Tulosta

Pelivihjeet

Laivakankaan ravikausi 2018 käynnistyy tulevana sunnuntaina klo 13 alkaen. Varmavalinnat ovat illan Toto4-pelissä vähissä, ja myös troikkakohteet tarjoavat pelaajille sitkeää pureskeltavaa. Huom! Ravien kaikki lähdöt ajetaan volttilähetyksellä, lähtöauto käytössä vasta tulevissa raveissa.

 

 

Lähtö 1 – A: 10,1,7 B: 9,6,8,3,4,6,5,2

 

Kausi käynnistyy hieman vähäverisellä, mutta pelillisesti haastavalla suomenhevoslähdöllä. Suosikki on viime starttinsa Äimärautiolla voittanut 10 Feetteri, joka pysyi pitkästä aikaa koko matkan ravilla ja pääsi näyttämään kapasiteettiaan. Lähtö on nyt pienempi ja asemat voltissa mahdollistavat alun rauhallisesti ottamisen. 1 Riuska-Poju on tauolta arvoitus, mutta ainakin hevosella on alla asiallinen suoritus Laivakankaan hiittiraveissa. Laukkariski on merkittävä myös kakkossuosikin kohdalla. Hevosen kapasiteetti on voittosummaan nähden korkea.

 

7 Lumi-Niko pätee tässä seurassa ravivarmuudellaan, mutta kaipaisi hieman lisää terävyyttä ratkaisumetreille. Viime kerran kiri 30-vauhtisessa lopetuksessa oli lähinnä tasainen. Vastus kevenee nyt, mutta edelle rankattujen lyöminen vaatii paljon – tai laukkapäivän molemmille. 9 Pikku-Arvo palaa vielä pidemmältä tauolta kuin viimeisimpään starttiinsa, eikä kunnosta voi sanoa tässä vaiheessa mitään. Ruuna ailahtelee nykyään kovasti, mutta riittää hyvänä päivänään tässä totoon.

 

 

Lähtö 2 - A: 9,8,6,2 B: 3,1,12,10,11,5,4,7

 

9 Vallastar nousee Ylivieskan voittosuorituksen perusteella tasaiselta vaikuttavan lähdön suosikiksi. Hannu Hietanen käänteli ruunan toisesta ulkoa päätöspuolikkaan alkaessa kiriin, ja muut jäivät nopeasti kuin seisomaan. Varaakin jäi, ja se voi olla tässä tehtävässä tarpeen. 8 Costasera aloittaa Kari Alapekkalan tallista ja on heti pelihevosia, vaikka lyhyen uran varrelle ei ole mahtunut ainuttakaan totosijaa. Tamma juoksi taulun Solvallan starteissa tätä tasokkaampia porukoita vastaan.

 

6 Axiomatic laukkasi Ylivieskassa johtavan takaa viimeisellä takasuoralla ja vaikutti vielä hyvävoimaiselta. Ruunaa ei ole syytä unohtaa uran avauksen epäonnistumisen jälkeen, etenkin kun sisäradalta luvassa on taloudellinen reissu. 2 Hillbilly Bruce juoksi koelähtönsä valtaosin johtopaikalta ja oli tasaisen asiallinen. Kiristämisen varaa jäi, ja tässä tehtävässä pitääkin mennä sekunti-pari kovempaa läpi totosijan eteen. 3 Tricky Dreamer ei ole ollut uransa alkuun kovin erikoinen, mutta siltä on odotettavissa parannusta starttien myötä. Aktiivinen kuski rattailla on hieman tasaisen oloiselle hevoselle plussaa.

 

 

Lähtö 3 - A: 3,2,1,8 B: 7,5,6

 

Kylmäveristen korkein sarja ei kerännyt suurta osallistujajoukkoa, mutta mukana on onneksi muutama mielenkiintoinen seurattava, eikä lähtö vaikuta pelillisesti lainkaan helpolta nakilta. 3 Jepulis on tauoltakin suosikki, vaikka Jouko Kangas hioo yleensä treenattavistaan parhaan kunnon esille starttien myötä. Ruunan kapasiteetti on tähän porukkaan timanttia. 2 Hissun Haaste palaa hieman lyhyemmältä tauolta kuin Jepulis, mutta on yhtä lailla arvoitus. Ori on parhaimmillaan ollessaan vahvaa 76-tasoa, mutta esimerkiksi taukoa edeltänyt startti jätti väsymisen myötä ilmaan kysymysmerkkejä.

