Tulosta

Pelivihjeet

Lähtö 1 - A: 7 B: 5,12,9,6,13,1,3,8,11

7 Kristal Aria laukkasi Kaukosessa loppukurviin ja olisi vielä menestynyt, mutta sortui maalisuoran alussa uudelleen laukkaan. Tamma jatkoi Torniossa tyylipuhtaalla keulavoitolla ja vaikuttaa lupaavalta aloittelijalta ainakin pohjoisen suomenhevoslähtöihin. Laukkariski lienee viime kertaa suurempi, kun tamma starttaa porukan keskeltä. Jos alussa löytyy sujuvat ajolinjat, saattaa suosikki edetä nopeasti johtopaikalle. Myös B-ryhmästä löytyy monta laukkaherkkää hevosta, ja lähtö on kokonaisuutena yllätysaltis. 5 Lumi-Niko starttaa aiempaa selvästi sopivammassa lähdössä, mutta reilun kuukauden tauolta vireestä ei ole varmuutta. 12 Pausteri paikkasi viimeksi laukkansa hyvin ja oli oikeastaan parempi kuin keulasta voittanut 9 Riuska-Poju.

 

Lähtö 2 - A: 6,4 B: 5,3,14,1,13

6 Mister Cannon avaa kautensa suosikkina, sillä uran avausstartin suoritus miellytti silmää. Ruuna voitti keulasta talvisessa säässä ilman suurempia ongelmia ja pystyy parantamaan ennätystään heti kauden alkuun. 4 Milla Sonik matkasi nuorten lähdössä kakkossijalla ja eteni maalisuoralla varmasti kärkeen. Varaa jäi, ja kolmevuotias vaikutti heti valmiilta tototason taistoon. 5 Mountain Hooligan laikkasi viimeksi lähtölaukkansa ihan hyvin ja kulki ennätystään kovempaa. Tehtävä näyttää nyt vsatuksen puolesta sopivammalta. 3 Lasting Spell joutuu parantamaan koelähdöstään totosijan eteen, ja eiköhän tässä nähdä hieman kovempia vauhteja. 14 Amigo Brodde on pystyvä hevonen tähän lähtöön, mutta alla on pari laukkakisaa ja epävarmuus on varjostanut otteita läpi uran.

 

Lähtö 3 - A: 5 B: 2,8,6,7,1,4,3

5 Amazone d’Inverne matkasi viimeksi vauhdikkaalla maililla keulahevosen takana ja kuittasi tästä loppukurviin mentäessä ohi. Muut jäivät lopussa kauas, ja huippukuntoinen tamma on myös täydellä matkalla vahvoilla. Edellinen Ylivieskan totosija tuli tätä kovemmasta porukasta. 2 Prototype meni viimeksi ennätyksensä ja oli kuutossijasta huolimatta lupaava. Monté sopii ruunale hyvin ja lähtöpaikkakin suosii nopeaa avaajaa. 8 Borups Nice myöhästyi viime startissaan lähtöauton takaa parikymmentä metriä, mutta kiri vielä harvan porukan takaa neljänneksi. 6 Pietrosin ei tavoittanut kärkeä Ylivieskassa, mutta teki nousukuntoisen suorituksen kestämällä reippaassa vauhdissa hyvin.

 

Lähtö 4, Toto4-1 - A: 2,11,10 B: 8,9,7,1,6,5

Toto4-avauksessa mennään mailin voltin merkeissä, ja valtaosalla osallistujista on merkittävä laukkariski. 2 Feetteri avaa voltista hyvin ja voi päästä yksinäisen paaluhevosen takaa jopa keulaan. Alla on laukkailua, ja tasaisen reipas vauhti vapaalla radalla sopisi ruunalle parhaiten. 11 Rosella Pee ja 10 Aavan Tuuli rankataan pitkästä takamatkasta huolimatta seuraavina. Molemmat ovat nopeita alussa ja saattavat tavoittaa kärjen jo ennen päätöspuolikasta.

 

8 Caro on esittänyt viime starteissa hyvää kuntoa laukkojen lomassa. Jos startti juoksuradalta onnistuu, pystyy ruuna polkemaan matkan tasaisen kovaa läpi. 9 Sissi Sirkiä nappasi ennen taukoa rivin kakkossijoja ja paransi vauhtien puolesta otteitaan koko ajan. 7 Aikapiika sai edetä viimeksi sujuvasti ja otti 32-vauhtisella kirikierroksella kakkosrahat. Tamma laukkaa usein, mutta nykykunto on lähdön kärkipäätä.

