Vihjeet 8.6.2019

VIHJEPAKETTI PDF-MUODOSSA!

Lähtö 1 - A: 7,11,4 B: 3,5,6,8,10,2,9,1

7 Turon Jatsi avasi kevätkautensa voittamalla Virpiniemen paikallisraveissa keulasta helposti. Oulussa vastus oli pykälän verran vaativampi, ja tamma jäi johtopaikalta tiukassa kolmen hevosen taistossa kolmanneksi. Suoritus oli silti edellistä parempi, ja tamma jatkaa jo tässä vaiheessa ennätyskunnossa. Nopea ja ravivarma hevonen on sekavan lähdön ykkösrankkaus, vaikka viivalla on muutama enemmän tienannut. 11 Riuska-Poju starttaa osuvassa sarjassa, vaikkakin mailin matka tuskin on laukkaherkälle hevoselle etu. Nopeus riittää kyllä, mutta hyppyjä tulee edelleen noin joka toiseen kilpailuun. Alla on kahden kuukauden tauko Oulun laukkailun ja yhden poisjäännin jälkeen.

 

4 Jenkkihymy on edellisen tapaan laukkaherkkä, mutta pääsevä tapaus. Ruuna avaa auton takaa hyvin ja on kevään kilpailujen perusteella tämän porukan kuntopuntarin kärjessä. Laukka voi tulla kuitenkin missä vain. 3 Hilpukka rankataan seuraavana, vaikka neljän kuukauden tauon vuoksi kunto on usvan peitossa. Edessä on lisäksi uran ensimmäinen autolähtö. Nopea tamma saanee hyvät asemat kärkiporukasta. 5 Vilahus on yksi lähdön monista laukkaherkistä, mutta voittosummansa paremmista hevosista. Ori otti viimeksi laukan toisessa kaarteessa ja eteni jatkossa kiihtyvässä vauhdissa hyvin. Matka ja lähtötapa arveluttavat. 6 Jets Velho jäi Oulussa lähtölaukan myötä pysyvästi taustalle, mutta kulki kuitenkin loppumatkan noin 31-vauhtia. Samanlaiset kyydit riittävät tässä kärkeen, mutta myös tämän hevosen kohdalla laukkariski on korkea läpi matkan.

 

Lähtö 2 - A: 2,4 B: 9,7,6,11,8,10,1,3,5

2 Full Pull otti Laivakankaan viime raveissa pahan alkulaukan ja hylättiin, mutta ruuna pääsi antamaan hyvän kuntonäytön kirittyään kaukaa takaa ulkokautta porukan puolivälin. Suoritustaso oli selvästi parempaa kauraa kuin kauden avauksessa, ja vauhtikestävä ruuna on hyvistä lähtökuopista suosikki. 4 Eko Joyfull erottuu muusta porukasta selkeäksi ykköshaastajaksi. Nopea ruuna sai kauden molemmissa kilpailuissa tarkat sisäratajuoksut ja otti reippaissa lopetuksessa sen minkä otettavissa oli. Mailin matka suosii nopeaa avaajaa, ja ennätyskunto lähestyy.

 

9 Quick Sugar juuttui Vieremällä alussa kolmoskaistalle, eikä pystynyt taustalle pakittelun jälkeen parannuksiin. Edelliset suoritukset olivat lupaavia, ja lähtöpaikka sopii tarkan selkäreissun tarvitsevalle hevoselle. Suosikin selän pitäminen alusta asti voi hyvin riittää totosijaan. 7 Cankus Thunderball ei ole pystynyt vähään aikaan omalle tasolleen, ja nyt vuorossa on avaus uuden valmentajan käsistä. Hevosen parhaat suoritukset olisivat tässä kovaa valuuttaa. 6 Super Filly ei ollut kauden avauksessa erikoinen keulan takaa, mutta ei hevoselta voinut vaatia paljoa enempää puolen vuoden tauolta. Pienellä parannuksella ja sujuvalla selkäjuoksulla tototaistoon. 11 Sound of Music S ei ollut viime kaudella parhaimmillaan ja palaa nyt kilparadoille yli puolen vuoden tauolta. Ruunan parhaiden päivien veroinen meno riittäisi tässä kärkikahinoihin.

