Tulosta

Pelivihjeet

Lähtö 1 - A: 6,9,11 B: 8,5,3,7,1,12,15,2

 

Päivän avauslähtö näyttää hyvin samanlaiselta kuin viime raveissa, paitsi että nyt mukana on muutama pitkän takamatkan haastaja. 6 Suvimyrsky Ram ei saanut toissa kerralla ajoissa vapaata keulan takaa, mutta viimeksi mitään ei jätetty sattuman varaan, ja lahjakas viisivuotias marssi keulahevosen rinnalta voittoon. Kiripuolikas tultiin vain 40-vauhtia, mutta ei ruuna missään nimessä ollut maalissa poikki. Lisää parannusta lienee luvassa.

 

9 Kuurankurvauson varmistumaan päin, mikä näkyy myös hevosen menestyksessä. Ruuna antoi viimeksi johtopaikan pois voittajalle, eikä kyennyt haastamaan tätä lopussa, mutta saa suorituksestaan pienet kehut. Samanlainen 32-vauhtinen päätöskierros riittäisi tässäkin korkealle. 11 Tåga Odin matkasi Bodenin startissa viiden hevosen pääporukassa viimeisenä ja ohitti maalisuoralla kaksi vastustajaa. Tupsujalka on jo päihittänyt kotimaisia kilpakumppaneitaan ja parantanee starttien myötä lisää. 8 Hilpukka ei ollut viime Laivakankaan raveissa lainkaan juoksutuulella ja pomppi itsensä ulos jo avauspuolikkaan aikana. Edelliskerran voitossa nopea keulaan pääseminen auttoi koko matkan ravaamisen kanssa, mutta nyt riskit ovat suuret heti alussa.


Lähtö 2 - A: 2 B: 1,5,8,6,7,9,3,4

 

2 Sannu Mustang avasi uransa vakuuttavalla keulavoitolla ja jatkaa toisessa kilpailussaan suursuosikkina. Tamma mutkitteli Oulussa sekä lähtötilanteessa että maalisuoralla, mutta spurttasi päätössatasen keulasta oikein terävällä tyylillä ja vaikuttaa selvästi tavallista lahjakkaammalta aloittelijalta. Keulajuoksuun ja voittoon on taas isot saumat. 1 I Am Your Dream matkasi Bodenissa kolmannessa ulkona, ja Vesa Jokiniemi odotteli rauhassa maalisuoran alkuun ennen kirikäskyn antamista. Kärki oli jo hieman karannut, mutta tamma vaihtoi rytmiään hyvin ja suoritti pari ohitusta. Nyt asemat ovat otolliset reissuun suosikin peesissä ja sitä kautta vähintään kaksariin.

 

5 Nemea Geisir matkasi viimeksi Nuorten Sarjassa kolmannessa sisällä ja yritti parannella lopussa ulkokautta, mutta kärkihevoset olivat liian kovia. Tamma jatkaa kehittymistään startti startilta, ja sen viime kilpailussa osoittama kunto riittää tässä tehtävässä totoon. 8 Cube Harry on melkoinen murheenkryyni, jonka menestyskulku alkaa heti kun Mika Jauhola saa hevosen ravivarmaksi. Ruuna on kulkenut viime kilpailuissa kovempaa kuin oikeastaan kukaan tässä porukassa, mutta laukat syövät palkintorahoja liian usein.

Lähtö 3 - A: 7,11,9 B: 6,1,3,12,5,2

 

Lapin montétykki Tromb Access loistaa poissaolollaan, mutta viivalla on muutama lajin läpikotaisin taitava osallistuja. Niistä 7 Wish Upon A Black saa ykkösvihjeen, vaikka voitot ovat tipahtaneet sen taulusta kokonaan pois. Ruuna starttasi viimeksi Winter Monté Meetingin finaalissa, eikä yksinkertaisesti riittänyt kärkeen, mutta se olikin odotettua tätä selvästi kovemmassa porukassa. Suosikin kunto on parin kuukauden paussilta pieni arvoitus, mutta sen parhaat näytöt montélähdöissä ovat tähän porukkaan peilattuna huippuluokkaa.

11 Titane Nordique sai viime startistaan raskaan tipsimerkinnän, kun ruuna nousi ensimmäisen kurvin laukan jälkeen kakkoseksi, mutta hylättiin maaliintulon jälkeen. Voimamies teki myös edellisessä montélähdössään vahvan laukanpaikkauksen ja kuuluu tässä ehdottomasti pelihevosiin. 9 Forastero nousi viime Bodenin startissaan kolmannesta ulkoa kiriin 500 jäljellä, muttei juurikaan ohitellut, kun keulahevoset lisäsivät samalla tuntuvasti koksia uuniin. Ruunan kunto on pysynyt tuon suorituksen perusteella vakaana, ja se riittää tässä porukassa voittomatsiin saakka.

