Tulosta

Pelivihjeet

Lähtö 1 - A: 12 B: 2,13,15,5,9,7,11

 

12 Aavan Tuuli starttaa rahojensa puolesta sopivassa sarjassa ja jatkaa viime voittostartin perusteella hyvässä kunnossa. Tamma sai Oulussa sujuvan juoksun toisessa ulkona ja eteni maalisuoralla varmoin ottein ykköseksi. Nopea avaaja voi päästä tälläkin kertaa pujottelemaan aikaisin kärjen tuntumaan.

 

2 Shamaanitar pyrkii paalulta pakomatkalle ja voi viime startin perusteella onnistua aikeessa. Tamma juoksi tuolloin kuolemanpaikalla ja hävisi Aavan Tuulelle niukasti. 13 Sissi Sirkiä nappasi viimeksi kauden avausvoiton niukalla marginaalilla ja jatkaa tasaisessa vireessä. Takaa on luvassa hyvää vetoapua muilta suosikeilta. 15 Kumiukko tyytyi seurailemaan Härmässä, mutta meni kuitenkin ennätyksensä ja on alkanut hieman varmistumaan viime aikoina. Edellisestä startista tuli kolmossija keulahevosen rinnalta. Pakkia on paljon, mutta harvassa porukassa eteneminen voi tapahtua yllättävän sujuvasti.

 

 

Lähtö 2 - A: 8 B: 7,10,1,9,2,3,4,12

 

8 Surprise Leader juoksi Teivon Kriterium-kokeessa kuolemanpaikalla ja tuli 11-lopetuksessa hyvin perille kakkossijansa pitäen ja vain tallikaverilleen häviten. Matkavauhti oli maltillista, mutta suoritus oli joka tapauksessa näihin hevosiin verrattuna lähestulkoon ylivoimainen. Kehittyvän oloinen ruuna on kasiradaltakin selvä suosikki.

 

Haastajalauma on etenkin kärkipään osalta tasainen. 7 More Than You Want sai viime voitossaan sujuvan juoksun, mutta nyt ulkona oleva lähtöpaikka voi tietää ongelmia. Viime kuntonäyttö on tähän porukkaan käypää valuuttaa. 10 Rover Broline meni viimeksi koko matkan ravia, ja tuloksena oli heti voitto. Tamma pystyy parantamaan vielä ajallisesti, ja siihen on tässä tehtävässä myös tarvetta. 1 Cube Harry paikkasi viimeksi ensimmäisen kurvin laukkansa hyvin, mutta nyt mahdollinen hyppy sisäradalta menee herkästi pitkäksi. Kunto riittää tototaistoon.

 

 

Lähtö 3 - A: 12,6,9,1 B: 2,7,3,10,8

 

12 Mickes Sisurankataan montélähdön kärkeen hieman arvaamallakin. Ruunaa ratsastaa Ruotsissa loistavasti menestynyt Jenny Engfors, ja loppukesän starttien perusteella kunto riittää tässä pitkälle. Suomen puolelle tuskin lähdetään ajamaan montéa kokeilumielellä. 6 Amazone d’Inverne nappasi Oulun välistartista arvokkaan kolmossijan 76-tasolla ja jatkaa hyvässä iskussa. Monté sopii tammalle hyvin, ja nopea avaaja saanee sopivan selkäreissun kärkihevosten tuntumassa.

 

9 Gentle Tooma hävisi viimeksi vain ylivoimaiselle ja on vastaavana selkeä totoehdokas tässäkin. Ruuna palasi viime starttiin tauolta ja saattaa parantaa otteitaan hieman. 1 Zoltan Kemp tykkää mennä keulassa tasaisen reipasta ja on menestynyt sillä taktiikalla usein. Suoritustaso on parin kuukauden tauolta pieni arvoitus.

 

 

Lähtö 4, Toto4-1 - A: 1,10,4 B: 7,2,12,3,6,5,11,9

 

1 Smooth Criminal ei riittänyt viimeksi tätä kovemmassa lähdössä sisäratajuoksusta huolimatta kätkeen, mutta vastaavanlainen jälki voi olla tässä tarpeeksi hyvää. Edelliskerralla Torniossa vastus oli suunnilleen tätä tasoa, ja nappijuoksun saanut ruuna kiri maalisuoralla keulavoittajan kupeelle. 10 Caraway Runner puski viimeksi kolmannen kautta varmaan voittoon ja paransi lyhyellä starttivälillä selvästi. Kunto voi olla edelleen nousussa, mutta viivalla on hieman viime kertaa tasokkaampi vastus.

 

4 Sort Of Sorrow palasi Porissa tauolta, eikä saanut maalisuoralla rintaman takaa kunnon mahdollisuutta. Hieman tasatahtinen hevonen ei ole parhaimmillaan kuumimmilla kesäkeleillä, mutta tauoltapaluun perusteella voittokantaan paluu voi tapahtua jo tässä. 7 Bessie Bliss piti viimeksi Smooth Criminalin takanaan ja saattaa päästä tässäkin keulaan, mutta se taitaa vähintään maksaa viime kertaa enemmän. 2 Crown Ecus on nouseva tamma, mutta viime suoritus jätti paljon parantamisen varaa. Vapaa rata sopii vahvalle hevoselle.

