Vihjeet 25.7.2020

VIHJEPAKETTI PDF-MUODOSSA


Lähtö 1, Troikka - A: 8,5 B: 2,3,9,4,6,15,12,11,10,13,14,1,7

8 Pranko ja 5 R.R. Patriina kohtasivat Kemijärvellä, ja silloin 20 metriä edempää lähtenyt Pranko piti harvassa porukassa kolmossijalle. Ensimmäisen takasuoran alussa laukannut R.R. Patriina yritti pysyä Prankon perässä nelossijalla, mutta jäi tästä lopulta kymmenien metrien päähän. Pranko vetäisi Rovaniemellä kirikierroksen keulasta 34-vauhtia ja voitti oikein varmasti. Tuon kisan perusteella ruuna on mennyt eteenpäin ja jatkaa suosikkina, vaikka R.R. Patriina on paremmin sarjassa sisällä. Sen viime startti nosti ilmaan kysymysmerkkejä, kun tamma laukkasi kolmannessa kaarteessa vauhdin kiihdyttyä äkillisesti.

 

2 Hurjalento laukkasi Sodankylän minilähdössä maalisuoran alussa keulahevosen tuntumasta ja jäi kakkoseksi. Tamma pystyy tuntuvaan ennätysparannukseen ja on paalulta vahva ehdokas troikkasijoille. Myös 3 Markantti pystyy hyvissä olosuhteissa alle 40-tulokseen. Tamma lähti voltista hyvin liikkeelle ja meni 41-vauhteja kevyen näköisesti. Nelivuotiaana 35-ajan juossut ja kaksi kaksarisijaa napannut 9 Harjan Merivirta otti loppuvuoden kisoissa useita laukkoja ja aloittaa nyt uusista käsistä pohjoisessa. Ruunan kyvyt riittävät tässä varmasti – alleajo seurantaan.

 

Lähtö 2 - A: 11,9 B: 4,8,6,2,10,7,12

Rovaniemen osalähdössä kohdanneet ja muun porukan aikaisin jättäneet 11 T.P.Fromadream, 9 Perfect Reverie ja 4 Capitano Web kohtaavat jälleen. Kolmikosta jälkimmäinen veti keulassa reipasta tahtia ja kesti yllättävän hyvin perille, mutta loppukurvissa tuntumaan edennyt kaksikko paineli ohi. Perfect Reverie työntyi niukkaan voittoon päästyään maalisuoralle tultaessa T.P.Fromadreamin etupuolelle. Kaikki kolme antoivat hyvän kuntonäytön ja ovat tässä vastaavina vahvoilla.

 

8 Tartaurus Face eteni Kuopiossa pitkältä pakilta aikaisin kärkiporukkaan, muttei kyennyt parantelemaan kirikierroksella, kun keula veti sen alle 15-vauhtia. Monté vaikutti sopivan hevoselle hyvin. 6 Fairstorm suoritti viimeksi montédebyyttinsä seuraamalla sisärataa pitkin sen minkä pystyi. Nopea ruuna pystyy hieman parantaessaan jopa totoon.

 

Lähtö 3 - A: 4 B: 1,2,5,3,6,7

4 Kivarin Raindance jatkaa kauttaan kolmen keulavoiton putkessa, ja tässä on loistosauma neljännen nappaamiseen. Tamma ei voittanut viimeksi Sodankylässä mitenkään vakuuttavasti, kun se jäi rauhallisen matkavauhdin jälkeen odottelemaan muita maalisuoralla. Edellisessä startissa tuli painetta jo avauskierroksen aikana, mutta muut pysyivät kirivaiheessa varmasti kurissa. Viivalla ei ole tällä kertaa selkeitä vauhdinpitäjiä, ja suosikki voi kyllä voittaa kovemmallakin matkavauhdilla.

 

1 Massive Clout jäi Sodankylässä edellä mainitun taakse pussiin, ja ruunalla näytti olevan hieman kiriruutia tallella. Nyt tiedossa voi olla sama juoksupaikka, ja kakkossijalle on sieltä hyvät saumat, ellei suosikki jää taas lopussa odottelemaan. Toisella ilman selkää juossee joko 2 Willy Fog tai 5 Easy Vacation, ja molemmilla on hyvä totosauma rauhallisella matkavauhdilla.