 

Lähtö 4, Toto4-1 - A: 3 B: 4,1,8,7,13,14,2,16,9


3 Kojamo on vauhdeiltaan merkittävästi voittosummaansa parempi, mutta raviongelmat ovat varjostaneet menoa läpi uran. Tältä keväältä on plakkarissa kaksi ehjää suoritusta, ja molemmat päättyivät vakuuttavaan voittoon. Jukka-Pekka Niskasen mukaan suosikki ravasi Tornion voittostartissa paremmin kuin viimeksi Oulussa, jossa se oli matkan aikana hieman rauhaton. Molemmissa voitoissa jäi varaa, ja Kojamo on ehjällä suorituksella lähellä voittoa tässäkin porukassa.

4 Kuuraparta on tehnyt tämän kauden puolella pelkästään plusmerkkisiä suorituksia, vaikkakin laukka on ollut usein pinnassa. Viimeksi tempo oli tasaisen reipasta läpi matkan, ja tasaisesti hevosia ohitellut Kuuraparta nujersi viimeisen vastustajan päätössatasella varmoin ottein. 1 Perhon Liito palasi viimeksi tauolta, jäi keulahevosen rinnalle ja meni lopun taipumisesta huolimatta ennätyksensä. Ruuna on parantanut oikeastaan joka starttiin ja kuuluu loistoasemista aikaisin peleihin.

 

8 Tupenrapina laukkasi viimeksi kesken kiriinlähdön ja jäi edelliskerralla sisäradalle pussiin. Ruuna jatkaa tauluaan parempana ja voi saada nopeana avaajana aivan nappijuoksun. 7 Metsärinteen Sisu ei ollut Oulussa lainkaan parhaimmillaan ja otti jo alkumatkasta pari laukkaa. Edellisen startin suoritus oli uran paras, eikä ruunaa ole syytä unohtaa pelikupongeilta kokonaan.

Lähtö 5, Toto4-2 - A: 8,6 B: 5,1,12,2,4,3,9,7,11,10

 

Hyvätasoinen lähtö, jossa on mukana Lapin kovakuntoisimpia hevosia 10 000 euron voittosumman molemmin puolin. 8 Impress It ja 6 Full Pull ovat saaneet hieman vaikeat lähtöasemat, mutta molempien lähtönopeus riittää keulataistoon ulkoakin. Maililla moni muukin satsaa alkuun hyvien asemien toivossa, ja tästä lähdöstä voi hyvin tulla rajusti ylivauhtinen. Molemmilla A-hevosilla on alla vakuuttavat keulavoitot ylikovan matkavauhdin jälkeen, ja nuo kuntonäytöt ovat selvästi porukan parhaat.

 

5 Sunday’s Robertta avaa riittävän kovaa vastatakseen A-kaksikolle, mutta sillä taktiikalla luvassa on hikinen työpäivä. Tamma teki voittostartissaan tosi hyvän esityksen, muttei innostunut viimeksi kirimään vaikeista asemista juuri lainkaan. Harstadissa tätä selvästi helpomman porukan voittanut 1 Ocu tuskin osallistuu keulamatsiin, mutta sisäradan lähtöpaikka on oletetussa vauhtijuoksussa joka tapauksessa etu. Ori puskee aina kirinsä vahvasti perille saakka ja on ensimmäisten joukossa rankaisemassa, jos suosikkikaksikko voimistelee toisiaan vastaan jo matkan aikana.

 

Lähtö 6, Toto4-3 - A: 6,9 B: 4,11,10,8,12,2,3,5,7,1

 

6 Inatt Boko jatkaa tappiottomana kahden kilpailun jälkeen ja kohtaa nyt selvästi aiempaa kovemman vastuksen. Viimeisin ykkösija irtosi neljännestä ulkoa vakuuttavalla kirillä, ja talviradalla syntyneeseen 18,5-aikaan jäi selvästi varaa. Alla on taukoa, mutta sillä ei ole tämän valmennuskaksikon kohdalla suurta merkitystä. Vastustajista 9 Amanda Rose jatkaa niin hienossa iskussa, että Inatt Bokon täytyy olla heti terävänä. Tamman viime voitot tototasolla tulivat keulajuoksuilla, ja takarivin paikka on ilman muuta miinus. Kokkolan paikallisravien suoritus osoitti, että Amanda Rose pystyy kirimään takaakin kärkeen, kun se napsautti kolmannesta ulkoa voittoisan 700 metrin kirin. Vastus oli toki selvästi tämänkertaista helpompi.

