Vihjeet 28.8.2020

PDF-VIHJEET TÄSTÄ LINKISTÄ

 

 

Lähtö 1 - A:  9,2,5,1,7,6 B: 8,3,4
Vajaasta osallistujamäärästä huolimatta vaikean näköinen pelilähtö. 9 Shamaanitar kohtasi Oulussa tätä kovemman porukan ja laukkasi maalisuoran alussa kolmannesta sisältä. Askelvirheeseen ei palanut voittoa, mutta hevonen vaikuttaa jatkavan huippukunnossa. Tamma lopetti Rovaniemellä 25-vauhtia kakkoseksi ja on vastaavana tässä vahvoilla kirivaiheessa. Kaksi takamatkaa ei ole vajaassa lähdössä juuri minkäänlainen haitta. 2 Virin Karpaasi voitti Kaukosessa minilähdön keulasta ja oli 32-lopetuksessa vakuuttava. Ori kärsii välillä ravivaikeuksista, ja päivän vire kannattaa tarkastaa alleajosta ja esittelyn jälkeen. Keulavoittoon on tässäkin saumoja.

 

5 Suvimyrsky Ram iski toissa kerran voitossaan ulkokautta kiripuolikkaan alkaessa keulaan ja oli ylivoimainen. Samanlainen suoritus voi riittää voittoon tässäkin, mutta ruuna on laukkaherkkyytensä vuoksi epäluotettava pelikohde. Viime Laivakankaan visiitillä laukkoja tuli lähtösuoralta alkaen monta kappaletta. 1 Väylänvarren Heta on seuraillut viime aikoina tätä kovemmissakin porukoissa kohtalaisesti. Himmeään mitalisijaan on näistä asemista isot mahdollisuudet, mutta voitto vaatisi hieman lisää potkua maalisuoralle. 7 Asfalttisoturi teki viime talvena hyvää työtä ja pystynee kesäradalla heti uusiin ennätyslukemiin. 6 Riutan Taika eteni Kajaanin starteissa kirivaiheen ulkokautta ja oli molemmilla kerroilla positiivinen. Viimeksi tuloksena uudet ennätyslukemat. Yksi monista mahdollisista totohevosista tässä.

Lähtö 2 - A: 5,6 B: 8,10,9,12,2,3,4
5 Incredible Train voitti toissa kerralla keulasta etupainotteisella vauhdinjaolla ja meni viime Laivakankaan visiitillään keulan rinnalta ennätyksensä. Nopea avaaja jatkaa ennätyskunnossa ja on tässä porukassa vaikea voitettava etenkin keulaan päästessään. Myös 6 Amaranth osaa avata kovaa, ja suosikit saattavat ottaa yhteen heti alussa. Veli-Erkki Paavolan ajokki oli viimeksi 13,5-lopetuksessa vain tasainen, eikä ole kehittynyt uran alun voittostarttien jälkeen täysin odotetusti. Nyt vastus on suosikki poislukien oikein sopivan näköinen.

 

8 Voyant Hope jäi toissa kerralla keulan rinnalle ja taipui 15,6-vauhtisella kirikierroksella aikaisin. Viimeksi alun laukka vei hylkäykseen saakka, eikä hevosen kunnosta ole mitään varmuutta. 17-tulos voi riittää tässä totoon, mutta juoksusta on vaarassa tulla vaikea. 10 Que Sera Sera eteni Sodankylässä kolmannesta ulkoa kakkoseksi, mikä oli loppua kohti kiihtyvässä vauhdissa hyvä suoritus. Tamma on selvästi parantamaan päin ja voi yltää totoon takarivistäkin. 9 Star Rose jäi Kaukosessa alkumatkasta, mutta eteni vielä kolmossijalle. Tamma kohtasi edellisissä kovempia, eikä riittänyt kärkipään sijoille. Tässä totosija on ulottuvilla.