 

Lähtö 4, Toto4-1 - A: 1 B: 6,7,10,5,8,9,2,12

1 Hillbilly Pete voitti Ylivieskassa mailin lähdön keulasta ylivoimaisesti, mutta seuraavat startit olivat tasokkaampia Nordic Cupin osalähtöjä, eikä totosijoja herunut. Ensin ruuna taipui keulasta maalisuoralla, kun parhaat painelivat koko kiripuolikkaan 12-vauhtia. Viimeksi keula veti avauskierroksen 14,5-kyytiä, mutta parhaat lopettivat silti kolmeatoista. Hillbilly Pete tyytyi sisärataseurailuun. Kunto riittää tässä voittoon, ja nopealla avaajalla on loistosauma puolustaa sisältä keulat.

 

 

 

 

6 Mr Mccool eteni Rovaniemellä toisesta ulkoa ylivauhtisen lähdön kakkoseksi. Viimeinen vastustaja jäi ohittamatta 21-lopetuksessa, mutta ei uuden ennätyksen tehnyttä ruunaa voi moittia. Lähtönopeus riittää asemien saamiseen, muttei välttämättä suosikin ohittamiseen. 7 Giro Sting laukkasi Oulussa toisessa kaarteessa ja paljasti jatkossa vahvan kuntonsa nousemalla kolmanneksi. Kaarrejuoksu on vahvan ruunan kompastuskivi, ja näin ulkoa juoksun epäonnistumiseen on selkeä riski. Ruunalla voi toisaalta ajaa mahdollisuuksien mukaan aikaisin keulan rinnalle. 10 Epsilon d’Arry palasi Härmässä tauolta ja teki rajuvauhtisessa lähdössä oman suorituksensa. Lähtö on nyt selvästi sopivampaa tasoa, ja ruuna parantanee reipas hiitti alla otteitaan. Pieni arvoitus se edelleen toki on. Vaikea arvioitava on myös 5 Komarov, joka palaa yhdeksän kuukauden tauolta. Ruuna teki taulun kakkossijoissa kelpo suoritukset suunnilleen tämäntasoisissa porukoissa.

 

Lähtö 5, Toto4-2 - A: 6,10,3 B: 12,5,4,2,1,9,8,11,7

Toisessa kohteessa haisee ylivauhti, ja silloin oikeastaan kaikilla osallistujilla on jonkinlainen voittosauma. 6 Like A Boeing oli viimeksi kuudennesta ulkoa vauhdinjaon uhri, eikä heikkoa sijoitusta kannata huomioida. Ruuna jäi edellisekerralla keulasta kakkoseksi tätä hieman tasokkaammassa porukassa. Viime voitto lohkesi sisäratajuoksun jälkeen tosi terävällä kirillä. Nopea avaaja iskee heti kärkiporukkaan ja voi voittaa keulasta tai selästä. 10 Beddinge’s Pride eteni Bodenissa nopeasti keulaan, mutta menetti paikkansa jo loppukurviin mentäessä ja oli tauosta huolimatta pettymys. Ajallisesti suoritusta ei voi moittia. Ruuna saa nyt selkäjuoksun ja on vauhtijuoksussa vaarallinen.

 

3 M.T.Miss Molly kiri viimeksi sisäratajuoksulla loppua hyvin, mutta toki vain 17,5-lopetuksessa. Edelliskerralla asetelmat olivat vaikeat alusta alkaen, eikä tamma tavoittanut kovaa vetänyttä kärkeä kaukaa taustalta. Nyt asemat ovat paremmat, ja maili sopii siinä missä täysi matkakin. 12 Enigma Sisu on Kari Alapekkalan tallin kolmikosta ennalta heikoimmilla, mutta ei pelkästään lähtöpaikkansa vuoksi. Tamman kiri viimeksi kolmannesta ulkoa jäi puolittaiseksi, ja ehkä syy löytyy rataolosuhteista. Aiempien kilpailujen tasoinen meno kantaa tässä korkealle, jos juoksunkulku sen sallii. 5 Wannabe Star ei ole nopea avaaja, mutta menestyy silti usein juuri mailin matkalla. Kajaanin voitto irtosi ulkoratoja pitkin kirimällä ja tasaisen reippaalla vauhdinjaolla. Kova matkavauhti olisi tammalle mieleen tässäkin.

 

Lähtö 6, Toto4-3 - A: 4,6,5,8 B: 1,10,12,2,11

4 Suvimyrsky Ram teki viimeksi uransa parhaan suorituksen kirimällä päätöspuolikkaan ulkokautta 28-vauhtia ja voittamalla helposti. Vastus ei ole nyt merkittävästi kovempi, mutta tasoltaan laajempi. Ruuna otti viime autolähdössään alkulaukan, ja hyppyjä löytyy tämän vuoden starteista muutenkin paljon. Viime kilpailussa ruunan askellus oli varman näköistä läpi matkan. 6 Kotirannan Ilo ei ole askeltanut viime starttien maalisuoralla sulavasti, mutta tulosta on tullut siitä huolimatta. Oulussa tuli pieni laukka kiripuolikkaan alkuun, ja jatkossakin ravissa oli hieman hakemista. Maisema vaihtui vielä kolmossijan arvoisesti. Rovaniemellä muut voimistelivat avauskierroksen aikana, ja tamma eteni päätöspuolikkaalla ulkokautta varmaan voittoon.

