Vihjeet 17.8.2019

VIHJEET PDF-MUODOSSA

 

Lähtö 1 - A: 1,5 B: 8,3,7,2,6,4,9

A-kaksikko erottuu illan avauslähdössä muista selvästi. 1 Pyry Viljami aloitti kilpauransa kelpo suorituksella viiden hevosen lähdössä. Keulassa aloittanut ruuna jatkoi kirilenkin alussa kolmossijalla ja punnersi päätöspuolikkaalla toista rataa pitkin kakkoseksi. 35-aika uran avaukseen on kova näyttö näille korkeuksille. Lupaavasti on aloittanut myös 5 R.R. Santeri, jolla on ajettu kaksi kevytvauhtista paikallisravilähtöä. Molemmmissa tuloksena oli erittäin helppo keulavoitto, ja nyt saadaan lisätietoa hevosen vauhtivaroista. Ennätys parantunee sekuntikaupalla.

 

8 Rinteen Kohu oli Kajaanin reipastempoisessa lähdössä vaikean tehtävän edessä pitkältä pakilta, ja viimeisen takasuoran alussa tullut laukka vei saumat kärkikahinoihin. Ruuna tuli vielä hyvällä paineella maaliin ja korjaili ennätyslukemiaan. Ehjällä suorituksella tototaistoon. 3 Anitar seuraili viimeksi uuteen ennätykseen vailla sen suurempaa loistoa. Paalulta luvassa lienee tarkka peesijuoksu, ja uran totosaldo saattaa aueta tässä. 7 Saran Velitouho teki Kalajoella aika lailla maksimisuorituksen, ja Oulun paikallislähdössä edelle jäivät sekä R.R. Santeri että 2 Sialia Sialis. R.R. Santerin lyöminen vaatii kummaltakin isoa parannusta lyhyen ajan sisällä.

 

Lähtö 2 - A: 3,5,6 B: 7,4,1,8,9,10,2

3 Cosmic Soul ja 5 Boogiewoogie Laday juoksivat samassa koelähdössä peräkanaa, ja tuulta halkonut Boowiewoogie Laday piti 15,5-lopetuksessa niukasti pintansa. Kummankaan ohjastaja ei suuremmin pyydellyt ajokiltaan maalisuoralla. Molempien kuntonäytöt ovat kovaa valuuttaa nollasarjaan, ja paremman lähtöpaikan saanut Cosmic Soul saa suosikin paineet. Kumpikin selvitti kokeessa volttilähdön ihan hyvin, mutta ulommilta lähtöpaikoilta voi olla luvassa ongelmia tai jopa laukkoja.

 

Viivalla on monta muutakin mielenkiintoista aloittelijaa. 6 Honey Bee Web voitti viimeksi paikallistasolla keulasta 18-lopetuksella kevyesti. Tamma kiri tätä ennen koelähdössä 16-vauhtia maaliin kuskin pidellessä nyöreistä kiinni. Parannusta on luvassa uran kovimmassa tehtävässä. 7 Bwt Dakota lähti uran avauksessaan hyvin matkaan, mutta laukkasi  ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä keulataistosta. Ruuna kulki jatkossa taustalla pitkästi alle 20-vauhteja ja otti maalisuoran alussa hylättynä toisen laukan. Raamit ovat kohdallaan, mutta paketin kasassa pysyminen arveluttaa. 4 Dollars ei mennyt koelähdössä kaarteita suorassa ja menetti vauhtia. Tässä tehtävässä kärkeen yltäminen vaatii kovempia kyytejä, joten askelluksen pitää parantua. Talvella koelähdön hyväksytysti suorittanut 1 Nehemiah ei vaikuttanut tuolloin valmiilta kilpahevoselta, mutta asia voi olla muuttunut puolen vuoden aikana. Tallitipsit ja alleajo paikan päällä valaisevat lisää.