 

4 More Than You Want teki pitkään tasaisen vahvaa työtä, mutta viime startissa tuli yllättäen kaksi laukkaa. Tuota kilpailua edelsi yksi poisjäänti, ja tämänhetkinen iskukyky on pieni arvoitus. Ruuna pystyy hyvänä päivänään pitkään kiriin. 11 My Bikini Workout palasi Kajaanissa tauolta iskussa ja kiitti kuskia nappireissusta lipumalla maalisuoralla eleettä kärkeen. Tehtävä on nyt jo lähtöpaikan vuoksi vaikeampi, mutta jonkinlaista parannusta lienee luvassa. 10 Amazing Cruise on hyötynyt kahdessa viime startissa kenkien riisumisesta ja pystynyt nostamaan selvästi suoritustasoaan. Lähtöasemat paranevat nyt hieman, eikä alkuun tarvitse satsata nyt ollenkaan.

Lähtö 7, Toto4-4, Troikka - A: 9 B: 7,6,4,2,3,5,8

 

Päivän kohokohta on numeron 9 Elian Web paluu kilparadoille vajaan vuoden tauon jälkeen. Kauden avaus viivästyi terveysongelmien vuoksi, mutta superruunan pitäisi olla nyt terve ja valmis jatkamaan menestyskulkuaan. Elian Web jäi viimeksi St. Michelissä pussiin ja teki tätä ennen väkevät suoritukset Suur-Hollolan välierässä sekä finaalissa. Vastus on kauden avauksessa monta luokkaa normaalia helpompi, ja takarivi lienee vain pieni este voitolle. Näin hyvän hevosen kanssa ei tulla puolikuntoisena viivalle, eikä Elian Webin tarvitse esittää voiton eteen läheskään parastaan.

 

John Östmanin tallin kaksikko 7 Gilmour – 6 Fantoccini on käynyt harjaamassa Laivakankaan avoimia maileja ennenkin, mutta viivalla ei toki ole ollut Elian Webin kaltaista tykkiä. Etenkin Gilmour avaa auton takaa kovaa ja hakee viime Tornion visiitin tapaan keulajuoksua. Sille paikalle on kuitenkin monta muutakin ehdokasta. 4 Camelot Sisu on ehkä parempi selästä, mutta lähtee joka tapauksessa tarpeeksi kovaa asemien saamiseksi. Kuusivuotias meni Bodenissa volttiennätyksessä ja jäi edelliskerralla takarivistä liian vaikeisiin asemiin aivan kärkisijoja ajatellen. 2 October Kronos ei voinut viime mailin kilpailussaan Gilmourille mitään, mutta ei esitys jäänyt paljoa huonommaksi. Näistä asemista totosija vaikuttaa todennäköiseltä.

 

Lähtö 8 - A: 10,5 B: 3,11,6,8,4,12,1,9

 

10 King Casper eteni viimeksi kirilenkin alussa keulahevosen kimppuun ja voitti vakuuttavaan tyyliin. Ruunan voittosummassa on edelleen rutkasti ilmaa, mutta vastus on nyt hieman viime kertaa kovempi ja lähtöpaikka heikkenee. 5 Joana’s Roadrunner voitti Oulussa uransa parhaalla suorituksella, vaikkakin juoksu meni täysin nappiin, kun Petteri Joki sai odottaa toisessa ulkoa kiriinlähtöä maalisuoran alkuun saakka. Ruuna jatkaa ennätyskunnossa ja on sopivalla reissulla kärkihevosia.

 

3 Circle Star kamppaili viimeksi maililla keulasta kakkoseksi ja teki nousukuntoisen suorituksen. Nopea avaaja jää usein höyryämään vapaalla radalla, mikä epäilyttää hieman 2100 metrin matkalla. Kunto on silti porukan parhaimmistoa. Viimeksi laukkaan pilannut 11 Outfield Olga teki edellisissä starteissa hyvät suoritukset keulan rinnalta ja on edelleen varottava. 6 Foxlander oli viime kilpailussaan selvästi poissa tolaltaan ja jäikin seuraavasta startista pois. Ruuna teki viime voittostartissaan oikein hyvän esityksen ja on vastaavana tässä mukana kärkikahinoissa.