 

1 Oleg voitti Oulussa 76-divisioonakarsinnan tiukassa kolmen hevosen taistossa ja ooitti jatkavansa iskussa pienen tauon jälkeen. Lyhyt starttiväli voi tehdä hyvää, ja lähtöasemat yksin paalulla tekevät varmasti hyvää. 8 Tähti Kepu ei ole mennyt vähään aikaan koko matkaa ravia, mikä on estänyt suuremman menestyksen. Toissa kerran suoritus pahan alkulaukan jälkeen paljasti vanhan jyrän jatkavan edelleen iskussa, ja totosijaan on tässä ainakin ilman hyppyä hyvät saumat.

 

 

Lähtö 4, Toto4-1 - A: 12,4 B: 1,11,2,6,10,9,8,5

 

Totonelosen avauskohteen suosikiksi nousee heikoista lähtöasemista huolimatta numero 12 Roxanne Journey. Tamma on napannut kaksi voittoa putkeen Ruotsin puolelta Bodenista, joista viimeisin irtosi toisesta ulkoa 700 metrkin kirillä niukasti. Tamma eteni loppukurvissa keulaan ja jäi yksin jäätyään odottelemaan muita, mutta maali pelasti voiton. Reissu voi mennä näistä asemista helposti pieleen.

 

4 Park’s Gun jatkoi maanantaina nousukuntoista työtään tehtailemalla hyvän kierroksen mittaisen kirin viidennestä ulkoa. Ruuna palaa lähiaikoina voittokantaan, ja tässä porukassa siihen näyttää olevan isot saumat. 1 Vilsson Boy palasi Skellefteåssa pieneltä tauolta kohtalaisella suorituksella. Ruuna pääsi etenemään nopeasti keulaan, mutta puolsi maalisuoralla radan verran ulospäin ja jäi tasaisessa rintamassa neljänneksi. Pieni parannus riittää tässä pitkälle.

 

11 Oak Broline on laadukas hevonen tälle tasolle, mutta vire tuskin on suoraan tauolta hehkeimmillään. Ruunan viime kausi oli ilman muuta pettymys. 2 Black Reaction voittaa nykyään harvoin, mutta lähtönopealla tammalla on tässä saumat nappijuoksuun. 6 Make Me Rich sai Bodenin pistelähdössä tasaisen juoksun ja pinnisti lopussa kakkoseksi. Parannusta lienee luvassa, ja se onkin tarpeen tässä hieman tasokkaammassa porukassa.

 

 

Lähtö 5, Toto4-2 - A: 1 B: 12,10,11,2,3,4,6

 

1 Baretta Boko ei ole ollut vähään aikaan parhaimmillaan, mutta ruuna kohtaa nyt erittäin sopivan näköisen vastuksen ja on viime starttien suoritustasollaan kiinni voitossa. Oulussa viivalla oli ihan eri hevosia kuin tässä, ja ruuna taipui kuolemanpaikalta loppukaarteessa. Baretta Boko olisi sinnitellyt huippuiskussa selvästi paremmin, ja nyt vire voi olla lyhyellä starttivälillä parempi. Keulojen pitäminen voltin ykköseltä ei ole saletissa, mutta tuskin suosikki jää hankaliin asemiin sisäradalle.

 

Moni ennakkoon kovimmista haastajista starttaa suosikkia selvästi vaikeammista asemista. 12 Hayai Chikara palaa tauolta, mutta tämän hevosen kohdalla se on ollut usein positiivinen asia. Ruunan kirikyky riittää ylisarjassakin, jos kaikki on kohdallaan eikä ravi rakoile kaarteissa. 10 Handsome Knight ei esittänyt viime kaudella urotekoja, mutta vaikutti osaavalta hevoselta näihin kevyen tason yläsarjoihin. Tauko vaikeuttaa arviointia, mutta hevosen edellisestä tauoltapaluusta päätellen kunto voi olla heti kohdallaan.

 

11 Mr Big S ravasi Umeåssa kankeasti lähtöauton irtoamisesta asti ja sortui ensimmäisessä kaarteessa laukan puolelle. Ruuna olisi kapasiteetiltaan tämän porukan eliittiä, mutta viime suoritus nosti ilmaan kysymysmerkkejä. 2 Orlando matkasi Harstadin tynkälähdössä viimeisenä ja jäi vaisulla suorituksella taustalle. Hevosessa on sisällä paljon enemmän osaamista.