 

Lähtö 5, Toto4-2 - A: 5,4,3,7 B: 6,12,2,9,8

Eturivissä on monta nopeaa, ja raju matkavauhti tekisi lähdöstä yllätysherkän. Viivalla on monta viime aikoina menestynyttä hevosta. 5 Perfect Reverie juoksi viimeksi tasokkaassa Nuorten Sarjassa, ja lähdöstä tuli avauspuolikkaan jälkeen kovavauhtinen. Ori puutui lopussa selvästi, mutta saa suorituksestaan puhtaat paperit. Viime voitto tuli maililla tarkan juoksun päätteeksi, mutta jo samanlainen suoritus riittää tässä pitkälle. 4 Full Pull epäonnistui viimeksi täysin ja on nyt arvoitus. Ruuna myöhästyi lähtöauton takaa ja juuttui jatkossa kolmoskaistan kiertäjäksi. Viimeisen takasuoran alussa tuli ratkaiseva haparointi, ja ruuna jäi taustalle. Aiemmat suoritukset olivat oikein hyviä, ja vauhtikestävä hevonen voi painella mailin alusta loppuun täysiä.

 

3 Stanley Good Speed kiri viimeksi johtohevosen takaa kakkoseksi ja starttaa nyt sopivalla mailin matkalla loistoasemista. Nopealla avaajalla saatetaan kokeilla maililla jo keulasta.7 Bid Or Star avasi viimeksi liian kovaa ja taipui loppukurvissa laukan puolelle. Bodenissa tuli voitto maililla, ja tässäkin on täydet saumat ravin sujuessa. Laukkoja on tullut uran varrella paljon, ja näin ulkoa satsaaminen kasvattaa riskiä. 6 Glimmer Of Moon teki viimeksi hyvän suorituksen kuolemanpaikalta, kun vastus oli tätä kovempaa 76-tasoa.

 

Lähtö 6, Toto4-3 - A: 3,7,11,1 B: 10,8,5,9,12

3 Glamour Check hävisi viimeksi vain kovakuntoiselle Exotic Lindalle ja voitti edelliskerralla selvästi paremmin onnistuneen juoksun päätteeksi. Tamma tulee aina rehdisti perille saakka ja pääsee yhden vastustajan jäätyä pois matkaan valmiiksi kakkosradalta. 7 Decamerone nousi viimeksi aikaisin kolmoskaistalle ja eteni kuolemanpaikalle, mutta taipui ulos kärkitaistosta loppukurvissa. Tamma pystyy paljon parempaan, kuten esimerkiksi viime startissa.

 

11 Herrera Boko matkasi viimeksi Oulussa porukan perällä, eikä päässyt tulemaan sankan ja leveän hevoslauman takaa täydellä painolla. Laatutallista tuleva kolmevuotias voi parantaa kertaheitolla paljon, kun palasia saadaan kohdilleen. 1 Stardust Boy hävisi viimeksi Glamour Checkille, mutta teki hyvän kirin neljännestä ulkoa ja jatkaa kunnossa. Asemat tietävät nappijuoksua sisäradalla.

 

Lähtö 7, Toto4-4 - A: 1 B: 7,8,6,2,10,4,3,5,9

1 Baretta Boko hävisi viimeksi vauhdikkaalla maililla John Östmanin tallin kaksikolle ja teki itselleen epäsopivalla matkalla oikein hyvän suorituksen. Sisärata ei ole edelleenkään etu, mutta ulos päästessään voimaruuna on vahvoilla. Viime voitto tuli juuri Torniossa ja 2100 metrin matkalla. 7 David Sisu ei päässyt tuolloin kovasta yrityksestä huolimatta rinnalta ohi. Ori palaa pieneltä tauolta, eikä saa seiskaradalta välttämättä suosikkia parempaa juoksua.