 

5 Vilahus kohtaa aiempaa tasokkaamman porukan, mutta on viime suoritusten perusteella pelihevosta tässäkin. Ori laukkasi viimeksi ensimmäiseen kaarteeseen, mutta pääsi hitaassa vauhdissa aikaisin toiseen ulos. Voitto irtosi 27-lopetuksessa varmoin ottein. 8 Vellatar hakee kilpasarjan pisteitä normaalia pohjoisempaa ja kohtaa monta uutta vastustajaa. Tamma ei saanut viimeksi täyttä mahdollisuutta kärkirintaman takaa. Alla on jo ykkönen ja kakkonen tämän kilpasarjan lähdöistä, ja vastus oli niissä parhaiden osalta kovempaa tasoa, mutta moni pelihevonen laukkasi mahdollisuutensa. 1 Pelin Sälli prässäsi viimeksi keulahevosta toisella puolikkaalla ja etenikin kirilenkin alussa kärkeen. Lopussa askel alkoi painaa, mutta ei hevosen suoritusta voi tuomita. Lähtöpaikka on nyt oikein hyvä, ja ehkä hevosen kova pätkä käytetään nyt vasta lopussa.

 

Lähtö 7, Toto4-4, Troikka - A: 15 B: 8,5,16,11,12,13,10,4,3,9

15 Listas Hector marssi Bodenissa keulan rinnalta vakuuttavaan voittoon ja on sopivan näköisessä seurueessa selkeä ykkössuosikki. Ruuna kiri edellisessä startissa keulan takaa tulisesti voittoon ja teki hyvää työtä myös kesäkauden kahdessa aiemmassa startissa. Pitkä matka sopii suosikille hyvin, vaikka taulussa näkyvä kolmen kilometrin kisa meni lähinnä seurailuksi. Nyt vastus näyttää selvästi sopivammalta. Juoksunkulku voi muodostua vaikeaksi kahdelta pakilta, ellei Kari Alapekkala aja aikaisin kohti parhaita paikkoja.

 

8 Don Defender menestyi etelässä hyvin pidemmillä matkoilla, mutta uusissa maisemissa ei ole tullut vielä onnistumisia. Ruuna laukkasi viimeksi puolimatkassa ja jäi kärkisijojen osalta liikaa, mutta osoitti kuntonsa taustalla kulkemalla loppumatkan noin viittätoista. 5 Jolly Jane kiri viimeksi ulkokautta kiihtyvässä vauhdissa kakkoseksi. Edellisen startin pilasi pussitus keulahevosen taakse. Tamma on voittanut urallaan vain kerran, mutta kunto on kohdallaan, matka sopii ja rattaille hyppää ammattikuski piristämään kirivaiheen menoa. 16 Samaras K.M.E. laukkasi Skellefteåssa lähtösuoralla, mutta ohjelmatietoihin laukkamerkki ei ole eksynyt. Ruuna menetti saumansa heti kättelyssä, ja startin voi unohtaa. Edelliset suoritukset olivat näihin vastustajiin peilattuja laatutavaraa, ja pitkä matka suosii vauhtikestävää hevosta.

Lähtö 8 - A: 5 B: 1,2,4,3,6

5 Svartsjöfax voitti Rovaniemellä 25-vauhtisella kirillään helposti ja on nyt mukana hieman helpommassa porukassa. Pitkä matka ei ole ongelma, joten ori on viime kerran suoritustason pitäessään kiinni voitossa. Juoksunkulku tuskin menee pienessä lähdössä liikaa pieleen. 1 Leijan Liito pisteli Sodankylässä kirilenkin keulan rinnalta alle 29-vauhtia ja voitti hyvällä tyylillä. Matkan sopivuus on kysymysmerkki, mutta näytöt riittävät ainakin kakkossijalle. 2 Tarun Tuhkimo otti viimeksi laukan puolimatkassa, mutta on kuitenkin varmistunut tämän vuoden aikana tuntuvasti. Pitkä matka lienee tälle hevoselle etu, ainakin jos vauhtia pidetään yllä jo matkalla. Sodankylän kirikierros laukan jälkeen vahvisti tamman jatkavan iskussa.