 

 

Lähtö 6, Toto4-3 - A: 7 B: 10,6,12,3,11,1,9,2

 

7 Impress It aloitti kautensa Äimärautiolla epäonnistumisella, kun ensimmäisen kaarteen laukka vei mahdollisuudet kärkisijoille. Ruuna jatkoi taustalla ja kiristi maalisuoralla hieman tahtia, eikä suorituksessa ollut kunnon puolesta mitään vikaa. Nyt nopealla avaajalla on paikka ladata juoksuradalta keulaan ja johtaa koko matkan. 10 Herrera Boko nousi viime Bodenin startissaan viimeiseltä sijalta loppukurvissa ulkoradoille ja kiri lujaa maaliin, mutta kolme hevosta oli jo päässyt karkaamaan. Ruuna jatkaa vakaassa kunnossa ja kirii normaalijuoksulla totomatsiin.

 

6 Omega Leader osaa avata voltista reippaasti ja saanee juoksupaikan sisäradalta kärjen takaa. Tamma juuttui viimeksi loppukurviin mentäessä väsyvän taakse ja vajosi toisesta ulkoa porukan perälle, eikä sijoitukseen kannata kiinnittää suurta huomiota. 12 Sahara Headlong aloittaa pohjoisessa ja on viime suoritusten perusteella vakava voitontavoittelija jo tässä. Tamma on juossut pääosin tätä tasokkaammissa porukoissa ja kirinyt selkäjuoksuilla hyvin kärjen tuntumaan.

 

3 Caraway Runner on tehnyt tauon jälkeen nousujohteista työtä ja voi palata tässä tehtävässä totokantaan. Kaustisella taktiikka oli passiivinen, eikä ruuna saanut lopussa vapaata kirikaistaa, mutta varaa ei näyttänyt olevan juuri lainkaan. Ennätysvauhtinen suoritus silti. 11 Crown Ecus on pelillisesti vaikea tapaus, sillä tamma ei ole antanut pitkään aikaan kaikkeaan kilparadoilla, mutta kapasiteetti riittäisi näissä ympyröissä vaikka mihin. Bodenin suoritus pieneltä tauolta ei ollut kovin lupaava, kun tamma näytti alun pakittelun jälkeen koko matkan nihkeältä sisäradalla. Mailin matka ei tosin ole tälle hevoselle mieleen.

 

 

 

Lähtö 7, Toto4-4, Troikka - A: 8,9,11 B: 6,4,7,10,5,2,1

 

8 Diffarn Am nousee suosikiksi hieman arvaamallakin, sillä ruuna aloittaa tässä Suomen uransa Kari Alapekkalan tallista. Alapekkalan hevoset tulevat yleensä heti iskussa viivalle, ja hevosen viime vuoden Ruotsin otteiden perusteella vauhtivarat ovat tähän vastukseen peilattuna lähes ylivoimaiset. Laukkariski lienee edelleen olemassa. 9 Carro’s Gift pääsi Bodenissa takamatkalta sujuvasti toiseen ulos, muttei voinut kirissä mitään piikki-selkäyhdistelmälle. Suoritus oli aivan hyvä, ja ori vaikuttaa tähän porukkaan vahvalta totokandidaatilta.

 

11 Lionize matkasi viimeksi kuudennessa ulkona ja joutui kirissä aivan ulkoradoille, mutta puski hyvin perille saakka ja oli lähellä nousta kakkossijalle. Ruunan kunto on säilynyt hyvänä jo pitkään, mikä on selkeä etu moneen tauoltapalaajaan nähden. 6 Simon Showtime jäi Umeåssa heti lähtösuoralla taustalle, eikä pystynyt nousemaan maalisuoralla aivan ulkoa rahoille. Suoritus ei ansaitse täyttä tuomiota, ja juoksuradalta ruuna voi päästä selvästi paremiin asemiin. 4 Zell Memento palasi viimeksi poisjäännin myötä pieneltä paussilta ja teki kohtalaisen suorituksen johtavan takaa. Ori kulki viime vuoden lopulla parissa startissa oikein lupaavasti ja pystyy tässä hieman parantaessaan tototaistoon. 7 Dominum on pärjännyt parhaissa starteissaan 76-tasolla saakka, mutta ruuna on tallinvaihdoksen jälkeen iso kysymysmerkki.

