Tulosta

Pelivihjeet

Lähtö 1 - A: 1,9,4,2 B: 5,8,3


1 Pärttyl laukkasi viime nuorten lähdössä keulasta 800 ennen maalia, mutta otti pian johtopaikan takaisin haltuunsa ja veti perille saakka. Ori ei oikein halunnut jättää muita missään vaiheessa juoksua, eikä voittoaika kerro hevosen vauhdeista totuutta. 9 Krislina kohtaa sopivan näköisen vastuksen, eikä 40 metrin pakki ole pienessä lähdössä merkittävä haitta. Tamma meni keväällä starttien myötä eteenpäin ja laukkasi tuoreimmassa kilpailussaan voittomatsista.

4 Vihen Sirius kulki viimeksi alkumatkan laukan jälkeen kilometriaikaansa kovempaa, vaikka taipui hieman lopussa. Vastaava meno riittää tässä pitkälle. 2 Tåga Odin juoksi kokeensa kolmevuotiaana ja voi olla heti ajallisesti paljon parempi.

 

 

Lähtö 2 - A: 1,9 B: 6,3,2,7

 

Jaakko Rahkon tallin kaksikko 1 Aavan Tuuli9 Aavan Sisu palaa suoraan tauolta A-ryhmään. Molemmat menestyivät viime vuonna hyvin, ja otteiden perusteella sarjanousua on luvassa myös tällä kaudella. Aavan Tuuli on ensimmäistä kertaa mukana autolähdössä, ja sisäradan paikka saattaa tuoda ongelmia. Viime kausi päättyi kahteen hyvään suoritukseen tätä kovemmassa lähdössä.

 

Takarivin paikka sopii Aavan Sisulle hyvin, sillä ruunan syömähampaana toimii terävä kiripätkä päätöspuolikkaalla. Kaksikon kunto on pitkiltä pausseilta arvoitus, mutta lähtö vastuksen puolesta molemmille aiempaa helpompi. 6 Suviprinssi jatkaa ennätyskunnossa, mutta kaipaisi lisää taistelutahtoa kiripuolikkaan taistoon. Viime startin tasoiset kyydit riittävät tässä voittoon, ja ori joutui kirimään tuolloin koko päätöskierroksen ulkokautta.

 

 

Lähtö 3 – A: 9,6,7,12 B: 5,3,11,8,2


Montélähdön tavalliset menestysnimet puuttuvat viivalta, ja lähtö on tosi yllätysherkän näköinen. 9 Pimi Label pinnisti Ranuan paikallisraveissa tasapääykköseksi ja kohtaa nyt tototasolla kovemman vastuksen. Ori on menestynyt aiemmin tätä kovemmissakin montélähdöissä, mutta voitto vaatii toki parannusta viime starttiin nähden. 6 Blue Finn seuraili Bodenin vähäväkisessä lähdössä tasaisesti ja pysyi kärkikolmikon peesissä maaliin saakka. Kuntonäyttö oli tähän vastukseen verrattuna ihan hyvä.

7 T.Rex Laday matkasi Oulussa pääosin sisäradan suojissa ja eteni kirivaiheessa kolmanneksi. Viime startissa hevosen meno ei ollut yhtä sulavaa, ja kolmannen kaarteen laukka pilasi pelin lopullisesti. 12 Titane Nordique on kapasiteetiltaan omassa kastissaan, mutta ikäruunan parhaat päivät taitavat olla jo takana. Monté piristää usein iltapuolen kilpureita.

 

 

Lähtö 4, Toto4-1 – A: 3 B: 10,9,11,1

 

3 I.P. Soturi teki Killerin 76-finaalissa jäätävän suorituksen ja on vastaavana lähellä voittoa. Ori otti voltin vitoselta pienen alkulaukan ja jäi kovatasoisen porukan hännille. Mika Jauholan suojatti nousi viimeisellä takasuoralla ulkoradoille ja kiri lopussa aivan ulkoa rahasijalle. Päätöskierros sujui 23,5-lukemiin, mikä on Laivakankaan iltaan tosi kovaa valuuttaa. Keulapaikka lienee kuskin tähtäimessä, ja kova matkavauhti tekisi pitkän takamatkan vastustajien tehtävästä vaikean.

 

10 Siirin Älli on suorittanut tasaisesti jo pidemmän aikaa, ja tässä aiempaa sopivammasa lähdössä voi tapahtua paluu voittokantaan. Suosikin tavoittaminen ja ennen kaikkea ohittaminen vaatii kuitenkin viime starteissa nähtyä parempaa. 9 Hiskin Muisto piti Rovaniemellä numeron 11 Pauskeri lopussa takanaan, ja oriin suoritus oli etenkin pieni laukka huomioituna selvästi parempi. 1 Oleg kiri viimeksi voittoon omilla ansioillaan ja voi saada nyt keulat tai paikan suosikin takaa.