 

Lähtö 3 - A: 1 B: 2,3,5,7,4

1 Toivotuli starttaa paalupaikalta suursuosikkina ja johtanee lähtöä alusta loppuun. Ruuna menetti Kajaanin voittokisassa kirilenkin alussa keulapaikan prässin alla, mutta eteni maalisuoralla uudelleen kärkeen. Viimeksi Jukka-Pekka Niskanen sai vetää porukkaa maltilla, mutta voitto meni tiukille yhden vastustajan kehitettyä tulisen kirin ulkoratoja pitkin. 28,5-lopetus vahvisti ruunan kehittyneen nopeuspuolella paljon. Nyt vastassa ei näytä olevan suosikin tasolle pystyviä hevosia.

 

Nousujohteista työtä viime aikoina tehnyt 2 Oralunastus olisi etenkin suosikin peesistä vahva ehdokas kakkosrahoille. Ruuna tippui viimeksi keulasta kolmanneksi ja meinasi livetä päätössatasella laukan puolelle. Suosikki on vaikea voitettava, mutta muille potkun uskoisi riittävän. 3 Suvimyrsky Ram paikkasi Rovaniemellä ensimmäisen takasuoran laukkansa hyvin ja eteni maalisuoralla Oralunastuksen kupeelle. Myös Ylivieskassa nähtiin viitteitä ruunan vauhtivaroista, kun se kiri viimeisen takasuoran laukan jälkeen vahvasti maaliin. Laukkaherkkyys pudottaa ruunan rankingin kolmossijalle. 5 Krislina jaksoi Oulun 30-vauhdissa maalisuoralle asti ja kesti taipumisesta huolimatta uusiin ennätyslukemiin. Himmeälle mitalisijalle seurailu ei olisi mikään shokki, mutta voitto vaatii paljon parannusta. Pellon paikallisraveissa tätä selvästi helpomman tehtävän klaarannut 7 Miksutar on löytänyt suorituksiinsa varmuutta. Kärkitaistoon nouseminen kahdelta pakilta vaatinee tammalta ennätystasoista menoa.

 

 

 

Lähtö 4, Toto4-1 - A: 9 B: 4,2,1,3,12,7,10

9 Her Man Gran voitti kesäkuussa Laivakankaalla keulasta tasaisen reippaalla matkavauhdilla, mutta viime kilpailussa tyhjänpäiväiset laukat tekivät paluun. Tornion ennätykseen jäi reilusti ilmaa, eikä tämän lähdön voittaminen vaadi sen enempää. Ehjää suoritusta ei kuitenkaan voi luvata.4 Tee Wee Blackpearl jatkaa ennätysiskussa, vaikka viime startti pilaantui maalisuoran alun laukkaan. Keulassa 15-vauhtia vetänyt tamma oli vielä tiukasti mukana kärkimatsissa ennen askelvirhettään. Edellisestä kisasta lohkesi kakkossija samalta juoksupaikalta. Taktiikkaa ei tarvitse vaihtaa näistä asemista.

 

2 Hyacinth sai vaihteeksi kelpo lähtöpaikan ja pääsee käyttämään lähtönopeuttaan. Tamma pääsi kirimään Oulussa voittajan perässä ulkoratoja pitkin, muttei aivan tavoittanut tasaista kärkikolmikkoa. Suoritus oli hevosen uran paras, ja nyt tiedossa on reissu lähempänä kärkeä. 1 Fifth Avenue Vice nasautti Bodenissa seiskaradalta keulaan, muttei saanut tehdä täysin omaa juoksuaan. Maalisuoralle tultaessa rinnalle iski lähdön voittaja, ja ruuna sekosi laukan puolelle. Rovaniemen kilpailussa Fifth Avenue Vice ei saanut puolustettua sisäradalta johtopaikkaa ja laukkasi kurviin mentäessä ahtaassa tilanteessa. Huhtikuun ennätyskisa antoi lupauksia tulevasta, mutta nyt alla on kaksi epäonnistumista ja tauko. 3 True Lance sai Ylivieskassa myöhäiset kiritilat sisäradalta, eikä pystynyt kovassa vauhdissa suurempiin parannuksiin. Vieremän loppusuoran laukka ei vienyt kärkipään sijaa, mutta takaa oli vaikea parannella 13-lopetuksessa. Ruuna kadottaa usein raviaan loppumatkasta, mutta nykykunto riittää tässä sakissa korkealle.

