Tulosta

Pelivihjeet

Lähtö 1 - A: 5,1,6 B: 4,9,12,8,3,2

5 Nemea Geisiraloittaa tototason kilpauransa vajaan vuoden tauolta, ja alla on kaksi asiallista suoritusta nuorten lähdöissä. Tamma tuli molemmilla kerroilla kärjen tuntumassa maaliin ja kulki viimeiset sadat metrit alle 20-vauhtia. Ykkösrankkaus vaikutti kehityskelpoiselta ja pystynee pudottamaan taulun ajoista useamman sekunnin. 1 Emerald laukkasi viimeksi kaksi kertaa lähtösuoralla, ja edelliskerralla tamma hyppäsi reilut sata metriä juostuna avattuaan ensin voltin vitoselta keulaan. Vauhdit riittävät tässä seurassa voittoon, ja ykkösradalta voi olla ravin sujuessa tiedossa koko matkan johto.

Kolmesti peräkkäin hylätty 6 Better Colt joutui hakemaan vauhtia koelähdön kautta ja osoitti tuolloin olevansa ennätyskunnossa. Ruuna kellotti päätöskierroksen aikaan 18,5, ja pientä kiristämisen varaa vaikutti olevan. Laukkariskiä ei voi vielä unohtaa, mutta kunto vaikuttaa riittävän tässä seurassa totomatsiin. 4 All Victor laukkasi joulukuun kaksivuotislähdössä kaksi kertaa ja oli mennyt vauhtien puolesta eteenpäin nuorten lähtöihin verrattuna. Kuntoa on vaikea arvioida pitkältä paussilta, mutta nuoren hevosen kohdalla aika lienee tehnyt paljon hyvää. 9 Voyant Hope teki taulun ainoassa ehjässä startissa ihan hyvää jälkeä juostuaan valtaosin selässä toista rataa pitkin. Laukat ovat olleet muuten pahasti riesana, ja tamman otteet lämmitysajossa kannattaa tarkastaa ennen pelipäätöksiä.


Lähtö 2 - A: 11 B: 1,7,9,2,4,10,6,5,3

11 Kojamoei ole terveysongelmiensa vuoksi mikään varma pelihevonen, mutta hevosen kapasiteetti on paljon voittosummaa edellä, ja alla on vahva kuntonäyttö suoraan pitkältä tauolta. Ruuna menetti alkulaukassaan kymmeniä metrejä, kiersi tasaisen väkevästi voittomatsiin, jonka hävisi niukalla marginaalilla. Suosikin päivän vire ratkaisee paljon, joten alleajo kannattaa seurata.

1 Särkän Kakelaukkaili Kokkolassa itsensä pihalle jo ennen päätöskierrosta, mutta edeltävä Seinäjoen esitys oli vahvasti plusmerkkinen. Ruuna ei kyennyt pitkästi alle tähtivauhtia lopettaneen kärjen tahtiin, mutta tsemppasi kiihtyvässä vauhdissa perille saakka ja kirjasi lyhyen uransa parhaan suorituksen. 7 Hemi kulki koelähdössään tasaista vauhtia, ja ravilla pysyminen riitti kilpailuoikeuden palautumiseen. Ruunan kapasiteetti on suosikin tasoa, mutta niin on myös laukkariski. 9 Sentähen laukkasi viime startissaan puolimatkassa ja vaikutti menneen eteenpäin vauhtivarojen osalta. Tamma voi parantaa lyhyellä starttivälillä, ja tämän lähdön voittaminen myös vaatii uusia ennätyslukemia.


Lähtö 3 - A: 10 B: 3,7,2,8,11,5,4

11 Tähti Kepupalasi voittokantaan puskemalla Rovaniemen vähäväkisessä lähdössä 80 metrin takamatkalta ykköseksi. Jo edellinen suoritus kertoi nousukunnosta, kun voimanpesä kesti Suomen Cupin karsinnassa paikan johtohevosen kupeella hyvin. Vastus on aikatasoituksessa tosi sopivaa tasoa, eikä suosikki taida hävitä ilman laukkailua. Yksin omalta paalulta starttaaminen sopii epävarmalle kiihdyttäjälle täydellisesti, eikä Jukka Siipola taida jäädä odottelemaan kirikäskyä pitkäksi aikaa.