 

Lähtö 3 - A: 1,6,5,2 B: 7,4,3,8

Viivalla on kaksi uransa avaavaa mielenkiintoista viisivuotiasta ja paljon laukkoja ottanut muu porukka – hevospulasta huolimatta hankala pelilähtö. 1 Yes I Will starttasi koelähdössä voltin vitoselta perin kankeasti, mutta kulki jatkossa 20-vauhtia tasaisen varmasti ja pystyy parantamaan uran avauksessa ajallisesti paljon. 6 Haparanda Boko juoksi koelähtönsä vuosi sitten ja kulki alkulaukan jälkeen loppumatkan noin 19,5-vauhdilla. Heti vahvasti peleihin, vaikka mitään varmaa ei voi sanoa.

 

5 Euphoria Hill ei päässyt lähtemään Rovaniemellä omalta radaltaan ja jäi heti kärjen kelkasta hieman. Ensimmäisessä kaarteessa tuli laukka, jonka tamma paikkasi 20-vauhtisella kirillä. Samanlainen jälki voi riittää tässä vaikka voittoon, jos edelle rankatut epäonnistuvat. 2 Business Dan ei yksinkertaisesti riittänyt Oulussa kärjelle, mutta ennätys parani tuntuvasti ja vastus on nyt selvästi sopivamman näköinen. Ruunalla on iso laukkariski heti lähtöauton irrotessa.  7 Incredible Train on viime koelähdön perusteella parantamaan päin, mutta totoon yltäminen vaatii vielä selvästi nähtyä parempia otteita.

 

 

 

Lähtö 4, Toto4-1 - A: 5,6,1 B: 3,10,9,12,2,8

Eturivissä on monta nopeaa, ja kiivaalla mailin matkalla ylivauhdin vaara on ilmeinen. 5 Walk Out teki Rovaniemellä kelpo suorituksen johtavan takaa, vaikka maalisuoralla ohitukset jäivät haaveeksi. Lähtö oli parhaiden osalta tämänkertaista tasokkaampi. Nopea avaaja viihtyy maililla ja saa hyvistä asemista niukat suosikin paineet. 6 The Chief Of Rome nousi Kajaanissa 13-lopetuksessa ulkokautta viidenneksi ja saa suorituksestaan puhtaat paperit. Edelliset mailin lähdöt olivat suunnilleen tätä tasoa, ja ruuna teki molemmissa hyvää työtä. Etenkin tauoltapaluukisan suoritus keulan rinnalta rajussa ylivauhdissa oli kehujen arvoista menoa. Nopea avaaja on saanut vaihteeksi kelvollisen lähtöpaikan.

 

1 Wannabe Star jatkanee viime heikommasta sijoituksesta huolimatta iskussa. Taktiikka oli tuossa Bodenin startissa passiivinen, eikä ohittelu ollut helppoa taustalta, kun kärki kiihdytti vauhtia loppua kohti tuntuvasti. Lähtönopeudesta ei ole kunnollisia näyttöjä, ja sisäradan paikka voi olla siksi enemmän haitta kuin hyöty. Kirivoima riittää rankaisemaan näitä hevosia, jos vauhdinjako menee liian etupainotteiseksi. 3 Listas Hector ei pystynyt Rovanemellä sisäradalta kärkipäähän, mutta jatkaa kuitenkin ajallisesti lähellä ennätyskuntoaan. Nopea avaaja teki viime kauden voittostarteissaan loistotyötä. 10 Tiia Tempest nappasi Rovaniemen 3100 metrillä kakkosrahat ulkokautta kirimällä ja hävisi vain yhdelle lahjakkuudelle. Mailin matka ei ole tähänastisen perusteella etu, mutta annetaan nousukuntoiselle tammalle yllätyssauma etenkin ylivauhtiseen lähtöön.