 

Lähtö 5, Toto4-2 - A: 6,3,1 B: 8,5,10,4,9,11,2,7

Valtaosa toisen kohteen suosikeista avaa auton takaa kovaa, ja ylivauhdin vaara on maililla ilmeinen. Rovaniemellä 2100 metrillä keulasta voittoon kestänyt 6 The Chief Of Rome on samanlaisella suorituksella kiinni voitossa tässäkin. Viimeksi ensimmäinen maili sujui noin 14-vauhtia, ja sen tasoinen repäisy keulasta asettaisi riman korkealle tämänkertaisiin vastustajiin nähden. Keulaan pääsy ei kuitenkaan ole varmaa, ja lähtö on muutenkin kauttaaltaan hieman viimekertaista kovempi.

 

3 M.T.Miss Molly täräytti viime startissaan lennokkaan 13-vauhtisen kirin ja johti lähtöä jo selvästi, mutta yksi vastustaja kuittasi kalkkiviivoilla ohi. Lähtöpaikka ja matka suosivat nopeaa tammaa, jolla on alla uran kaksi parasta suoritusta. 1 Samuel Von Bentz kohtasi Ylivieskassa 75-tasolla tätä kovemman vastuksen ja eteni sisäratajuoksun päätteeksi kakkoseksi. Ruuna jatkaa ennätyskunnossa, avaa auton takaa hyvin ja on ykkösradalta vahvasti pelihevosia. Selkäreissu tuntuu sopivan Samuel Von Bentzille vapaata rataa paremmin. 8 Hillbilly Bruce veti viime voittokilpailussaan reippaalla liekillä alusta asti ja vastasi maalisuoralla suursuosikille vakuuttavasti. Myös seuraavien starttien suoritukset ansaitsevat kehuja. Vauhtikestävyys on kunnossa, ja se tulee tarpeeseen kasiraiteelta. Sisäpuolella on muutama vähintään yhtä nopea avaaja.

 

5 Athletic Boss aloittaa Monika Nivan valmennuksesta ja kilpailee parin viime startin perusteella elämänsä iskussa. Ruuna menetti Vermossa viimeisellä takasuoralla asemansa väsyvän takana ja liikkui jatkossa 12-lopetuksessa hyvin. Porissa ruuna rankaisi kärkeä kovasta alkuvauhdista leiskauttamalla 500 jäljellä pitävään piikkiin. Lähtönopeus ei riitä tässä parhaille, ja kova matkavauhti olisi plussaa. 10 Spartan Fury jäi Oulussa viimeisellä takasuoralla totaaliseen katiskaan, kun edessä sisäradalla matkannut sammui muutamaan askeleeseen. Loppukurvin laukka sinetöi epäonnen. Ruuna esitti edellisissä starteissa uransa parasta antia ja pystyy reissun luonatessa haamumaililukemiin.

 

Lähtö 6, Toto4-3 – A: 2 B: 11,12,9,5,1

2 Execute matkasi Bodenissa porukan perällä ja nousi vahvalla kierroksen kirillä kakkoseksi. Edelliskerralla ruuna ei päässyt kovasta yrityksestä huolimatta keulaan ja taipui kiripuolikkaalla pahoin. Execute on tehnyt tuota starttia lukuunottamatta hyvää työtä pohjoisessa ja kohtaa nyt sopivan näköisen vastuksen kelpo lähtökuopista. 11 Bwt Bayern laukkasi Oulussa loppukaarteessa vahvasta nousussa ja jatkaa tauluaan parempana. Lähtöpaikka on taas hankala, ja ulkoratojen kiertäminen kovassa vauhdissa nostaa laukkariskiä. Viime startin perusteella ehjä suoritus voi riittää suosikkia vastaan täältäkin.