 

 

Lähtö 5, Toto4-2 – A: 1,3,2,8 B: 9,6,10,12,11

 

1 New Grove Storm kilpaili viimeksi sille huonosti sopivalla mailin matkalla, eikä kyennyt tätä kovemmassa porukassa aivan kärkeen. Hevosen kunto on nousussa kesää kohti, ja viime kauden parhaat meriitit riittävät tässä tehtävässä varmaksi. 3 Tequila Tösen G.K. sai Oulussa paikan kolmannesta sisältä ja kesti kovassa vauhdissa asiallisesti kolmanneksi. Lopussa ei tullut täyttä kirisaumaa, ja tamma vaikutti kokonaisuudessaan nousuvireiseltä. Vastus on nyt hieman helpompi, ja lähtöpaikkakin paranee.

 

2 Hello Hooray sai viime startissaan kiritilat hankalasti takakautta ja laukkasi 300 jäljellä kesken kiriinkäännön. Voimia oli vielä tallella, ja jo edelliskerran nelossija kovatasoisessa Toto76-lähdössä kertoi hevosen kunnon riittävän näissä ympyröissä. 8 Crown Ecus on tosi hyvä hevonen tälle tasolle, ja tamma on alkuvuoden tasolla suorittaessaan pelihevosia tässäkin. Kunto on arvoitus kolmen kuukauden paussilta, ja kovimmat vastustajat ovat nyt selvästi paremmissa lähtöasemissa.

 

Lähtö 6, Toto4-3 – A: 5,12 B: 11,3,9,6,10,4

 

5 Baretta Boko eteni viimeksi avauspuolikkaan jälkeen keulaan ja hallitsi tapahtumia varmasti perille saakka. Ruuna oli hieman parempi kuin aiemmissa kisoissa ja pystyy aiempien otteiden perusteella parantamaan lisää. Johtopaikka voi olla taas tarjolla juoksun aikaisessa vaiheessa.

 

12 David Sisu on laukannut kaksi kertaa peräkkäin, mutta edellinen Bodenin kiri kannattaa vielä muistaa. Luokkaori tuli silloin maalisuoran ulkokautta tosi kovaa, mutta parin hutistartin jälkeen kunnosta ei voi sanoa mitään varmaa. Hevonen on tälle tasolle joka tapauksessa tosi pystyvä. 11 Credicity kiri viimeksi Baretta Bokon tuntumaan ja tarjosi jonkinlaisen haasteen. Asemat ovat vastaan, ja voittoon yltäminen edellyttää pikkutuureja tai parannusta. 3 Dark Lane jäi Rovaniemellä kärkiparista lopussa selvästi, mutta pystyy kyllä ajallisesti parempaankin jälkeen. Nopea avaaja saanee taas nappijuoksun kärjen takana.

 


Lähtö 7, Toto4-4 – A: 2,7,1 B: 10,11,5,4

 

2 Tarabuso Jet voitti Oulun startin kuolemanpaikalta sopivalla matkavauhdilla ja kiri sen jälkeen Bodenissa parijonosta kolmanneksi. Kärkipari oli kovaa luokkaa, ja Janne Sorosen ajokki on tässä porukassa nappiasemista suosikki. 7 Hayai Chikara ja 1 Briso Herman taistelivat Rovaniemellä voitosta lähes tasapäin, ja jälkimmäinen kurkotti linjalla ykköseksi. Ruuna oli saanut paremman juoksun, ja se riitti tuolla kertaa voittoon. Hayai Chikara avaa kovaa ja pystyy selvittämään ulkona olevan lähtöpaikan.

 

10 Young Moon Hoss kärsii takarivin paikasta, vaikkakin ravia lähteminen luultavasti onnistuu nyt helpommin. Viimeksi tuli laukka jo ennen lähtölinjaa, kun tamma painoi voimalla kiinni lähtöauton puomiin. Loppumatka sujui kovaa, ja tuloksena oli pussitus päärintaman taakse – toki kaukana kärkikaksikosta. 11 Global Resource palasi viimeksi pieneltä tauolta ja taipui keulasta ylivauhdin jälkeen. Suoritus oli silti positiivinen, mutta takarivistä voittaminen vaatii maililla suotuisia tuulia.

 

Lähtö 8 – A: 9 B: 5,10,1,7,3

 

Sarjamäärityksen myötä hyvin epätasainen lähtö. 9 Global Tail kiri viimeksi maalisuoralla ulkokautta ykköseksi, eikä voittanut isolla marginaalilla, mutta vauhti oli maalin kohdalla vasta tapissaan. Tamma saattaa pystyä parantamaan tarpeen vaatiessa paljonkin.