 

 

Lähtö 5, Toto4-2 - A: 4,6 B: 2,3,9,7,1,12,10,11,5

 

4 Mr Money Maker kohtasi viimeksi Triplatonni-raveissa monta nousevaa hevosta ja eteni kovavauhtisessa juoksussa hyvin kolmanneksi. Ori on esiintynyt tauon jälkeen nousujohteisesti. Keulaan tuskin on asiaa, mutta se voi olla pelkästään hyvä, sillä eturivistä löytyy monta nopeaa avaajaa. 6 Impress It on yksi niistä, mutta keulaan pääseminen voi maksaa tässä paljon. Alla on kirivoitto viidennestä ulkoa, ja tätä ennen ruuna taipui kurakelillä keulasta.

 

2 Blueray Savoy taipui viimeksi keulajuoksun jälkeen ja on sen vuoksi pieni arvoitus, mutta aiemmat esitykset olivat järjestäen positiivisia. Toissa startin pilasi pussitus. Nopea avaaja osaa tulla myös selkäjuoksulla, ja kakkosradalta on aineksia nappijuoksuun. 3 Full Pull kohtaa hieman aiempaa kovemman vastuksen, mutta riittää oikeana päivänään näitäkin hevosia vastaan. Ruuna on yksi eturivin nopeista ja painaa usein kohti keulaa kuskin taktiikoista välittämättä.

 

 

Lähtö 6, Toto4-3 - A: 11,13 B: 8,6,10,2,3,9

 

11 Helmen Vili iskee juoksuradalta heti kohti kahta vajaata etupaalua ja saattaa edetä jo avauspuolikkaan aikana kärkiporukkaan. Ruuna ei viihtynyt Oulun kovassa vauhdissa ja luovutti Teivon montéstartissa päätössatasella, mutta mailin matkalla motivaatio voi riittää maaliin saakka.

 

13 Koskelan Akseli teki Kirppu-ajossa loistosuorituksen, mutta on suljetulta lähtöpaikalta alussa hieman ongelmissa. Jos väylät kohti kärkeä löytyvät sujuvasti, pystyy ehtii kovakirinen ruuna mailillakin kärkitaistoon.8 Pauskeri avaa niin ikään kovaa ja hyötyy juostavasta matkasta. Voittaminen on ollut vaikeaa jo jonkin aikaa, mutta sopivan lyhyellä kirillä siihen on täydet mahdollisuudet. 6 Villihuuma ei riittänyt Oulun kovassa lähdössä parempaan, eikä tehtävä ole tässäkään ikävän sarjamäärityksen vuoksi mieluisa. Sisäradan lähtöpaikka voi tietää nappijuoksua ja jopa totosijaa.

 

 

Lähtö 7, Toto4-4 - A: 3,1 B: 2,10,9,6,4,5

 

3 Proud Leadervoitti Ylivieskan 3100 metrin lähdön vakuuttavalla kirillä ja jatkaa nousussa tauon jälkeen.  Ori menestyi viime kaudella tätä kovemmissakin porukoissa ja pystyy menestymään keulasta tai toisten takaa. Johtopaikalle tähtäävä 1 Hayai Chikara palasi Rovaniemen starttiin tauolta ja kiri 11-lopetuksessa vakuuttavasti kärkeen. Ruuna ei ole tasavarma suorittaja, mutta tuskin vire on muuttunut viime startista merkittävästi.

 

2 Lady Zappa on juossut Ruotsin puolella valtaosin tätä kovemmissa porukoissa, mutta on Suomen puolellakin vastassa muutama aika kova. Tamma saanee kakkosradalta sujuvan selkäjuoksun. 10 Tarabuso Jet kiri viimeksi alle 12-vauhtia perille ja oli oikein hyvä, vaikka kärkipari jäi tavoittamatta. Ruuna on takarivistä jälleen muiden armoilla, ellei sillä ajeta aikaisin kuolemanpaikalle.

 

 

Lähtö 8 - A: 1 B: 2,4,3,7,8,5

 

1 Tuhlari eteni Kajaanissa aikaisin keulaan ja päästeli muilta pakoon vakuuttavaan tyyliin. Ori on ykkösradalta kiinni koko matkan johdossa, eikä laukalla voi oikein spekuloida useamman ehjän suorituksen jälkeen. 2 Pitska on sen sijaan laukkaillut paljon, mutta viime startin perusteella vauhdit riittävät tässä totoon. Tamma otti tuolloin kaksi laukkaa, mutta kulki jatkossa hyvin ja eteni neljänneksi.