 

12 Party Hard kehitti Oulussa tulisen loppuvedon sisäradalta ja oli ehtiä voittoon. Lähtöpaikka on pätkänopealle hevoselle iso miinus, mutta sopivilla tuureilla ruuna pystyy kirimään korkealle. 9 Global Treasure juuttui Vieremällä kolmannelle, ei päässyt keulan rinnalle ja laukkasi kierros juostuna rankkaan kiinniottoon. Edelliskerralla juoksupaikka johtavan rinnalla näkyi maalisuoralla. Nopea avaaja on joutunut takariviin, mutta sentään suosikin taakse suoraan toiselle radalle. 5 Bold Choice seuraili viimeksi kovavauhtisella kirikierroksella sisärataa pitkin minkä pääsi ja starttaa nyt hieman helpommassa porukassa. Nopea avaaja hakee tarkkaa peesijuoksua ja taistelee onnistuessaan totosijoista. 1 Wannabe Star jatkaa tasaisessa kunnossa, mutta kohtaa ylisarjassa muutaman kovan, eikä sisäradan lähtöpaikka ole tasaiselle avaajalle suurempi etu.

 

 

Lähtö 7, Toto4-4, Troikka - A: 1 B: 5,9,8,7,4

1 Capitol Hill nappasi Rovaniemellä auton takaa keulat, veti tasaisen reippaalla liekillä ja oli kiinni voitossa päätösmetreille saakka, kunnes saman tallin Maffioso Face punnersi edelle. Ruunan kauden avausvoitto jäi edelleen saamatta, mutta vaikea viime tappiota on laittaa minkään voitontahdottomuuden piikkiin. Nyt vastassa on sekalainen seurakunta, ja keulavoitto näyttää todennäköiseltä. 5 Little Easy olisi huippukuntoisena kova haastaja suosikille, mutta parin kuukauden tauko arveluttaa. Kajaanissa eteen väsyi hevonen 500 jäljellä, eikä kovavauhtisella maalisuoralla ollut helppo ohitella. Keväällä 75-tasolla saakka menestynyt ruuna voittaa urallaan vielä monta kertaa.

 

9 Quartam de Caelo yrittää liimautua alussa Capitol Hillin selkään ja pystyy sitä kautta kärkipäähän. Ruuna teki viimeksi voitavansa 11-lopetuksessa kolmatta rataa pitkin. Rovaniemellä ruuna juoksi Capitol Hillin peesissä ja taipui loppua kohti hieman. Järjestyksen vaihtuminen maalissa olisi yllätys. 8 Bartender In kiri Oulussa ulkokautta kakkoseksi ja oli jo edellisessä varovaisen lupaava keulahevosen rinnalta. Kaksi poisjääntiä sisäpuolelta helpottavat urakkaa paljon, mutta riski jäädä toiselle ilman selkää on suuri. 11 Sundsvik Mayday avasi Oulussa keulaan, jatkoi voittajan takana toisessa sisällä ja taipui lopussa ulos totosta. Kakkossija oli otettavissa, ja tamman paluuta huipputasolle odotellaan edelleen.

 

Lähtö 8 - A: 3,7,5 B: 1,6,2,4

3 Mamacita avasi Rovaniemellä Lapin uransa ja iski kolmannesta sisältä heti voittokantaan. Tamma eteni kirivaiheen toista rataa pitkin ja ratkaisi pelin päätössatasella edukseen ilman mitään ongelmia. Samassa lähdössä kolmanneksi kirinyt 7 She Will Be starttaa nyt 20 metriä lähempää. Oulussa tuli yllättävä laukka sisäradalla kierros juostuna, minkä jälkeen tamma juoksi loppumatkan taustalla hiittinä läpi. Kärkeen ei ollut kiihtyvässä vauhdissa mitään saumaa, mutta tamma vahvisti jatkavansa kunnossa.