Lähtö 3, Troikka - A: 7,9,6 B: 2,10,8,1,11,13,16,15,4,3

7 Fifth Avenue Vice voitti toissa kerralla keulasta, vaikka sai matkan aikana hieman painetta. Varaakin jäi, ja ruuna oli myös Oulun tasokkaammassa porukassa maalisuoralla selvästi paras. Petteri Kokon suojatti lopetti ulkokautta 15-vauhtia ja on vastaavana tässäkin korkealla. Viivalla on pari tammahyvityksen turvin edulliseen sarjaan pääsevää haastajaa. Niistä 9 Make Me Rich eteni viime Tornion raveissa ulkokautta kakkoseksi, meni volttiennätyksensä ja jatkaa selvästi sopivampaan sarjaan. Voltin vitonen arveluttaa laukkariskin ja asemien saamisen kannalta. 6 Wannabe Star kohtasi Ylivieskassa liian kovan vastuksen ja pysyi alusta loppuun taustalla. Edellisessä lähdössä porukka oli epätasainen, ja tamma osoitti kelpo kuntoa menemällä täyden matkan 15-vauhtia läpi. Viime kisojen tasoinen kunto riittää tässä varmasti kärkitaistoon., ja lähtöpaikka on tasaiselle avaajalle oikein hyvä.

 

2 Mas Diva on tehnyt nousujohteista työtä tänä kesänä ja kilpailee nyt suosiollisessa sarjassa. Tamma eteni viimeksi Nuorten Sarjassa ulkokautta neljänneksi ja jatkaa ennätys alla tähän kilpailuun. 10 Mamacita voitti kesäkuussa hyvällä suorituksella, mutta nyt alla on laukkastartti ja poisjäänti. Tammalta löytyy vielä näyttämättömiä kykyjä, ja se osaa avata voltista ravilla pysyessään kovaa. 8 Kenisha Windcape taipui Skellefteåssa toiselta ilman selkää, muttei luovuttanut missään vaiheessa kokonaan ja sai rahaa. Kuntonäyttö oli koko uran parhaasta päästä, ja samanlainen meno riittää tässä totokamppailuun.1 Kivarin Salsa oli Kaukosessa vaisu suoraan pitkältä tauolta, mutta pystyy viime vuoden otteiden perusteella paljon parempaan. Sarja on tammalle oikein sopiva, ja luvassa on keulajuoksu tai paikka sisäradalla kärjen takana.

 

 


Lähtö 4, Toto4-1 - A: 11,2 B: 5,6,7,9,3,4
11 Armani Press on ollut kaksi kertaa loistava ilman kenkiä, eikä hevosen aiemmissa suorituksissakaan ole moitteen sijaa. Ruunalle tuli heikompi sijoitus Rovaniemen maililla, jossa mentiin reipasta vauhtia alusta loppuun, eikä tehtävä kuudennesta ulkoa ollut kadehdittava. Juoksusta voi tulla tässäkin hankala, ja viivalla on muutama pystyvä haastaja. 2 Amanda Rose palaa pitkältä tauolta, mutta oli koelähdössä niin lupaava, että nousee heti A-ryhmään. Tamma eteni parijonosta viimeisen takasuoran lopussa heittämällä muiden edelle, kulki kirikierroksen 14-vauhtia ja ylitti maalilinjan kovalla paineella. Tamman parhaat meriitit ovat kovaa kaliiberia näihin vastustajiin verrattuna, ja siltä löytyy jo näyttöjä 2600 metrin matkalta.

 

5 Execute on lähdön toinen koelähdön kautta vauhtia hakenut kyvykäs hevonen. Ruuna ei ollut kokeessa yhtä virtava kuin Amanda Rose, muttei toisaalta maalin kohdalla mitenkään väsynyt. Kilpailuoikeus irtosi helposti. Ruuna oli viime kaudella parhaissa starteissaan jäätävä ja osaa avata auton takaa kovaa. 6 Party Hard kohtasi toissa kerralla Ylivieskassa muutaman kovan ja eteni sisäratajuoksun jälkeen kelpo kirillä rahoille. Viimeksi ruuna eteni alun laukasta huolimatta kierros jäljellä keulaan ja hävisi maalisuoran taistossa Maffioso Facelle. Nopea ruuna menee hyvällä selkäjuoksulla tämänkin matkan. 7 Bajkal Graff oli viimeksi Bodenissa tasapaksu ja valui maalisuoralla hännille. Ruuna otti kesäkuussa Torniossa kakkossijan tätä hieman kovemmassa porukassa ja hyötyy juostavasta matkasta tuntuvasti