3 Vinha-Topi debytoi viimeksi uusista käsistä ja teki itselleen aika tyypillisen suorituksen. Ruuna laukkasi lähtösuoralla johtopaikalta ja oli tekemässä kirikierroksen alussa hyvää nousua, mutta sortui uuteen laukkaan. Hevosen vauhdit tulivat selväksi jo edellisellä valmentajalla, mutta ravin kanssa vaikuttaa olevan edelleen ongelmia. 7 Jonnin Joutava palasi viimeksi tauolta 76-sarjaan ja teki tasaisen suorituksen kärkihevosten peesissä. Alla on poisjäänti ja pieni tauko, eikä päivän kuntoa ole helppo ennakoida. Tamma riitti viime syksynä 76-tasolla asti.
 

Lähtö 4, Toto4-1 - A: 11 B: 1,16,14,5,8,2,4

Viime startissaan keulassa ylivauhtia vetänyt ja maalisuoralla kakkoseksi taipunut 11 Thechiefofrome kohtaa sopivamman vastuksen ja saattaa iskeä startin onnistuessa jälleen johtopaikalle. Ruuna avaa vauhdilla myös voltista ja edestä starttaava pieni paalu voi olla helisemässä jo lähtösuoralla. Suosikin viime esitys oli taipumisesta huolimatta kauden paras, ja lisäparannusta voi olla luvassa.

1 Tilda Soniksai Rovaniemellä hyvän tauoltapaluustartin, kun tamma pääsi kirimään loppua kohti kiihtyvässä vauhdissa toisesta ulkoa. Tamman uran ainoa voitto tuli johtojuoksun jälkeen, ja sama taktiikka saattaa toimia tässäkin. 16 Eko Joyfull laukkasi viimeksi ensimmäisen kurvin ahtaassa paikassa ja teki jatkossa kelpo suorituksen sisäratajuoksulla. Lähtöasemat ovat nyt paljon vaikeammat. 14 Fiona Fashion oli Bodenissa kengittä aiempaa parempi, muttei vieläkään omalla tasollaan. Edellinen kilpailu meni täysin penkin alle, eli ainakin suunta on tässä vaiheessa oikea. 5 Lady Spell kiri viime startissaan maalisuoran ulkoa vauhdilla ja esitti hyvän laukanpaikkauksen. Tamma tuskin voittaa kovatasoista 76-lähtöä lauantaina, mutta kunto riittää tässä seurassa kärkitaistoon.


Lähtö 5, Toto4-2 - A: 3,7,5,10,12 B: 8,4,1,2,6

Lämminveristen avoin maili näyttää ennakkoon todellakin avoimelta. 3 Riordan Kronos avasi Suomen uransa lupaavalla suorituksella, kun ruuna kiri hitaan ensimmäisen mailin jälkeen kiripuolikkaan ulkokautta hieman päälle kymppiä. Ruunalla lähdettiin jo ennakkoon matkaan passiivisella taktiikalla, mutta tässä tehtävässä alkuun satsaamiseen on syytä. 7 Disco A.E. kilpaili Oulun startissa ilman kenkiä ja piti ylivoimaisen Bakels Birdlandin takana kakkoseksi. Rovaniemen startissa vauhti oli reipasta alusta asti, ja ruuna piti kirivaiheessa tahtinsa kolmossijan arvoisesti. Nopea avaaja saattaa iskeä näin ulkoakin keulaan.

John Östmanin valmennustallin 5 Gilmour ja 12 Fantoccini vierailivat viime heinäkuussa Laivakankaalla ja nappasivat samanlaisesta mailin ryhmästä kaksoisvoiton. Molemmat ovat juosseet viime aikoina tätä tasokkaammissa ympyröissä, ja parissa viime startissa hyvin kulkenut Fantoccini palaa puolen vuoden tauolta tositoimiin. 10 Camelot Sisu yllätti Skellefteåssa kirimällä johtavan takaa open stretchiä pitkin ykköseksi. Vastus oli tämänkertaista kovempi, ja voittoaika jäi keskinkertaiseksi lähinnä pehmeän radan vuoksi. Takarivi on iso haitta nopealle avaajalle, ja tuureja tarvitaan.


Lähtö 6, Toto4-3 - A: 9 B: 2,3,5,12,8,1,6,4,7

9 Lovetownsai viime kilpailussaan kiritilat johtavan takaa kreivin aikaan ja iski päätössatasella ahnaasti ohi keulahevosen. Edellinen lähtö oli Toto76-sarja, ja keulassa reipasta tahtia vetänyt ruuna kesti maalisuoralle saakka kärjessä, kunnes maitohapot iskivät. 2 Only Eyes Broline on napannut kolme kaksarisijaa putkeen ja kohtaa nyt suosikki poislukien aiempaa sopivamman vastuksen. Vauhtikestävä ori on saanut nappiasemat ja jatkanee haavereitta totoputkeaan.