 

 

Lähtö 8 - A: 3 B: 1,12,6,13,11,8,7,4,2,5,9,14

 

3 Las Glider kiihdytti Kaustisella tahtia heti keulaan edettyään ja voitti tätä kevyemmän lähdön ylivoimaisesti. Keulataktiikkaan on hyvät saumat tässäkin, ja hevosen suoritustason luulisi riittävän voittoputken jatkumiseen. Viivalla on joka tapauksessa pari kovaa haastajaa viime voittokisojen vastuksiin nähden. Niistä 1 Blueray Savoy on mielenkiintoinen tulokas montélähtöihin. Sillä on ajettu yksi hiitti selästä, ja nopea ruuna saanee tässä suosikin vetävän selän. Hevosen parhaat suoritukset viime kaudella olivat suorastaan jäätäviä.

 

12 Big Brave on aina vaarallinen raviratsastuksen puolella. Viime startti oli Hopeadivisioona, eikä ori yksinkertaisesti riittänyt kärkeen, vaikka sai sujuvan reissun keulahevosen takana. Joka toisen montéstarttinsa voittanut ori voi olla pitkältä pakilta vaikeuksissa, jos suosikki vetää keulassa alusta loppuun reipasta. 6 Gentle Tooma haastoi taulussa näkyvässä kakkossijassaan Wish Upon A Blackin, muttei lopulta päässyt tästä millään ohi. Suoritus oli joka tapauksessa vahvasti plusmerkkinen. 13 Pedro Bi on lähdön toinen mielenkiintoinen montéaloittelija, ja kapasiteetin puolesta hevoselta voi odottaa tässä melkein mitä vain. Ruuna ei ole pitkään aikaan syttynyt omalle tasolleen kärryt perässä. Uran tähän asti ainoassa montélähdössä vastus oli liian kova, mutta Pedro Bi meni kuitenkin täyden matkan 16,4-vauhtia läpi. 11 Global Resource välistarttaa vielä perjantaina Bodenissa, ja Torniossa vuorossa on uran montéavaus.

 

Lähtö 9, Troikka - A: 8,11 B: 4,13,12,3,15,16,9,7,5

 

Päivän päättävässä troikkalähdössä kaksi kovalla kapasiteetilla varustettua hevosta palaa tauolta, ja lähtö vaikuttaa muutenkin pelillisesti kiemuraiselta. 8 Shiny Boss teki viime syksynä jäätävää työtä aina kun malttoi ravata koko matkan, ja nyt vuorossa on tauoltapaluu normaalia helpommassa porukassa. Lähtönopeus voltista on kunnossa, ja asemat saattavat löytyä aivan kärjen tuntumasta. 11 Sahara Crack It palaa jälleen loukkaantumistauolta, ja hevosta on treenattu alkuvuosi Kittilässä Jouko Kankaan tallissa. Taustavoimien mukaan hevosen terveyden pitäisi olla nyt kohdallaan. Kunto ei ole lähelläkään parasta, mutta vastus toisaalta aiempaan verrattuna helpompi.

 

Myös B-ryhmässä on mukana iso joukko tauoltapalaajia, ja muilla on puolestaan tuoreet näytöt vähissä. 4 Amigo Brodde on polttanut paljon palkintorahoja laukkoihin, mutta meno on ollut koko ajan lievästi varmistumaan päin. Pelkästään ravilla pysyminen voi riittää tässä troikkasijalle. Starttinopea 13 All The Better on viime startteja sopivamman tehtävän edessä. Viimeksi tuloksena oli pussitus rintaman taakse, mutta ei hevonen näyttänyt mitenkään erityisen virtavalta. Motivaatiopuolessa on ollut usein sanomista.

Troikka, lähtö 7:

8,9,11

8,9,11

8,9,11,6,4,7

 

24 riviä

 

Troikka, lähtö 9:

8

11,4,13,12,3,15

11,4,13,12,3,15

 

 

30 riviä

 

T4-vihjesysteemit (30/150 riviä)

12,4,1,11,2,6 (10,9)

1 Baretta Boko (12,10)

7 + 10,6,12,3 (11,1)

 

8,9,11,6,4 (7,10)

 

 

Vihjeet: Teemu Hyvönen

Ravipelaaminen | TotoLaivakankaan ravien pelivihjeetJuoksunselosuksetMidnight CupLady CupKartta LaivakangasRavipaketit yrityksilleLaivakankaan katsomoravintola PurjeValokuvagalleria | Laivakangas | Tornion RavitLaivakankaan nuorisotoiminta | Tornion Ravinuoret

Our website is protected by DMC Firewall!