Lähtö 5, Toto4-2 – A: 5 B: 7,1,6,9,8
5 Cupido Sisu avasi Bergåkerin montélähdössä auton takaa suoraan johtavan taakse ja oli lähellä ohittaa vetoapunsa päätössatasella. Ruunalla yritettiin edelliskerralla pitkää kiriä vaikeista lähtöasemista, mutta selät eivät vetäneet lainkaan, ja startin voi melkeinpä unohtaa. Vastassa on uusia hevosia, mutta tehtävä näyttää aiempaan nähden Petri Salmelan suojatille oikein sopivalta. Lähtönopeus riittää keulataistoon. 7 Maffioso Face pääsi Kaukosessa nopeasti toiseen ulos ja eteni kirivaiheessa varmaan voittoon. Aiemmissa starteissa viivalla oli enemmän vastusta, ja ruuna teki sijoituksiaan paremmat suoritukset ensin keulan rinnalta ja sitten neljännestä ulkoa. Ruuna avaa auton takaa kovaa, mutta suosikista ei välttämättä ole asiaa edelle vaikka kuinka satsaisi.

 

1 Pharaon Face on starttinopea hevonen ja voittanut paljon lähtöjä keulasta. Ruuna oli Kaukosen epätasaisessa montéssa OK kakkonen, mutta edelliskerralla johtopaikalta hampaaton lopussa. Parhaimmillaan ollessaan Pharaon Face kestää maililla kovaa vauhtia alusta loppuun. 6 Baretta Boko oli Mikkelin kovavauhtisella maililla oikein positiivinen, mutta voittaminen on ollut jo pitkään vaikeampaa. Kaukosessa vastus oli aiempaa sopivampi ja suoritus toiselta ilman selkää tasapaksu. 9 Quartam de Caelo ei pääse käyttämään ysiradalta lähtönopeuttaan, mutta saanee nopean starttarin takaa peesijuoksun sisäradalla. Ruuna on ottanut sellaisilla himmeitä mitalisijoja tätä kovemmissakin porukoissa. Voitto olisi yllätys.


Lähtö 6, Toto4-3 - A: 4,11 B: 3,6,5,7,8,1,2
4 Digital Passport laukkasi viimeksi ensimmäisessä kurvissa hylkäykseen, ja jatkaa edellisen pussitusstartin jälkeen tauluaan paljon parempana. Ruuna sai Ylivieskassa hyvän sisäratajuoksun, mutta kunnon kiritiloja ei tullut ajoissa, ja hevoselle jäi uusista ennätyslukemista huolimatta selvästi voimia talteen. Nyt nopealla avaajalla on hyvä sauma päästä keulaan tai sisäradalle kärjen taakse. Laukkariski olisi tuolloin merkittävästi pienempi kuin ulkoratoja pitkin. 11 Bugs Bunny Buzz joutui tekemään viimeksi paljon työtä keulapaikan eteen ja oli lopun pienestä taipumisesta huolimatta oikein hyvä. Ruuna meni mailin alle haamumailivauhtia ja on tässä porukassa vaarallinen surkeista lähtöasemista ja ylisarjasta huolimatta.

