopivalla selkäjuoksulla.  12 Vaellus kiri viimeksi neljättä pitkin vauhdilla kärkeen ja osoitti jo kahdessa aiemmassa startissa selkeää nousukuntoa. Rankingin kärkihevosen lyöminen vaatii vielä hieman lisää.

 

Lähtö 9, Troikka – A: 3 B: 1,9,10,5,4,7,11,6

3 Listas Hector oli Skellefteåssa ongelmissa jo ennen kirivaihetta, kun pakka pysyi hyvin kasassa, eikä viidennestä sisältä ollut asiaa vapaalle kirikaistalle. Kari Alapekkala pääsi nousemaan lopussa ulommas, ja ruuna eteni voimat tallella viidenneksi. Oulussa tuli keulatappio muutamaa hyvää pitkän matkan hevosta vastaan. Keulataktiikkaa tuskin on syytä vaihtaa viime suorituksen jälkeen. Johtoon pääsemiseen näyttäisi olevan hyvät mahdollisuudet.

 

1 Execute saattaa pystyä vastaamaan suosikille alussa, ja nousukuntoisella ruunalla on hyvät menestyssaumat muillakin juoksuilla. Ylivieskan vastus oli hieman tämänkertaista helpompi, ja Execute voitti johtavan rinnalta hyvällä tyylillä. Viime kauden suoritusten perusteella hevosella on vielä varaa nostaa tasoaan. 9 Poulter on mennyt parhaiten ilman kenkiä, mutta teki kyllä toissa kerralla kelpo suorituksen kengät jalassakin. Hevosen tämän kauden pari jättisuoritusta tapahtuivat avojaloin, ja balanssitietoja kannattaa seurata tarkkaan. 10 Ithinkaiama Genius kohtasi Riihimäellä kovia, mutta ei pystynyt ihan omalle tasolleen. Kaustisen esitys divisioonafinaalissa oli selvästi parempi, ja ruuna kulki Ylivieskassa alkulaukan jälkeen taustalla hyvin. Vastus on nyt helpompi kuin monesti aikaisemmin. 5 Shiny Boss laukkasi viimeksi lähtöön ja teki surkeista asemista lupaavan suorituksen. Edellinen startti pilaantui pussitukseen. Ori vaikuttaa olevan tuloillaan ja saanee tässä nopeudellaan hyvät kiriasemat.

 

Lähtö 10 – A: 2 B: 7,6,10,5,4,11,12,8,1,9

2 Nalli Napero jatkaa kolmetoistavuotiaana elämänsä kunnossa. Ori eteni Kaustisella pitkällä kirillä mukaan tasaiseen voittotaistoon, vaikka jäi loppukurvissa hakauksiin kovimman vastustajansa kanssa. Vauhti hukkui kolaritilanteeseen täysin, mutta Feija Lindgrenin suojatti puski vielä ulkokautta väkisin voittomatsiin. Lähtörata-arvonta oli pitkästä aikaa suosiollinen, ja hyvällä avaajalla on tässä loistava sauma johtaa mailin matkaa alusta loppuun. Nalli Napero on voittanut keulasta pari kertaa ennenkin, mutta viime aikoina lähtöpaikat ovat estäneet porukan vetäjäksi pääsemisen.

 

Perjantaina Kuopiossa kilpaileva 7 Valtori laukkasi viimeksi ensimmäisessä kaarteessa, jäi porukan viimeiseksi ja pysyi siellä. Kunto vaikuttaisi olevan vähintään edellisen voittostartin tasolla. Ruuna palasi tuolloin voittokantaan keulasta ilman suurempia ongelmia ja kohtaa tässä hieman tasokkaamman vastuksen. Lähtönopeus riittänee paikan selvittämiseen. 6 Kile Balder jäi Kuopiossa loppukaarteessa toiseen ulos pussiin ja lopetti kiihtyvässä vauhdissa hyvin. Ori antoi jo Kajaanissa hyvän kuntonäytön mailin matkalla ja on tässä juoksun sujuessa mukana taistossa. Tuon Kajaanin startin perusteella lähtönopeus voi riittää jopa keulaan. 10 Koskelan Helemi jäi Rovaniemellä ylivauhdissa keulan rinnalle ja luovutti aikaisin. Tamma teki aiemmin hyviä suorituksia ja on Santtu Raitalan kuskaamana edelleen pelihevosia.

 

Lähtö 11 – A: 1,3,4,5 B: 12,9,10,8,6,2

1 Ariston ei pysty aina parhaalle tasolleen ja on vajaan kahden kuukauden tauolta pieni arvoitus. Ruunan kesän parhaat suoritukset olivat huippuluokkaa, ja vastaavana se on vahvoilla tässä melko tasokkaassa rahasarjassa. Tulinen avaaja tuskin menettää keuloja, mutta on jäänyt usein painamaan naruille kovan kiihdytyksen jälkeen. Nyt eturivissä on pari muutakin tosi nopeaa avaajaa, joten tästä voi tulla helposti vauhtijuoksu. Ariston kestää hyvänä päivänään kovan matkavauhdin.

 

3 Quantum Of Dream on parhaimmillaan avojaloin ja voitti viimeksi kolmannesta ulkoa varmoin ottein. Rovaniemellä kengät olivat jalassa, eikä ruuna näyttänyt vauhtijuoksussa missään vaiheessa menestyjältä. Ei tehtävä kolmannella radalla kirivaiheessa ollut kyllä lainkaan kadehdittava. Ruuna kohtaa nyt muutaman kovan, mutta pystyy ilman kenkiä voittoon. 4 Blue Cates joutui ottamaan viimeksi kaksi spurttia keulapaikan eteen, sillä ensimmäisessä kurvissa tuli laukka. Vauhti kiihtyi jatkossa aikaisin, eikä ori jaksanut vastata loppukurvissa parhaille. Kelpo suoritus, mutta viime vuoden perusteella tältä hevoselta voi odottaa enemmän. 5 Hillbilly Pete menestyi Nordic Cupissa hyvin, vaikka ei pystynyt ihan samalle tasolle kuin kilpasarjan voittanut Outfield Ozzy. Ruunalla kokeiltiin viimeisessä osalähdössä keulasta, mutta matkavauhti oli hieman etupainotteinen ja lopussa tuli pieni taipuminen. Nopea avaaja yrittää ohittaa suosikin alussa.

 

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]

T5-systeemit (165/330 riviä)

2,11,10,14,13 (4,5)

1,2,6 (10,3)

1,11,9 + 3,2,6 (8,5)

1,8,7 (9,12)

8 Vixus (13,7)

 

 

Troikka L7:

1

8,7,9,12,4

8,7,9,12,4

20 riviä

Troikka L9:

3

1,9,10,5,4

1,9,10,5,4

20 riviä

 

Puheenjohtaja

Markku Sadinmaa 
040 740 1107

 

Nuorisovastaava

Katja Blomberg
040 538 8943

Ratamestarit

Hannu Keskitalo 
040 687 2299

Martti Jänkälä 
0400 396 478

Länsi-Lapin Hevosystävät ry

Laivakankaan ravirata
Valtatie 961
95440 TORNIO

Puh. 0400 246 015
Sähköposti: info@laivakangas.fi