 

Lähtö 9 - A: 5,4,3 B: 2,8,1,7

5 Callela Leonard on kovaluokkainen hevonen Lapin iltaravien avoimiin lähtöihin, mutta viime aikoina ei ole tullut onnistumisia. Rovaniemellä ruunalla ajettiin aikaisin keulan rinnalle, mutta bensa loppui 11-lopetuksessa yllättävän aikaisin. 4 Maffioso Face ei ole yltänyt tänä kesänä aivan viime kauden kaltaiseen menoon, mutta joukkoon mahtuu myös hyviä startteja. Ruuna kiri viimeksi sisäradajuoksulla maalisuoran kovaa ja oli positiivinen myös viime voitossaan rankaistuaan kärkihevosia ylivauhdista maalisuoralla. Ruuna otti viime kaudella voittoja keulasta, ja nopeus riittää tässä keulataistoon.

 

3 Baretta Boko seuraili Mikkelissä kolmannesta sisältä huipputulokseen. Rovaniemen startin tarina oli hyvin samanlainen, kun ruuna piti keulan takaa kolmanneksi tasaisella vauhdinjaolla. Kahdentoista vuoden ikään ehtinyt sotaratsu on noussut hyvään kuntoon ja pystyy voittamaan tämän porukan sopivalla juoksulla. 2 Pharaon Face avaa lujaa ja on parhaimmillaan keulasta. Ruunalla ajettiin toissa kerralla vahvasti tuon periaatteen mukaan, ja 12-vauhtinen avausrinki raskaalla radalla oli liikaa. Keulapaikan puolustaminen muita nopeita avaajia vastaan auttaa myös tallikaveria, joten taktiikkaa ei tarvitse vaihtaa.

 

Lähtö 10, Troikka - A: 5,8,4,3 B: 12,6,9,1,10,13,7,2,16

Totopelaamisen historian haastavin troikkalähtö? Hanna Rannan treenaamat 5 Kullerkupp ja 8 Saija’s Star tulivat kokeessa maaliin tasapäin, ja ensin mainittu teki kahden laukan rasittamana hieman vauhdikkaamman suorituksen. Kumpikaan ei ollut maalissa väsynyt, ja kaksikko pystyy parantamaan ajallisesti uran avauksessa. Molemmilla on omat ongelmansa lähtöpaikkojen kanssa.

 

4 May Be Dream kiri viime syksynä koelähdössä toisesta ulkoa ensimmäisenä maaliin ja kulki kiripuolikkaan alle 19-vauhtia. Tammalle näytti jäävän varaa, ja rata oli tuona päivänä hieman kurainen. Koelähdöstä on jo aikaa, mutta sen perusteella ura voi hyvinkin käynnistyä voitolla.3 Sand Stormen juoksi kokeessa harvassa muodostelmassa omaa tahtiaan ja hankki kilpailuoikeuden ilman kuskin minkäänlaista patistelua. Kolmevuotiaasta on vaikea sanoa tuon perusteella paljoa, mutta ammattitallista starttaava varsa nousee heti pelihevoseksi.

 

12 Foxy Flame kesti Oulun 16-vauhtisella kirikierroksella kohtalaisesti ja riittää tässä samanlaisilla vauhdeilla takamatkaltakin korkealle. Tammassa vaikuttaa olevan ainesta parannukseen. 6 Voluptous oli kokeessa läpi matkan hieman nihkeän oloinen, mutta meni kuitenkin kevyesti riittäviä vauhteja. Pientä parannusta vaaditaan. 9 Ray Record seuraili Rovaniemen reipasvauhtisessa lähdössä sen minkä pääsi ja oli aiempaa parempi. Pieni lisäparannus voi riittää tässä troikkasijalle saakka.

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]

Troikka L1:

8,5

8,5,2,3,9

8,5,2,3,9

24 riviä

 

10 riviä

Troikka L10:

5,8,4

5,8,4,3,12

5,8,4,3,12

36 riviä

 

 

20 riviä

T4-vihjesysteemit (16/120 riviä)

1 Hillbilly Pete (6,7)

6,10,3,12 (5,4)

4,6,5,8 + 1,10 (12,2)

15 + 8,5,16,11 (12,13)

 

Troikka L7:

15

8,5,16,11,12

8,5,16,11,12

20 riviä

 

 

 

Puheenjohtaja

Markku Sadinmaa 
040 740 1107

 

Nuorisovastaava

Katja Blomberg
040 538 8943

Ratamestarit

Hannu Keskitalo 
040 687 2299

Martti Jänkälä 
0400 396 478

Länsi-Lapin Hevosystävät ry

Laivakankaan ravirata
Valtatie 961
95440 TORNIO

Puh. 0400 246 015
Sähköposti: info@laivakangas.fi