 

3 Vilsson Boy oli toissa kerralla maililla keulasta yllättävän hyvä, ja voi vaikka voittaa tämän lähdön samantasoisella suorituksella. Ruuna teki Kaukosessa OK suorituksen toista rataa pitkin ja hävisi vain kovakuntoiselle Quantum of Dreamille. 6 BWT Alarm kiri Oulussa 14,5-vauhtia perille ja teki hankalista asemista voitavansa. Ruuna kiri edelliskerralla kolmannesta ulkoa vauhdilla maaliin. Alla on kaksi ehjää suoritusta, mutta aiempien starttien loppumatkan laukkoja ei sovi unohtaa. 5 Classical Trip laukkasi viimeksi ensimmäisessä kaarteessa, eikä hevosen kunnosta saatu tuoretta näyttöä. Ori oli edellisessä startissa pitkään pussissa ja vaikutti lupaavalta, ja nyt nopea avaaja voi päästä hyviin kiriasemiin kärjen lähelle. Vastus on ylisarjassa hieman aiempaa kovempi.


Lähtö 7, Toto4-4 - A: 7,4 B: 2,6,3
7 Niemen Eemil voitti Kuninkuusraveissa montén Suomen mestaruuden ja oli oikein hyvä myös seuraavan päivän divisioonafinaalissa, vaikka tippui maalisuoralla kuudenneksi. Ruuna jäi kovassa porukassa toiselle ilman vetoapua ja pysyi pitkään parhaiden kyydissä. Kaukosessa tuli paluu voittokantaan helpossa seurassa erittäin väljään tyyliin. Vastus on nyt epätasainen, mutta parhaiden haastajien osalta hyvin mielenkiintoinen. 4 Jepulis oli Seinäjoen starteissa selvästi sijoituksiaan parempi, mutta Kaukosessa pikkulaukan rasittamana vaisumpi. Ruuna on voittanut näitä Lapin yläsarjoja montaa kertaa ennenkin.

 

2 Hurjaharja aloittaa pohjoisessa ja on mielenkiintoinen seurattava. Ruuna teki taulun starteissa vahvoja kirejä ja selvitti myös kuolemanpaikan, mutta puuttellinen lähtönopeus esti monesti kärkisijoille nousemisen. Ori on nyt mukana huonosti istuvassa sarjassa, mutta pärjää pohjoisen kylmäverilähdöissä ainakin jatkossa. 6 Alvar Hem ei ollut Kaukosessa lähelläkään parastaan ja jatkaa arvoituksena kesäkauden toiseen starttiin. Ruuna menestyi alkuvuodesta hienosti 75-tasolla saakka.

 

Lähtö 8 – A: 9,10 B: 7,2,5,8,1,3

9 Lilian Arrow voitti toissa kerralla isona yllättäjänä ulkokautta kirimällä, meni ennätyksensä ja oli oikein hyvä. Kaukosessa keulapaikka ei irronnut aktiivisesta yrittämisestä huolimatta, ja tamma taipui lopussa kolmossijalle. Edellinen loistosuoritus painaa vaakakupissa enemmän, ja näistä asemista paras kiriruuti säästynee jälleen kiripuolikkaalle. Vastus on viime voittokisaa helpompi. 10 Rilley kohtasi toissa kerralla muutaman kovan ja kesti reipasvauhtisessa juoksussa kohtalaisesti. Ylivieskassa paha alkulaukka vei saumat heti kättelyssä. Ruuna pystyy onnistuneella juoksulla tässä porukassa voittoon.

 

7 Dollars teki Bodenissa uransa parhaan suorituksen, mutta Kaukosen suoritus sisäratajuoksulla oli perin tasainen. Ruunalla on edessä uran ensimmäinen autolähtö, ja nopea startti olisi näin ulkoa tarpeen. 2 Gideon Star palaa tauolta arvoituksena. Ruuna pilasi viime kaudella paljon laukkoihin, mutta teki ehjissä starteissä tässä porukassa riittäviä suorituksia. 5 Jeanluc Picard meni Kaukosessa koko matkan ravia ja oli keulasta positiivinen pienten väliprässien jälkeen. Ruunan vauhdit riittävät tässä totoon, jos laukat pysyvät edelleen poissa.