 

5 Like Elvis ei pystynyt Ylivieskassa 75-tasolla parempaan ja kilpailee nyt paljon sopivammassa tehtävässä. Ruunalta löytyy tulinen kiripätkä, jota voi säästellä pienessä lähdössä ratkaisuhetkille saakka. 1 Ego Hoss on paljon tulosriviään parempi, mutta isokokoisella hevosella on vielä tekemistä ravirytminsä kanssa. Ruuna laukkasi Rovaniemellä johtopaikalta loppukurvissa, kun ulkoa tultiin vauhdilla ja Petteri Joki pyyteli lisää kyytiä. Tasaisen kova matkavauhti keulasta voisi olla tässä voittava resepti. 6 Cankus What’s Up sai edetä Oulussa sisärataa pitkin perille saakka ja nappasi kolmosrahat. Kirikierros sujui hieman alle 16-vauhtia. Rovaniemellä She Will Be teki paremman suorituksen samassa lähdössä, joten voitto vaatii vielä parannusta viime kisojen ennätystuloksista.

 

Lähtö 9, Troikka - A: 2,4 B: 11,12,6,3,5,9,8

Illan päättävän troikkalähdön A-kaksikko erottuu muusta porukasta tosi selvästi, ja etenkin kun seuraavana kuntopuntarissa tulevat ovat saaneet mailille surkeat lähtöasemat. 2 Tilda Sonik napsautti Rovaniemellä keulahevosen takaa terävän maalisuoran mittaisen kirin ja voitti niukasti. Lähdössä mentiin alusta asti haamumailivauhtia, ja Tilda Sonik pystyi vielä vaihtamaan lopussa rytmiä. Nopealla avaajalla saatetaan kokeilla keulasta, sillä viivalla on pääosin tosi sopiva vastus. Johtopaikalle saattaa tosin tähdätä myös 4 Classical Trip, joka avasi Bodenissa kasiraiteelta kovaa, mutta keulaan ei ollut asiaa. Ori jatkoi toisessa ulkona, jäi loppukurvissa vetoapunsa taakse pussiin ja laukkasi maalisuoralle tultaessa paineissaan. Edellisen Rovaniemen lähdön vastus oli tämänkertaista kovempi, mutta suoritus uusista ennätyslukemista huolimatta pieni pettymys.

 

11 Ginger Halm matkasi Rovaniemellä toisessa ulkona, nousi loppukurvissa kolmannelle ja lopetti samaa tahtia kärkikaksikon kanssa. Lähtöasemat ovat nyt heikommat suhteessa Tilda Sonikiin, mutta päivät eivät toki ole veljiä keskenään. 12 Kivarin Salsa otti samassa Rovaniemen startissa lähtölaukan ja kulki matkan taustalla alle 17-vauhtia läpi. Tamma meni heinäkuussa Bodenissa mailin nappijuoksulla alle kuuttatoista läpi ja hävisi voiton alle hevosenmitalla. Näistä asemista voitto vaatii isoja tuureja tai ison parannuksen. 6 Kenisha Windcape matkasi Ylivieskassa neljännessä sisällä, sai kiritilaa maalisuoran alussa ja spurttasi kärkirintaman taakse. Lähtö oli tätä tasokkaampi ja suoritus varovaisen lupaava. Juoksun onnistuminen arveluttaa nopeiden avaajien ulkopuolelta. 5 Sorella Aggiornata on arvoitus uusista käsistä, ja etenkin kun hevosen parhaista suorituksista on jo aikaa. Tamma osaa avata kovaa, ja tässä luultavasti haetaan peesijuoksua pelisuosikkien takana.

 

 

T4-vihjesysteemit (20/144 riviä)

9 Her Man Gran (4,2)

6,3,1,8,5 + 10,4,9,11 (2,7)

2,11 + 12,9 (5,1)

1,5 + 9,8 (7,4)

 

Troikka L7:

1

5,9,8,7

5,9,8,7

12 riviä

 

Troikka L9:

2,4

2,4,11,12,6

2,4,11,12,6

24 riviä

 

 [Vihjeet: Teemu Hyvönen]

Puheenjohtaja

Markku Sadinmaa 
040 740 1107

 

Nuorisovastaava

Katja Blomberg
040 538 8943

Ratamestarit

Hannu Keskitalo 
040 687 2299

Martti Jänkälä 
0400 396 478

Länsi-Lapin Hevosystävät ry

Laivakankaan ravirata
Valtatie 961
95440 TORNIO

Puh. 0400 246 015
Sähköposti: info@laivakangas.fi