 

Lähtö 9, Troikka - A: 5,1,11 B: 7,14,8,9,2,15,12,13,3

 

Troikkakohteena ajettavassa viidentoista hevosen ryhmässä lähtöpaikat on jaettu voittosummien mukaan, ja lähtö näyttää pelillisesti mielenkiintoiselta. 5 Mad Man Blues ei yltänyt viimeksi maililla aivan kärkeen, mutta saa suorituksestaan puhtaat paperit. Edellisen startin perusteella pidemmät matkat ovat enemmän ruunan mieleen. Lähtönopeus riittää keulataistoon, mutta sisäpuolelta avaava 1 The Chief Of Rome saattaa olla johtojuoksun esteenä. Se pääsi viimeksi vaikeista lähtöasemista kolmanteen sisälle ja eteni kirivaiheessa kolmannen kautta varmaan voittoon. Viivalla on nyt paljon enemmän tienanneita, mutta lähtöasemat ovat Markku Rannan ajokin puolella.

 

11 Decamerone jatkaa kunnossa parista heikommasta sijoituksesta huolimatta. Viime startti oli 76-sarja, ja rahasijalle kiriminen vaati kelpo suorituksen. 7 Chicotte Chic kulki viimeksi hyvin laukan jälkeen ja on tehnyt ilman kenkiä muutenkin hyvää työtä. Lähtönopeus ei ole porukan parhaita, ja juoksu voi mennä pahimmillaan tosi raskaaksi. 14 Bessie Bliss starttaa surkeista asemista, mutta tamman pätkänopeus riittää kirivaiheessa pitkälle. Tamma jäi kahdessa viime startissa kuolemanpaikalle, mikä ei ole sille lainkaan mieleinen paikka. Viime kerran nelossijalle kestäminen kertoi nousukunnosta.

 

Lähtö 10 - A: 1 B: 4,5,6,8

 

1 Punta-Pate palasi viime starttiin pieneltä huililta sekä harjoitusraveissa vierailun jälkeen, ja tuloksena oli vakuuttava keulavoitto uusilla ennätyslukemilla. Ori pitänee tässä sisäradalta keulat, minkä jälkeen Jukka-Pekka Niskanen saa säädellä vauhdin mieleisekseen. 4 Petroli juoksi Kajaanin vauhtimaililla kolmannessa sisällä ja nappasi rahasijan uusilla ennätyslukemillaan. Kuntonäyttö oli etenkin tauko huomioituna oikein hyvä, mutta Punta-Paten päihittäminen sen ulkopuolelta olisi silti yllätys. 5 Tarun Tykki aloitti kautensa laukkojen merkeissä, mutta Rovaniemellä ravi maistui ja tuloksena oli kakkossija reipasvauhtisessa lähdössä. Voitto vaatii isoa parannusta, mutta himmeä mitalisija ei.

 

Lähtö 11, Troikka - A: 1,4,9 B: 2,12,11,10,5,6,8

 

Päivän päättävä troikkakohde on tasoltaan matala, ja oikean yhdistelmän tietäville voi olla luvassa isoa setelirahaa. Pieneksi ideaksi nousee ylisarjasta huolimatta 1 I Believe You, joka teki viimeksi sekä sijoitustaan että aikaansa paremman suorituksen. Kuudennessa ulkona juossut tamma kärsi hitaasta matkavauhdista ja tuli kaiken lisäksi tuupatuksi neljännelle heti kirinsä alussa. Viimeiset 600 metriä sujuivat kuitenkin 15,3-vauhtia, ja esitys oli viisivuotiaan uran selvästi paras. Laukkariski on edelleen merkittävä, mutta ravilla tiedossa on juoksu kärkiporukassa.

 

4 Dancing Foe ei pystynyt viimeksi takapareista merkittäviin parannuksiin, mutta nyt asemat ovat paremmat ja tiedossa voi olla voittostartin tapaan keulajuoksu. Uusi kuski voi saada tammasta lisää tehoja irti. 9 Global Trigger kohtasi viimeksi tätä selvästi kovemman vastuksen ja teki tasaisen suorituksen. Tamma on jo nyt ennätysiskussa ja pystyy tässä jo samanlaisella suorituksella korkealle.

 

Troikkavihje L11: 1 – 4,9,2,12,11,10 – 4,9,2,12,11,10 – 30 riviä

 

Troikka, lähtö 7:

9

7,6

7,6,4,2,3,5,8

12 riviä

Troikka, lähtö 9:

5,1,11

5,1,11

5,1,11,7,14,8

24 riviä

T4-vihjesysteemit (20/80 riviä)

3,4,1,8,7 (13,14)

8,6 + 5,1,12,2,4,3 (9,7)

6,9 (4,11)

9 Elian Web (7,6)

 

 

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]

 

Ravipelaaminen | TotoLaivakankaan ravien pelivihjeetJuoksunselosuksetMidnight CupLady CupKartta LaivakangasRavipaketit yrityksilleLaivakankaan katsomoravintola PurjeValokuvagalleria | Laivakangas | Tornion RavitLaivakankaan nuorisotoiminta | Tornion Ravinuoret

Our website is protected by DMC Firewall!