3 Road To Victoryei ole laukkaherkkyytensä vuoksi luotettava pelihevonen, mutta ruunan paras suoritustaso riittää tällä tasolla kärkeen. Viime startissa tuli laukka alussa ja lopussa, ja viimeisin ehjä suoritus tärvääntyi ylikovaan avauskierrokseen. 5 Diffarn Am laukkasi Rovaniemellä kesken kirinsä, eikä suorituksesta jäänyt selvää kuvaa. Tuskinpa tiheään starttailleen ruunan kunto on muuttunut merkittävästi, vaikka alla on pari epäonnistumista.


Lähtö 7, Toto4-4, Troikka - A: 7,4 B: 6,10,2,8,11,12,3

7 Ambrogiolaukkasi Kajaanissa puolimatkassa keulahevosen rinnalta ja paikkasi erheensä kirimällä ulkokautta mukaan voittomatsiin. Ruuna pärjäsi viime kaudella kovemmissakin keitoksissa ja vaikuttaa tähän paikkaan vahvasti nousukuntoiselta. Vahvuus on suosikin valtti, ja ainakin johtavan rinnalle pääsemisen uskoisi onnistuvan seiskaradasta huolimatta.

4 Like Buljonkioli viime kilpailussaan tiukan tehtävän edessä, kun ori starttasi 76-tasolla takarivistä. Kolmoskaista kutsui kierros jäljellä, ja ori sitkisteli loppukurvissa kärjen tuntumassa, kunnes laukka vei menestyshaaveet. Nopea avaaja tähtää mielipaikalleen keulaan. 6 Carro's Gift matkasi Bodenissa kolmannessa sisällä ja sai unelmareissun, kun sisärata veti päätöspuolikkaalla. Ori spurttasi lujaa keulavoittajan tuntumaan ja ansaitsee kehut, vaikka onnistunut juoksu oli suurin syy kakkossijaan. 10 Crown Ecus hakee edelleen omaa tasoaan, mutta on esittänyt viime starteissa pieniä elpymisen merkkejä. Parhaimmillaan ollessaan vahva tamma pystyy tekemään pitkän ja tuhoisan kirin.

Lähtö 8 - A: 8,6 B: 5,9,14,16,12,1,11

8 Forasteroon tottunut menestymään raviratsastuksen puolella - sekä Suomen että länsinaapurin puolella. Ruuna ei voinut Bodenissa mitään kovalle kärkikolmikolle, mutta voitti Rovaniemellä sopivamman lähdön kirimällä maalisuoran omaa vauhtiaan. 6 Tromb Access voitti viime marraskuussa Äimärautiolla 3100 metrin montélähdön, ja ennen kaikkea vakuuttavalla suorituksella. Ruuna eteni kirilenkin alkaessa keulahevosen kantaan ja eteni 15-vauhtisen päätöskilometrin voimin kärkeen. Viime startissa tuli laukkoja ensimmäisestä kurvista alkaen, eikä kautensa avannut ruuna päässyt näyttämään iskukykyään.

Bodenin montélähdöissä viime aikoina pärjännyt 5 Tjurkhults Sigge ei saanut mailin matkalla otetta kärkihevosista, mutta viime voittostartin tasoinen meno riittää tässäkin pitkälle. Ruuna iski tuolloin keulahevosen takaa vapaalle 500 jäljellä ja lasketteli helposti muilta karkuun. 9 Rocking Love juoksi etelässä majaillessaan kolme montélähtöä putkeen ja kulki asiallisia vauhteja, muttei riittänyt tätä kovemmissa porukoissa aivan kärkeen. Myös viime kärrylähdössä parhaat menivät maalisuoralla menojaan, eikä Rocking Love saa peesailustaan erikoista arvosanaa. Lajinvaihto saattaa toimia piristysruiskeena.