 

4 Corinna ei oikein vielä ota kilpailemista tosissaan, mutta on vauhdeiltaan jopa koko porukan paras. Viime kerran kolmossija tuli tasaisella suorituksella, ja voittosaldon avaaminen vaatisi lisää puristusta ratkaisuhetkille. 3 Masun Vilke teki ennätysjuoksussaan oikein lupaavan suorituksen, mutta sen jälkeen on vastustanut paljon. Omalle tasolle paluu riittää tässä tototaistoon

 

 

 

 

Lähtö 9 - A: 2,9,4,5 B: 1,11,10,12,8

 

Lämminveristen avoin lähtö on suosikkien osalta tasainen. 2 Kossu Sisu on oikealla matkalla ja saanee loistoasemista joko keulajuoksun tai paikan kuumimmasta kärkiryhmästä. Ori kiri viimeksi hyvin kolmanneksi ja vaikuttaa kunnoltaan tasaveroiselta enemmän tienanneiden pelihevosten kanssa. 9 David Sisu ei häikäissyt viimeksi kirissä, mutta alle kympin lopetuksessa oli vaikea tehdä urotekoja. Ori kohtaa nyt helpomman vastuksen ja pystyy kirimään sopivalla selkäreissulla lopun tulisesti.

 

4 Titane Nordique matkasi viimeksi valtaosin toisella ilman selkää ja kesti hyvin kolmanneksi. Alla on muutenkin hyviä suorituksia, ja mailin matka sopii hevoselle nykyään siinä missä muutkin. 5 Baretta Boko ei ole kovin nopea auton takaa ja voi jäädä vitosradalta hankaliin asemiin. Ruuna kestää tarvittaessa paikan keulahevosen rinnalla, mutta siitä voittaminen vaatii pientä parannusta viime starteista. 1 Hadsome Knight avaa Suomessa ja on kisan jokerikortti. Vireestä ei ole varmuutta, mutta hevosen kevään starteista löytyy pari vahvasti plusmerkkistä suoritusta.

 

 

Lähtö 10 – A: 8,4 B: 1,11,5,6,12,7,12,10

 

8 Smart Leader veti Teivossa puolitoista kierrosta rauhallista tahtia ja päätti voittosuorituksensa 11-lopetukseen. Loppuaikaan ei kannata tuijottaa, ja ruuna on tässä porukassa kasiraiteeltakin ykköshevonen. Parannusta lienee luvassa. 4 The Chief Of Rome hävisi viimeksi hyvällä suorituksella ja teki oikeastaan uransa parasta jälkeä. Vauhtikestävyys on ruunan syömähammas, ja totosija on todennäköinen monenlaisilla juoksunkuluilla.

 

1 Lily Labour sai vetää Kuopiossa johtopaikalla rauhallista tahtia ja kesti maalisuoralla kakkoseksi. Voittokin oli tarjolla, mutta ei tammaa voi tuomita suoraan tauolta. Asemat ovat taas suosiolliset, vaikka keulojen pitäminen ei onnistuisikaan. 11 Herrera Boko kiri Oulun lounasraveissa kakkoseksi, mutta ei vieläkään suorittanut täysin omalla tasollaan. Ruuna voi parantaa kerralla paljon, ja vaikeista asemista pärjääminen vaatiikin hieman viime suorituksia enemmän.

 

 

Lähtö 11 – A: 7,1,8 B: 11,10

 

A-porukkaan erottuu kolme lahjakkaan oloista aloittelijaa. 7 Hissun Mahti ja 8 Markin Satu voittivat viime starttinsa sellaisilla suorituksilla, että parannusta lienee luvassa jo tähän starttiin. Molemmat ottivat ykkössijansa johtojuoksujen jälkeen.

 

1 Pofori laukkasi koelähdössä kierros juostuna ja olisi mennyt ravilla matkan selvästi kovempaa läpi. Orilla on hyvä paikka johtaa porukkaa paalupaikalta maaliin saakka. 11 Kristal Aria laukkaa herkästi, mutta tamman vauhdit riittävät pitkältä pakilta kärkipäähän nousemiseen. Elokuun ensimmäisen startin kiri parin laukan jälkeen oli alle 30-vauhtinen.

 

Vihjeiden laatija: Teemu Hyvönen

 

Troikka, lähtö 7:

3

1,2,10,9,6

1,2,10,9,6

20 riviä

 

Troikka, lähtö 9:

2,9

2,9,4,5,1

2,9,4,5,1

 

24 riviä

 

T4-vihjesysteemit (30/100)

1,10,4 + 7,2 (12,3)

4,6,2,3,9 (7,1)

11,13 (8,6)

 

3 + 1 (2,10)

 

Ravipelaaminen | TotoLaivakankaan ravien pelivihjeetJuoksunselosuksetMidnight CupLady CupKartta LaivakangasRavipaketit yrityksilleLaivakankaan katsomoravintola PurjeValokuvagalleria | Laivakangas | Tornion RavitLaivakankaan nuorisotoiminta | Tornion Ravinuoret

DMC Firewall is a Joomla Security extension!