 

Lähtö 9 – A: 6 B: 1,4,10,3,2,5,8,9,7

6 Niemen Julius eteni viimeksi aikaisin toiseen ulos ja iski maalisuoralla varmaan voittoon. Suoritus oli vauhtien puolesta hevosen uran paras, ja nelivuotiaassa on varmasti varaa lisäkehitykseen. Viivalla on muutama muukin viime aikoina eteenpäin mennyt hevonen. 1 Sialia Sialis kokeili Oulussa tasokkaassa Nuorten Sarjassa ja oli pitkältä pakilta epäkiitollisen tehtävän edessä. Tuloksena kuitenkin uudet ennätyslukemat, ja tässä tehtävässä samanlainen kunto riittää totoon.

 

4 Helmi-Huki oli toissa kerran voitossaan oikein vakuuttava, mutta viimeksi meno ei maistunut Nuorten Sarjassa aivan samalla tavalla. Toki tuossa lähdössä mentiin alusta alkaen kovempia vauhteja. Tamma kohtaa nyt sopivamman vastuksen. 10 Juhannes on mennyt kaksi kertaa putkeen ravia, minkä voi jo laskea merkiksi varmistumisesta. Alla on ennätysjuoksu vaikeassa tehtävässä, eikä suurempiin ohitteluihin ollut saumoja tasaisesti kiihtyvässä vauhdissa. Nyt pakkia on paljon, mutta kierrettävää melko vähän. 3 Tatun Toive laukkasi viimeksi heti kättelyssä, mutta edelliskerran suoritus toisesta sisältä oli hevosen uran paras. Pienellä parannuksella sisäradalta totomatsiin.

 

Lähtö 10 – A: 2,9,7 B: 3,6,1,4,5,8

Tasainen ja hyvätasoinen montélähtö. 2 Perfect Reverie hyötyy autolähdöstä, on esittänyt hyviä kuntonäyttöjä läpi kesän ja saa loistopaikalta suosikin paineet. Ruuna hävisi viimeksi loistosuorituksen tehneelle Dreaming Bluesille, ja oli edelliskerrallakin niukasta tappiosta huolimatta ”voiton arvoinen”. 9 Datastrom Am voitti Skellefteåssa epätasaisen lähdön keulasta, eikä lopussa jäänyt kovin paljoa varaa. Suoritus oli joka tapauksessa hyvä, ja vastaava kunto riittää tässäkin porukassa korkealle.

 

7 El Senor Deo voitti toissa kerralla keulasta niukasti, ja viime suoritus keulahevosen takaa hyvätasoisessa kärrylähdössä oli hevosen koko uran paras. Ruuna on painanut aiemmin kaarteissa sisäänpäin, ja näin ulkoa sisäradalle pääseminen vaatii kovaa lähtönopeutta. 3 Nehemiah kokeilee montén puolella ja on mielenkiintoinen seurattava. Hevosen viime näytöt eivät ole sen uran parhaita, mutta ehkä lajinvaihdos toimii piristysruiskeena. Ruunan vauhdit riittävät tässä porukassa varmasti. 6 Bombastic S palaa pikkutauolta ja kohtaa pitkälti uusia vastustajia. Tamma antoi Kuopiossa viitteitä nousukunnosta, mutta tuosta startista alkaa olla jo aikaa. 1 Blueray Savoy avaa auton takaa kovaa ja juossee keulassa tai terävimmän kärjen takana. Ruunan pätkänopeus voi riittää juoksun sujuessa voittoon asti.

 

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]

T4-vihjesysteemit (15/100 riviä)

11,2,5 + 6,7 (9,3)

5 Cupido Sisu (7,1)

4,11,3,6,5 (7,8)

7 + 4,2,6 (3,5)

 

Troikka L3:

7

9,6,2,10,8

9,6,2,10,8

20 riviä

 

Puheenjohtaja

Markku Sadinmaa 
040 740 1107

 

Nuorisovastaava

Katja Blomberg
040 538 8943

Ratamestarit

Hannu Keskitalo 
040 687 2299

Martti Jänkälä 
0400 396 478

Länsi-Lapin Hevosystävät ry

Laivakankaan ravirata
Valtatie 961
95440 TORNIO

Puh. 0400 246 015
Sähköposti: info@laivakangas.fi