 

5 Artie B.Zet on mielenkiintoinen tulokas Suomen puolella. Ruuna laukkasi voittostartissaan lähtöön ja nousi taustalta vahvasti niukkaan voittoon. Hevonen vaikuttaa kyvykkäältä näihin ympyröihin. 10 Starling Chick paikkasi kauden avauksessaan alkulaukkansa hienosti ja oli viimeksi vauhtijuoksussa aivan hyvä ja meni ennätyksensä. Pieni parannus voi riittää tässä totoon. 1 Cannoni oli viimeksi tasainen, mutta meni mailin kovaa läpi ja on nyt rahojensa puolesta hyvin sarjassa sisällä.Lähtö 9, Troikka – A: 5,9 B: 3,10,4,1,2


5 Full Pull jäi viimeksi kuolemanpaikalle, piti vauhtia yllä läpi matkan ja kesti hyvin kolmanneksi. Ohi kirivät nytkin mukana olevat 3 Bluesman Pee ja 10 Black Reaction, jotka saivat molemmat paremman juoksun. Ensin mainittu on nyt nopeana lähtijänä viime kertaa paremmissa asemissa. Full Pull kestää kovan matkavauhdin ja voi päästä aktiivisella ajolla keulaan asti. Siitä voittoon olisi isot saumat.

 

Toiseksi A-hevoseksi nousee pieneltä tauolta palaava 9 All The Better. Ruuna oli viime startissa kaukana normaalitasostaan ja jäi sen jälkeen kerran pois. Edelliset suoritukset olivat selvästi parempia, ja nousevan oloinen hevonen menestyy samanlaisena tässäkin. 4 Sandbar’s Joy on viime startin perusteella nousussa ja voi yltää sopivalla peesijuoksulla troikkaan. Myös 1 Mantesse Ås hakee hyvistä asemista onnistunutta suojajuoksua. Tamman viime totosija tuli ylivauhdin avustamana takajoukoista, ja alla on pari muutakin kelpo esitystä.

 

 

Lähtö 10 – A: 5 B: 1,2,7,12,11,6,8,4,9,3

 

5 I Am Billythekid laukkasi viime Bodenin startissa ensimmäiseen kurviin ja kiri porukan perältä ihan omaa vauhtiaan kakkoseksi. Ruuna olisi mennyt vielä pitkän pätkän kovaa, ja kunto vaikuttaa tähän porukkaan ylivertaiselta. Laukkariski on edelleen merkittävä, eli ihan jättisuosikista ei voida puhua. Tässä porukassa tosin yksi laukkakaan ei välttämättä estä voittamista.

 

1 Zunami kohtasi viimeksi Kajaanissa tätä kovemman vastuksen, ja kärkeen nouseminen oli vaikeaa lopun kiihtyvässä vauhdissa. Tamma sai startin alle ja on nyt paremmista asemista suosikin ykköshaastaja. 2 Spicy Day ei saanut viimeksi kunnon kirisaumaa ja vaikuttaa hieman nousuvireiseltä. Lähtöpaikka suosii hyvää avaajaa, joka tarvitsee voittaakseen tarkan reissun. Maalisuoran meno on ollut usein vain seurailua.7 Seachocolate on tehnyt ehjissä starteissaan positiivista jälkeä ja pystyy lähtöpaikan selvittäessään kärkikolmikkoon.Lähtö 11 – A: 11 B: 2,4,1,8,9,10,3

 

11 Filius Felix matkasi viimeksi toisen radan jonossa kolmantena ja kiri ylivauhtisessa juoksussa jo kärkeen, mutta jäi maalisuoralla kakkoseksi. Alle 15-aika kertoo suorituksesta paljon, ja kehittyvän oloinen aloittelija voi olla kova startti alla vielä parempi.

 

Haastajalauman kärjestä löytyy monta lupaavan oloista hevosta, ja niistä kaikki ovat päässeet jo voiton makuun. 2 Amaranth Artist nappasi uransa avauskisassa eleettömän keulavoiton, ja kiristämisen varaa olisi ollut silminnähden paljon. Tämän lähdön voittaminen vaatii luonnollisesti parannusta. 4 Cube Harry voitti niin ikään uran avausstarttinsa johtopaikalta. Siltäkin on lupa odottaa ajallisesti parempaa jälkeä, kun rinnalla on kunnon kirittäjiä.

1 Joana’s Roadrunner oli voitossaan oikein hyvä kuolemanpaikalta, mutta kahdessa muussa startissa laukka on vienyt saumat. Ruunalle jäi voittokisassa varaa, ja nyt asemat tietävät onnistunutta juoksua. 8 Beaming Chic laukkasi viimeksi puolimatkassa, eikä hevosen kuntoa päästy näkemään pieneltä paussilta. Ehjien juoksujen suoritukset olivat hyviä, ja tamma riittää kyllä tässäkin.

 

Toto4-vihjesysteemit (24/60 riviä)

3 (10,9)

1,3,2,8 + 9,6 (10,12)

5,12 (11,3)

2,7,1 + 10,11 (5,4)

 

Troikka (lähtö 9)


5

9,3,10,4,1,2

 

9,3,10,4,1,2


30 riviä 

Ravipelaaminen | TotoLaivakankaan ravien pelivihjeetJuoksunselosuksetMidnight CupLady CupKartta LaivakangasRavipaketit yrityksilleLaivakankaan katsomoravintola PurjeValokuvagalleria | Laivakangas | Tornion RavitLaivakankaan nuorisotoiminta | Tornion Ravinuoret

DMC Firewall is a Joomla Security extension!