Lähtö 9, Troikka - A: 7,6,12,8 B: 4,11,9,2,3,5

Nordic Cupin osanottajista kymmenen kohtasivat toisensa Rovaniemen osalähdössä, joka antaa selkeät suuntaviivat tähän toiseen osakilpaan. Keulasta voittanut 12 Tirehtööri ei pääse käyttämään piippuhyllyn paikalta lähtönopeuttaan ja on viime kertaa haavoittuvaisempi. Ruuna voitti johtopaikalta oikein varmoin ottein, mutta tuntumassa maaliin tullut 7 Tuurin Toive ei ollut paljoa huonompi. Lauri Savinaisen suojatti on saanut tänä vuonna rutkasti lisää vauhtia ja parantanut starttien myötä koko ajan. Ruunalla on ollut tapana avata voltista tosi tahmeasti, mutta autolähtö sopii viime kerran perusteella oikein hyvin.

6 Aavan Superiei pystynyt viimeksi aivan kärkiparin vauhtiin, mutta uuden ennätyksensä painellut ruuna pystyy parantamaan lisää. Ruuna on varmistunut viime aikoina paljon, mikä tietää hyvää tulevia startteja ajatellen. 8 Mylverin Yrjö voitti kolme lähtöä putkeen, mutta laukat ovat astuneet kuvaan kahdessa viime kilpailussa. Rovaniemen startin laukka viimeisessä kaarteessa tuskin vei totosijaa, kun ruuna oli jo hieman jäämässä kärkinelikon tahdista. Pientä parannusta vaaditaan.

Lähtö 10 - A: 3,1,2 B: 10,4,6,7,8,9,5

Päivän vaikeimmassa pelilähdössä pelkästään alusta loppuun ravaaminen voi poikia kelle tahansa totosijan. 3 Virkun Hohto näytti koelähdössä epävarmalta jo lähtötohinoissa, mutta pysyi ravilla loppukurviin saakka ja kulki pikkulaukasta huolimatta tarpeeksi kovaa kilpailuoikeuden lunastamiseksi. Ruuna varmistunee rutiinin karttuessa, mutta tähänastisten otteiden perusteella laukkaa on syytä pelätä.

1 Milijan Matadorjuoksi koelähtönsä yksin ja kulki alusta loppuun 40-vauhtia ilman mitään näkyviä ongelmia. Kiristämisen varaa lienee paljon, etenkin kun ruuna pääsee juoksemaan porukassa. 2 Suvimyrsky Ram kartutti viime vuonna rutiinia nuorten lähdöissä ja menikin ajan myötä selvästi eteenpäin. Tässä pärjääminen edellyttää alle 40-vauhteja, mihin kehittyvällä viisivuotiaalla uskoisi olevan kapasiteettia.

 

Lähtö 11, Troikka – A: 6,12,8 B: 2,10,11,5,9,1,3

 

6 All The Better juoksi viimeksi valtaosin toista rataa pitkin ja puristi reipasvauhtisessa juoksussa totoon. Tuon suorituksen perusteella kunto riittää tässä kärkeen, ja nopea avaaja lataa Mika Jauholan avustuksella suoraan kohti keulapaikkaa. Ruuna käy usein kuumana etenkin alkutohinoissa, ja sille on valittu usein selkätaktiikka ensimmäisten keulojen saamisen jälkeen. Molemmilla taktiikoilla on luvassa menestystä.

 

12 T.P.Fromadream juoksi reilu viikko sitten Oulun hiittiraveissa, meni 2100 metriä hieman alle 20-vauhtia ja lopetti yhdessä Decameronen kanssa 13-kyytiä. Suoritus oli lupaava, ja näistä asemista pärjäämiseen tarvitaankin laatusuoritus. 8 Super Filly kompuroi viimeksi juuri ennen lähtöauton irtoamista ja jäi taustalle. Tamma kulki välissä vauhdilla, mutta loppukurvissa meno hyytyi ja hevonen kampesi ulospäin. Kuski kohenee, lähtöasemat heikkenevät.

 

T4-vihjesysteemit (20/80 riviä)

11 (1,16)

3,7,5,10,12 (8,4)

9,2 + 3,5 (12,8)

7,4 + 6,10 (2,8)

 

 

Troikka, lähtö 11:

6,12,8

6,12,8

6,12,8,2,10,11

 

24 riviä

 

Troikka, lähtö 9:

7

6,12,8,4,11

6,12,8,4,11

 

20 riviä

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]

 

Ravipelaaminen | TotoLaivakankaan ravien pelivihjeetJuoksunselosuksetMidnight CupLady CupKartta LaivakangasRavipaketit yrityksilleLaivakankaan katsomoravintola PurjeValokuvagalleria | Laivakangas | Tornion RavitLaivakankaan nuorisotoiminta | Tornion Ravinuoret

DMC Firewall is a Joomla Security extension!