 

Lähtö 5, Toto4-2 - A: 3 B: 5,4,8,2,7,1

3 Pharaon Face on sopivan näköisessä tehtävässä selvä ykkössuosikki, vaikka viimeisin suoritus ei kuulu hevosen parhaaseen meriittilistaan. Ruuna taipui Kajaanissa tätä paljon tasokkaammassa lähdössä sisäradalta varhain, mikä menee tässä vaiheessa kuukauden tauon piikkiin. Edellisessä kilpailussa 4 Capitol Hill piti reilusti alle 10-vauhdissa kiinni keulapaikasta ja ylsikin hieman parempaan suoritukseen, mutta sen viimeisen Bodenin kilpailu oli täysi limbo. Ruuna ei tehnyt toisesta ulkoa kiripuolikkaalla yhtään mitään, ja tuon kilpailun valossa sillä tuskin ajetaan tässä alusta asti hampaat irvessä. Pharaon Facelle avautuu täten loistopaikka keulakontrolliin.

 

5 Baretta Boko teki Rovaniemellä kauden selvästi parhaan suorituksensa ja piti harvassa porukassa neljänneksi. Maili ei ole vahvan runttaajan paras matka, ja tasaisen kova matkavauhti olisi voiton kannalta plussaa. Kari Alapekkala saattaa pitää itse huolen vauhdinpidosta, jos suosikki pääsee nopeasti keulapaikalle määräämään tahdin. Capitol Hill on Bodenin epäonnistumisesta huolimatta lähdön kolmoshevonen ja täysin mahdollinen voittaja. Torniossa alkurynnistykseen kului paljon ruutia, ja ruuna olisi luultavasti voittanut lähdön normaalilla matkavauhdilla. 8 Quartam de Caelo ei saanut viimeksi kirivaiheessa kovin helppoja väyliä, mutta varoja ei näyttänyt olevan kovan avauskierroksen jälkeen paljoa. Suoritusvarma ruuna pystyy tässä totoon, jos juoksu menee kasiradalta sujuvasti. 2 Radical Way teki huhtikuussa Rovaniemellä lupaavan esityksen, mutta kaksi tuoreinta suoritusta olivat tasapaksuja. Nopea avaaja saa tässä tarkan juoksun ja voi seurailla hyvänä päivänä kärjen tuntumaan.

 

Lähtö 6, Toto4-3 - A: 2,1,5 B: 8,6,3,10,4,11,9

2 Aavan Superi on voittosummaansa nähden hyvin sarjassa sisällä ja starttaa loistopaikalta suosikkina. Ruuna olisi saanut Oulussa pikkurahaa ilman maalisuoran alun laukkaa, ja vastus oli tuossa lähdössä selvästi tämänkertaista tasokkaampi. Myös edellinen lähtö oli 75-sarja, ja Aavan Superi seuraili toisesta ulkoa viidenneksi uusilla ennätyslukemillaan. Nopea avaaja pystyy johtamaan maililla alusta loppuun. 1 Tarun Tuhkimo kesti Rovaniemellä 25-lopetuksessa kolmanneksi ja meni tätä sarjamääritystä ajatellen täsmälleen oikean loppuajan. Tamma jatkaa 10-vuotiaana elämänsä iskussa ja on sisäradalta pelihevosia, vaikka lähtönopeudesta ei löydy kunnon näyttöjä.

 

5 Tuurin Toive on oikein tasavauhtinen hevonen, ja mailin matka voi olla sille liian lyhyt. Ruuna käynnistyi viimeksi sisäkaistalta verkkaisesti ja teki kovavauhtisella päätöskierroksella sisäradan syövereistä voitavansa. Keskeltä rataa liikkeelle pääseminen voi onnistua paremmin, ja ruunalla voi ajaa mailin alusta loppuun täysiä. B-ryhmästä löytyy paljon laukkaherkkiä, mutta kohtalaisen pystyviä hevosia. 8 Caro on kulkenut viime aikoina alusta loppuun ravia, mikä on aiemmin solkenaan laukkailleen hevosen kohdalla iso muutos. Viime kerran tehtävä pitkältä pakilta lumisateessa oli totosijojen osalta liian vaikea. Nyt kasirata on suurin ongelma. 6 Maksi-Onni ja 3 Tupenrapina pystyvät pitkästi alle 30-tulokseen, mutta molemmilla on ollut laukka herkässä.