 

8 Onirique aloittaa pohjoisessa ja on tosi mielenkiintoinen seurattava. Ruuna menestyi taulun starteissa tätä tasokkaammissa porukoissa, mutta kasiradalta voittaminen on heti kärkeen vaikeaa. 6 Mr Big teki Kemijärvellä hyvän suorituksen johtohevosen rinnalta ja sai kakkosrahat. Edelliskerralla vastus oli tätä hieman kovempi, eikä totosijakaan jäänyt lopulta kauas. Lähtönopeus ei oikein riitä parhaille, ja reissusta voi tulla viime startin tapaan raskas. 

 

Lähtö 8 - A: 4,9,1 B: 8,7

4 Jepulis jatkoi viimeksi voittoputkeaan, mutta tappio oli edelliskerran tapaan jo lähellä. Ruuna menetti keulat lähtösuoran haparoinnin myötä, mutta haki pian johtopaikan takaisin ja vastasi varmaan voittoon. Edelliskerralla juoksupaikka löytyi johtavan rinnalta, ja voitto vaati kovan taistelun maalisuoralla. 9 Pauskeri näytti viimeksi heikkouksiaan jäämällä loppusuoran matsissa kakkoseksi, vaikka oli jo kirinyt Komennosta edelle. Nopea ori saanee taas aikaisin asemat kärkiporukasta ja kirii lopussa totosijalle. Voitto vaatii sopivia myötätuulia loppumatkaan. 1 Suviprinssi on menestynyt tätä kevyemmissä lähdöissä hyvin ja voi yltää keulasta yllättävän korkealle. 8 I.P. Soturi on alkanut taas laukkailemaan, mutta kunto ei vaikuta olevan laskusuunnassa. Pienessä lähdössä koko matkan ravaaminen voi onnistua.

 

Lähtö 9, Troikka - A: 8,11,1 B: 3,7,4,12,9,5,2

8 Zunami laukkasi viimeksi Toto76-lähdössä kiihdytykseen, jatkoi viidennessä sisällä ja kiri lopun ulkokautta vauhdilla. Suoritus oli alleviivatun hyvä, ja tamma on vakava voitontavoittelija, jos 3100 metrin matka ei tuota ongelmia. 11 New Grove Storm laukkasi viimeksi voittomatsista hieman ennen maalia. Ruuna oli tehnyt pitkän kirin etusuoralta alkaen, ja suoritus oli tähän lähtöön peilattuna enemmän kuin riittävä. Vauhtikestävä hevonen hyötyy juostavasta matkasta.

 

1 Sahara Crack It palaa tauolta nappiasemiin. Viime startissa kärki ei jäänyt metrimäärässä kauas, mutta suoritus toisesta ulkoa oli silti hieman tasainen. Hieman tasavauhtinen hevonen voi hyötyä matkasta, eikä reipas vauhti olisi haitaksi. 3 Vilsson Boy voitti Kaukosessa reilun tuhannen metrin kirillä ja oli jo edelliskerralla hieman lupaava. Vahvan oloinen hevonen selvittänee matkan, mutta viivalla on pari aiempaa kovempaa vastustajaa.

 

Lähtö 10 - A: 4,5 B: 1,10,3,6,2,8,7

4 Smooth Criminal osallistui Ylivieskassa rankkaan hurjasteluun ja taipui lopulta maalisuoralla keulasta. Maili sopii nopealle avaajalle, joka saattaa pystyä torjumaan numeron 5 Bessie Bliss alussa. Se jäi viimeksi keulasta kolmanneksi, mutta edelliskerralla veto kesti samalta juoksupaikalta perille saakka. 1 Lili Sisu avaa myös hyvin ja hakee sisäkaistalta nappijuoksua suosikkien takana. 10 On Va Voir jää takarivistä haastajan rooliin, sillä lähtönopeus on hevosen syömähammas.

 

T4-vihjesysteemit (80/168)

2,11,10,8,9 + 7,1

5,4,3,7 + 6,12

3,7,11,1

1

 

Troikka, lähtö 9:

8,11,1

8,11,1

8,11,1,3,7,4

 

24 riviä

Ravipelaaminen | TotoLaivakankaan ravien pelivihjeetJuoksunselosuksetMidnight CupLady CupKartta LaivakangasRavipaketit yrityksilleLaivakankaan katsomoravintola PurjeValokuvagalleria | Laivakangas | Tornion RavitLaivakankaan nuorisotoiminta | Tornion Ravinuoret

Our website is protected by DMC Firewall!