 

Lähtö 7, Toto4-4, Troikka - A: 1 B: 10,2,4,5,11,7,6,9,12

1 Rapid Leader on lähdön kovimmilla meriiteillä varustettu hevonen ja selkeä suosikki, vaikka viimeksi potku ei riittänyt keulahevosen rinnalta perille saakka. Ruuna palasi tuohon starttiin pieneltä tauolta ja jatkaa nyt kuukauden starttivälillä. Kunto tuskin on vielä parhaassa terässä, mutta voitto tuskin edellyttää tässä huippusuoritusta. Suora keulapaikan pitäminen yllättäisi, mutta tuskin Rapid Leader alussa muiden jalkoihin jää. 10 Execute kiri Rovaniemellä hankalistakiihtyvällä tahdilla maaliin ja nappaa pian ensimmäisen totosijan uudessa kotimaassaan. Edelliskerran heikko sijoitus selittyy pussituksella. Kunto riittää kärkitaistoon, jos juoksunkulku ei mene takarivistä liian vaikeaksi.

 

2 Rising Star Boy ei yltänyt Rovaniemellä aivan samalle tasolle kuin Execute, mutta hevoselta nähtiin edellisissä starteissa parempia suorituksia. Ori nousi viime Laivakankaan vierailullaan lähtölaukan jälkeen kakkoseksi ja kulki seuraavaksi Umeåssa uusia ennätysvauhteja. Asemat suosivat nopeaa avaajaa, mutta kaasu voi hirttää kiinni jos vauhti menee ensi metreillä tosi kovaksi. 4 Bold Choice voitti Bodenissa sopivan lähdön kolmannesta sisältä saatuaan nappijuoksun kolmannessa sisällä. Ruuna rullasi päätössatasella kolmatta pitkin varmaan voittoon, mutta kovin paljoa varaa ei tainnut jäädä. Tämän lähdön voittaminen vaatii hieman enemmän.

 

Lähtö 8 - A: 1,7,4 B: 9,6,8,5,2,3

Montén SM-karsinnan A-kolmikko kohtasi vajaat kaksi viikkoa sitten Oulussa ja saapui maaliin hevosenmitan sisällä toisistaan. Keulaan alle 10-vauhtia töötännyt 7 Perfect Reverie veti avaustuhannen 13-vauhtia, mutta kesti päänmitan voittoon ennen koko matkan kakkossijalla juossutta numeroa 4 Quiet Leader. Edellisistä alle hevosenmitan päähän jäänyt 1 Handsome Knight saa parhaan lähtöpaikan turvin suosikin aseman, mutta vain nimellisen sellaisen. Perfect Reverie ottanee jälleen porukan komentoonsa ja vetää vireystilastaan riippuen rauhallista tai reipasta tahtia. Muusta porukasta erottuu 9 Better Boost, joka voitti keväällä Laivakankaalla montéssa. Suosikkitrion lyöminen vaatii selvästi kovempia vauhteja, ja ruunan kunto on viime startin täydellisen epäonnistumisen jälkeen arvoitus.

 

Lähtö 9, Troikka - A: 5,4 B: 9,12,8,2,6,10,11,7

5 Bea Conchita juuttui Oulussa alkumatkaksi kolmoskaistalle, yritti jatkossa keulaan ja taipui aikeen epäonnistuttua johtohevosen ulkopuolelta varhain. Tamman juoksuhalut ovat ennenkin katkenneet nopeasti liian kuluttavaksi muodostuneilla reissuilla. Nopea avaaja on tässä ykkössuosikki keulaan ja sitä kautta koko lähdön voittoon. Vastus kevenee viime kerrasta, ja Bodenin laukanpaikkauksen perusteella Bea Conchita jatkaa elämänsä parhaassa iskussa.

 

4 Garland Star sai Oulussa juoksupaikan kolmannesta ulkoa ja nousi ulkokautta kirimällä niukasti totoon. Suoritus vahvisti hevosen jatkavan kunnossa parin laukkakilpailun jälkeen. Ruuna kohtaa nyt hieman helpomman vastuksen ja saanee juoksupaikan lähempää kärkeä.  9 Platinum Pete otti Kajaanissa lähtölaukan ja keskeytti jatkossa. Myös edellisen kilpailun pilasi laukka, ja hevosen kunto on hieman hämärän peitossa lupaavan kevätkauden avauksen jälkeen. Platinum Pete teki tuolloin väkevän suorituksen toiselta ilman vetoapua ja hävisi vain lahjakkaalla Mas Capacitylle.

 

12 She Will Be ja 8 Furman Web rankataan heikoista lähtökuopista huolimatta aikaisin. Molempien viime ehjän startin suoritustaso riittäisi tässä porukassa pitkälle. Nelivuotiaaksi varttunut She Will Be sai Rovaniemellä huonoja selkiä eteensä oikeastaan koko matkaksi ja nousi ulkokautta kirimällä kakkoseksi. Tammalta on lupa odottaa selkeää sarjanousua tämän kesän aikana. Furman Web ei puolestaan suuremmin vakuuttanut Oulun nelossijassaan saatuaan tarkan imujuoksun sisäradalla, mutta suoritus oli joka tapauksessa hevosen kauden paras. Nopea avaaja pystyy selvittämään eturivin uloimman lähtöpaikan. 2 Samuel von Bentz teki toissa kerralla kelpo suorituksen keulan rinnalta, mutta viimeksi loppumatka oli tasapaksu aikaisen keulaan etenemisen jälkeen. Maili saattaa sopia ruunalle 3100 metriä paremmin.

 

Lähtö 10 - A: 4 B: 3,6,12,2,8,1,11,7,9

4 Fifth Avenue Vice eteni Bodenissa aikaisin keulaan, sai lyhyen väliprässin ja laukkasi maalisuoralle tultaessa kärkitaistosta. Mistään varman voiton palamisesta ei ollut kyse, mutta kyllä ruunalla oli jäljellä paukkuja ulkoa kirineille vastaamiseen. Myös edellisen kilpailun pilasi laukka, kun Fifth Avenue Vice sortui kiellettylle askellajille kesken kiivaan keulataiston. Ruuna nappasi kauden avauskilpailussaan kakkossijan huippulahjakkaan Mas Champin peesissä ja olisi voittanut tuon päivän suorituksella monta muuta tämäntasoista porukkaa. Suosikilla on ravin sujuessa loistosauma napata kauden avausvoitto.

 

3 Stargazer Lily matkasi uran avauskilpailussaan keulahevosen kannassa ja jäi mehut pullossa pussiin. Helmikuussa oli uran avausvoiton vuoro, kun kärkiporukassa matkannut tamma puristi 17-vauhtisella kirikierroksella niukasti ykköseksi. Joonas Oikaraisen suojatilla on vielä paljon parannuspotentiaalia, ja tamma on näistä asemista vahvasti pelihevosia. 6 Dee Storm teki Kajaanissa kolmannesta ulkoa uransa parhaan suorituksen ja meni uudet ennätyslukemat, vaikka ei saanut maalisuoralla kunnollisia kiriväyliä. Orin alkukausi on ollut varovaisen lupaava, ja nyt viivalla on totosijoja ajatellen sopiva vastus. Lähtönopeus riittää kutosradan selvittämiseen. 12 Galileo Star jäi viime Oulun startissaan vaille kiritilaa, mutta kovin paljon paukkuja ei jäänyt varastoon. Nopea avaaja kärsii asemistaan.

 

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]

T4-vihjesysteemit (35/210 riviä)

5,6,1,3,10 (9,12)

3 Pharaon Face (5,4)

2,1,5,8,6,3,10 (4,11)

1 + 10,2,4,5,11 (7,6)

Troikka L9:

5

4,9,12,8,2

4,9,12,8,2

20 riviä

 

Troikka L7:

1

10,2,4,5,11

10,2,4,5,11

20 riviä

 

Puheenjohtaja

Markku Sadinmaa 
040 740 1107

 

Nuorisovastaava

Katja Blomberg
040 538 8943

Ratamestarit

Hannu Keskitalo 
040 687 2299

Martti Jänkälä 
0400 396 478

Länsi-Lapin Hevosystävät ry

Laivakankaan ravirata
Valtatie 961
95440 TORNIO

Puh. 0400 246 015
Sähköposti: info@laivakangas.fi